Motorliefhebbers zetten zich schrap voor tweede editie ‘Motominds’ in Xpo: “We zetten volop in op de beleving”

Komend weekend worden de hallen van de Kortrijkse Xpo gevuld met glimmende tweewielers. Motominds opent er voor de tweede keer de deuren en belooft een waar Walhalla voor de motorliefhebber te worden. “We zetten volop in op de beleving.”

Vorig jaar werd Motominds, de toen nieuwe beurs voor motorrijders, voor het eerst georganiseerd. “En dat was eigenlijk meteen een succes. Het was dus de logische stap om hierop verder te bouwen.”

Pieter Canniere, woordvoerder van het salon, blikt vooruit op een stevig gevuld weekend. “We gaan verder op het elan dat er al was, maar breiden dit jaar uit. We werken in niet één maar twee hallen en daarnaast gaan we nog meer inzetten op het gevoel van beleving. Motominds is een beurs voor de motorliefhebber, maar eveneens voor zij die een liefde hebben voor motoren, mechaniek, de sfeer of zelfs voor mensen die er een gezinsuitstap van willen maken. De aankoop van een nieuwe motorfiets is een belangrijke stap, die goed overwogen moet worden. Tijdens Motominds kunnen mensen dan niet minder dan 15 verschillende merken op de openbare weg gaan proberen. Na het succes van vorig jaar, tekenden ook extra merken in om er aanwezig te zijn. Yahama is zonder twijfel de meest herkenbare naam die in 2024 ook aanwezig zal zijn. Maar ook voor elektrische merken zoals Zero Motorcycles of Energica is er dit jaar plaats. Elektrisch rijden is binnen de wereld van de motorfietsen niet zo hard ingeburgerd als bij de auto’s, al mogen we niet blind zijn voor de bewustwording er rond.”

‘Wall of Death’

Naast de standaard beursstanden, zet Motominds dit jaar ook massaal in op de globale ervaring. “Een parcours voor kinderen, een offroadpiste of een stuntteam? Het zal dit weekend allemaal aanwezig zijn. Zo gaan stuntrijders halsbrekende toeren uithalen in een Wall Of Death. Het is een gigantische constructie, waarbij de rijders voor een ware adrenalinestoot zullen zorgen. We zijn de enige expo waar die groep in België een show zal verzorgen.”

Motominds vindt plaats op zaterdag en zondag, telkens van 10 tot 18.30 uur.

The post Motorliefhebbers zetten zich schrap voor tweede editie ‘Motominds’ in Xpo: “We zetten volop in op de beleving” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ik schilder de wereld zoals ik ernaar kijk”: kunstenaar reageert zelf op ‘lelijk portret’ van Australische miljardair

De Australische miljardair Gina Rinehart (70) heeft het belangrijkste museum van Canberra gevraagd een portret van haar te verwijderen omdat ze het kunstwerk niet geslaagd vindt. Het schilderij van Vincent Namatjira hangt tussen 20 andere portretten van bijvoorbeeld koningin Elizabeth II en de voormalige premier Julia Gillard op een tentoonstelling in de National Gallery of Australia. “Ik schilder de wereld

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Oekraïne zegt Russische aanslagen te hebben verijdeld in Kiev – Vier doden in bezet Oekraïne en in Russisch grensgebied

Bij een zware explosie in een appartementsgebouw in de Russische oblast Belgorod zijn volgens de Russische autoriteiten vijftien mensen om het leven gekomen. Moskou houdt Oekraïne verantwoordelijk, maar over die versie van de feiten bestaat redelijke twijfel. De Zweedse premier Ulf Kristersson zegt intussen dat zijn land ervoor open staat om Amerikaanse kernwapens te plaatsen mocht het ooit tot een

Lees meer »

Vzw stelt opgefriste zaal Blommenhof voor

De vzw die zaal Blommenhof uitbaat organiseert op zaterdag 1 en zondag 2 juni opendeurdagen. Die komen er naar aanleiding van de 125ste verjaardag van het overlijden van Guido Gezelle. Daarnaast wil de vzw het Blommenhof en de mogelijkheden die het opgefriste zalencomplex biedt aan het publiek voorstellen.
The post Vzw stelt opgefriste zaal Blommenhof voor appeared first on

Lees meer »

Vredescomité Kortrijk maakt Stiltecirkels voor vrede in Gaza

Vredescomité Kortrijk zette woensdagavond zijn schouders onder het initiatief van Pax Christi Vlaanderen om de Nakba te herdenken via een aantal Stiltecirkels. Er waren zo’n 40 deelnemers.
The post Vredescomité Kortrijk maakt Stiltecirkels voor vrede in Gaza appeared first on KW.be.

