Veel volk op motorbeurs Motominds en tattoobeurs Ink Town in Kortrijk Xpo

Een belevingsbeurs voor motorliefhebbers, gecombineerd met een salon waar liefhebbers van kunst op het lichaam zich thuis voelen. Voor de tweede keer sloegen Motominds en Ink Town de handen in elkaar en palmden ze, met succes, de Kortrijkse Xpo in. “Het lijkt er sterk op dat de motorcommunity een vaste stek in West-Vlaanderen heeft gevonden.”

Van helmen in alle maten en kleuren, tot outfits die volledig op maat kunnen worden gemaakt? En wat met de tientallen merken die hun meest blitse tweewielers kwamen etaleren, exemplaren waarmee meteen ook een testrit kon worden gemaakt?

Familiale belevingsbeurs

De organisatoren hadden beloofd om van Motominds een familiale belevingsbeurs te maken, en hielden woord. Al van op de parking konden bezoekers genieten van de allerkleinsten, die op kleine motorfietsjes een zanderig parcours mochten trotseren.

Ook voor de volwassen aanwezigen was er meer dan voldoende om handen. Touring motoren of de stevig uit de kluiten gewassen Paris-Dakar modellen? Er was voor elk wat wils. “We hebben nog geen zicht op een juist cijfer, maar qua bezoekers hebben we hier een nieuwe hoogte bereikt!”

Ook de motorliefhebbers kwamen aan hun trekken. © CL

Pieter Canniere, woordvoerder van het salon, kan zich een tevreden man noemen. “De kaarten in voorverkoop vlogen de deur uit en dat zag je ook in de wandelgangen. Motorliefhebbers vonden vlot de weg naar de beurs en we kunnen zelfs zeggen dat ze hier een nieuwe vaste stek hebben gevonden. We zijn alle aanwezigen meer dan dankbaar, want zij maakten van deze tweede editie een waar succes.”

Testritten

Hoewel adviseurs van allerlei merken, bijna voortdurend druk in de weer waren, was het vooral buiten dat mensen zich verzamelden. Naar schatting meer dan 2.000 testritten werden er dit weekend georganiseerd en de organisatie pakte uit met een unieke stunt.

In de ‘Wall of Death’ haalden stuntmannen de meest halsbrekende toeren uit, op de motorfiets. Aan een rotvaart scheurden ze over de muren van een gigantische ton. Het volledige spektakel deed meteen terugdenken aan shows die velen kenden van Amerikaanse TV-shows.

Ink Town

In de aanpalende hal was lichaamskunst dan weer de norm. Niet minder dan 127 exposanten kwamen er tijdens Ink Town hun talenten tonen. Zowel voor kleine tattoo’s als voor volledige kunstwerken op de rug, was er tijdens de expo wel de gepaste kunstenaar te vinden. “We blikken terug op een erg geslaagde editie”, lachte organisatrice Cindy Frey.

“We hebben dit jaar 7 extra exposanten kunnen aantrekken, en dat is ook het maximum. Volgend jaar gaan we niet nog groter proberen te worden, want we willen hier vooral de talenten van de tattoo-artists onder de aandacht brengen. Dat lukt niet als er teveel mensen opeen zitten, want dan gaat het vooral een situatie worden waar ze elkaar gaan beconcurreren.”

Tattoo met stokken

Artiesten van over de hele wereld kwamen naar Kortrijk afgezakt, om er hun kunnen met de bezoekers te delen. Wie op zoek was naar een bijzondere ervaring, ging alvast voldaan naar huis. Vooral de ‘handtapping’ techniek, waarbij de tattoomachine werd vervangen door enkele stokken, kon op heel wat belangstelling rekenen. Naast het internationale geweld, groeide Ink Town de afgelopen jaren uit tot een beurs waar ook lokaal talent een vaste stek heeft gekregen.

Lou, van de gelijknamige tattoozaak uit Kortrijk, was er voor het eerst aanwezig. “En ik beklaag het me zeker niet”, lachte ze. “In geen tijd stond mijn agenda bomvol. Toch gaat het niet alleen om hier tatoeages aan de man te brengen. Het is ook een gedroomde kans om mensen en het werk eens in het echt te zien. Veelal kennen klanten en artiesten elkaar alleen maar via het internet en zien we werk op digitale foto’s. Hier zie je iedereen in het echt en dat is toch ook wel belangrijk.”

