Dorpszalen in 200 Vlaamse dorpen dreigen te verdwijnen: “Cruciaal voor het leven in een dorp”

In 200 Vlaamse dorpen zal er binnenkort misschien geen dorpszaal meer zijn. Dat blijkt uit een bevraging van de Landelijke Gilden bij 600 van de 1.200 Vlaamse dorpen. Woordvoerder Isaak Dieleman benadrukt dat het belangrijk is om in dorpszalen te investeren. "Die zalen laten mensen in een dorp echt samen leven, niet alleen samen wonen." 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe ingang van Vlaspark in Kuurne geopend

Zondagochtend is de gloednieuwe ingang geopend die bezoekers toegang verschaft tot het Kuurnse Vlaspark. Deze ingang werd gerealiseerd door de gemeente Kuurne in samenwerking met de Provincie West-Vlaanderen. Twee grote cortenstalen toegangsborden nodigen vanaf heden iedereen uit om deze groene parel nabij het gemeentecentrum te ontdekken.
The post Nieuwe ingang van Vlaspark in Kuurne geopend appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe inwoners ontdekken stad tijdens busrit door Roeselare

Zaterdagochtend werden de nieuwe inwoners ontvangen door het stadsbestuur. Bij een koffie en een stukje cake gaf burgemeester Kris Declercq (CD&V) hen kort uitleg over de werking van de stad.
The post Nieuwe inwoners ontdekken stad tijdens busrit door Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Peilingen duwen partij van Rishi Sunak nog dieper in het verlies voor Britse parlementsverkiezingen

De komende parlementsverkiezingen in het Verenigd Koninkrijk dreigen voor de Conservative Party van de Britse eerste minister Rishi Sunak uit te draaien op een historische afstraffing. Dat blijkt uit drie verschillende peilingen waarmee de Britse zondagskranten uitpakken. In een van de peilingen wordt – met enige zin voor overdrijving – zelfs gewaarschuwd voor het “electoraal uitsterven” van de Tories.

Lees meer »

HET GELD VAN DE DUIVELS. Behalve voetballer ook influencer én mediabedrijf: hoe de jonge Duivels ‘love brands’ zijn geworden

Johan Bakayoko (21) en Amadou Onana (22) zijn stijliconen. Jérémy Dok (22) is onderbroekenmodel voor sportgigant Nike. Zeno Debast (20) communiceert met tattoos. De jeugd van tegenwoordig is veel meer dan alléén voetballer. Ze ontpoppen zich tot volwaardige sport- en mediabedrijven. “Eddy Merckx maakte reclame voor frietvet. Vandaag zijn atleten influencers geworden.”

Lees meer »

Cristiano Ronaldo charmeert: ‘CR7′ rijdt mindervalide meisje eigenhandig het veld op en scoort dan geweldig

Is er voor Cristiano Ronaldo (39) nog een basisplaats weggelegd in het huidige Portugal? Als daar nog twijfel over bestond, veegde CR7 die vraag gisteravond van tafel. Twee goals in de uitzwaaimatch tegen Ierland (3-0), waarvan de eerste een pareltje. Al vlak voor de wedstrijd gooide Ronaldo hoge ogen, toen hij een mindervalide meisje een erg mooi moment bezorgde.

Lees meer »

Organisator van Offerfeest geeft tekst en uitleg bij gerucht dat er een moskee komt in Menen: “We zijn met veel, heel veel zelfs!”

Komt er een moskee in Menen? In de straten van de grensstad gonst het van de geruchten en daarbij wordt vooral in de richting van de voormalige serres Fournier gekeken. De plaats, gelegen langs de Oostkaai ondergaat een complete metamorfose, al klinkt het sussend bij de initiatiefnemers. “Dit is geen moskee, maar een tijdelijke gebedsplaats voor het Offerfeest!”
The

Lees meer »