Lees meer »

Chris Janssens (Vlaams Belang) bij Luk Alloo: “Beste wat holebi-organisaties kunnen doen voor emancipatie is ophouden met bestaan”

Elke dag tot aan de verkiezingen brengt televisiemaker Luk Alloo een gesprek met een bekende politicus die een parlementszetel ambieert. Vandaag: Chris Janssens van Vlaams Belang. Volgens hem is Vlaams Belang nog de enige geloofwaardige partij en hij onthult dat hij een klein links kantje heeft. “Het enige linkse aan mij zijn mijn twee linkerhanden.”

Lees meer »

FACTCHECK. Heeft miljardair Roland Duchâtelet gelijk en heeft de rijkentaks die Groen, PVDA en Vooruit voorstellen geen nut?

Waarom staan Belgische kopers niet in de rij om armlastige voetbalclubs zoals Standard over te nemen? Door de rijkentaks waarmee linkse partijen de kiezer hopen te verleiden, zo vertelde ex-eigenaar en miljardair Roland Duchâtelet in een opvallend interview aan HLN Sport. Veel landen gingen al overstag voor een rijkentaks, maar voerden hem daarna weer af. Heeft Duchâtelet gelijk: heeft een

Lees meer »

Van belastingbrief tot verkeersboete in één digitale portefeuille: wat kan je wel én niet met nieuwe app MyGov.be?

Vandaag is de nieuwe digitale portefeuille MyGov.be gelanceerd. De app kan door iedereen worden gedownload. Identiteitskaart, doktersbriefjes, zelfs je geboorteakte en diploma’s, samen op één plek in je smartphone. Staatssecretaris voor Digitalisering Mathieu Michel (MR) legt uit hoe de app een belangrijke rol zal spelen in je dagelijkse leven. “Via de app kunnen alle mogelijke documenten, attesten en bewijzen worden

Lees meer »

Kuurne hijst de IDAHOT-vlag aan het gemeentehuis

Vrijdagmorgen om klokslag negen uur werd op het voorplein van het gemeentehuis van Kuurne de IDAHOT-vlag gehesen en dit in het teken van de dag van de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie.
The post Kuurne hijst de IDAHOT-vlag aan het gemeentehuis appeared first on KW.be.

Lees meer »

Liveblog – Slovaakse premier Robert Fico ondergaat “moeilijke operatie” na schietpartij en hij verkeert in levensgevaar

De Slovaakse premier Robert Fico is na een regeringsbijeenkomst in de stad Handlova neergeschoten. Na de vergadering schudde hij de handen van verschillende aanhangers. Er zijn vijf schoten afgevuurd en een verdachte is opgepakt. De 59-jarige Fico is in levensgevaar. "Het gaat om een heel moeilijke operatie en de komende uren zouden kritiek zijn", meldt correspondent Charlotte Waaijers vanuit Bratislava

Lees meer »

LIVEBLOG VILLARREAL-REAL. Lunin start zoals verwacht, maar Ancelotti gooit met lof naar Courtois: “Hij wordt weer wat hij was: de beste keeper ter wereld”

Los Blancos reizen voor hun volgende wedstrijd af naar Villarreal. Courtois & co zijn reeds kampioen maar willen in de flow blijven in aanloop naar de Champions League-finale van begin juni. Villarreal moet dan weer winnen om nog een kans te maken op Europees voetbal. De Galacticos zullen het zonder Thibaut Courtois doen. Real-coach Ancelotti gaf op de persconferentie al

Lees meer »