Schepen doet mee

Opmerkelijke gast onder de aanwezigen: Axel Weydts. De Kortrijkse schepen zat zelf in een tattoostoel. “Ik laat hier een bij tatoeëren, want bijen zijn erg belangrijke dieren”, grapte hij.

“Ik ben niet aan mijn proefstuk toe en eigenlijk is Cindy Frey mijn vaste artieste. Toch kreeg ik hier de toestemming om even vreemd te gaan. Ik kwam voorbij deze stand, de kwaliteit van het werk beviel me en ik liet me overtuigen.”

The post Veel volk op motorbeurs Motominds en tattoobeurs Ink Town in Kortrijk Xpo is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Belgische vloot wordt met uniek datasysteem uitgerust om klimaat- en milieuvriendelijker te worden

In droogdok Gardec in Zeebrugge werd vrijdag een vaartuig binnengereden, de Z.26 Avanti, voor een heel bijzonder onderhoud. De romp wordt uitgerust met een snelheidsmeter en later krijgt ook de schroef een torsiemeter. Beide moeten data opleveren waarmee onderzoekers, reders en scheepswerven de shift naar energiezuinigere vaartuigen met minder of geen fossiele brandstoffen kunnen versnellen. Deze data vormt de nieuwste

Lees meer »

Somers & Delatter in De Vonke

Heulenaar Claude Delatter (57) en Chris Somers (64) uit Geraardsbergen zijn vrienden muzikanten voor het leven. Samen spelen zij in drie groepen. Met deze drie groepen brengen Claude en Chris op 1 juni een avond muziekspektakel.
The post Somers & Delatter in De Vonke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe McDonald’s mag Dirk (58) bijna elke dag verwachten: “Ik moest een zaak vinden waar ik niet te veel vermagerde”

Donderdagochtend opende de nieuwe McDonald’s in Ingelmunster de deuren. Tot grote vreugde van Dirk De Baene, die wekelijks een vijftal keer in één van de vestigingen van zijn favoriete restaurant van hamburgers en frieten smult. “Vroeger moest ik naar Roeselare of Kortrijk. Nu is er een McDonald’s op één kilometer van mijn huis”, glundert de 58-jarige Ingelmunstenaar die een spijsverteringsziekte

Lees meer »

Muziekvereniging Eendracht en Vrijheid bestaat 140 jaar: “Jong talent aantrekken”

De Koninklijke Muziekvereniging Eendracht en Vrijheid werd opgericht in 1884 en is daarmee een van de oudste muziekverenigingen in Vlaanderen. Ze gaven al vroeg concerten en namen deel aan festivals, stapconcerten, processies en het opluisteren van feesten. Dit tot begin de jaren 1950 toen de vereniging Koninklijk werd en er een kentering kwam.
The post Muziekvereniging Eendracht en Vrijheid

Lees meer »

Celstraf voor vrouw die vriendjes pluimde met nepreisjes en Tomorrowland-tickets: “Ze pleegde zelfs feiten terwijl ze onder elektronisch toezicht stond”

Al sinds 2014 licht Kimberly C. (33) non-stop mensen op, onder andere via tweedehandswebsites. Na drie eerdere veroordelingen kreeg de Bruggelinge maandag opnieuw 40 maanden cel omdat ze meerdere vriendjes en hun familie geld aftroggelde met luxereisjes en vip-tickets voor Tomorrowland. De Brugse rechtbank beval haar onmiddellijke aanhouding.

Lees meer »

“Op 10 minuten heb je soep die smaakt alsof ze een halve dag op het vuur heeft gestaan”: Jeroen Meus legt uit waarom hij nu verspakketten verkoopt

Tot voor kort had hij nog nooit met een verspakket gekookt, maar kijk, nu heeft Jeroen Meus zijn eigen ‘Dagelijkse kost’-pakketten in de winkel liggen. In een interview legt hij uit waarom hij dit doet, wat het verschil is met zijn recepten op tv en waarom hij precies met Albert Heijn in zee wilde gaan. “Mijn vrouw vindt dit geweldig,

Lees meer »