Vredescomité Kortrijk maakt Stiltecirkels voor vrede in Gaza

Vredescomité Kortrijk zette woensdagavond zijn schouders onder het initiatief van Pax Christi Vlaanderen om de Nakba te herdenken via een aantal Stiltecirkels. Er waren zo’n 40 deelnemers.

Op 15 mei was het exact 76 jaar geleden dat in 1948 de Nakba, ‘grote catastrofe’ in het Arabisch, begon. In 1948 kregen de Joden een eigen staat, maar voor de mensen die al eeuwenlang in Palestina leven betekent het een ramp.

Hongersnood

Ruim 700.000 Palestijnen sloegen op de vlucht voor het oorlogsgeweld of werden uit hun dorpen verdreven. “De hulpeloze bevolking wordt nog dagelijks geteisterd door bommen. Hongersnood en gebrek aan drinkwater, elektriciteit en medische hulp nemen ongeziene proporties aan. Het militaire geweld van vandaag is een reactie op een voortdurend onrecht. Dit moet aangepakt worden. Vredescomité Kortrijk steunt dit initiatief ten volle. Israël maakt het hen onmogelijk om normaal te leven”, aldus woordvoerder Johan Mayeur.

The post Vredescomité Kortrijk maakt Stiltecirkels voor vrede in Gaza is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Op dezelfde schaal als Entebbe”: zo ging Israëlisch leger te werk bij bevrijding van vier gijzelaars, “honderd tot tweehonderd” dode Palestijnen

Het Israëlische leger heeft meer uitleg gegeven bij de “speciale operatie” waarbij zaterdag vier Israëlische gijzelaars levend bevrijd werden in de Gazastrook. Door de keuze voor een aanval overdag steeg wel het risico op meer burgerslachtoffers, met gevolgen: bij de raid vielen volgens Palestijnse bronnen honderd tot tweehonderd doden, onder wie ook kinderen.

Lees meer »

LIVEBLOG NEDERLAND-IJSLAND. Negen (!) nieuwe namen bij Oranje, basisplaatsen voor Simons en Gakpo

Na een overtuigende 4-0-zege tegen Canada vorige week, speelt Oranje vanavond zijn uitzwaaimatch voor het EK tegen IJsland, dat vrijdag nog verrassend ging winnen op Wembley dankzij een goal van OH Leuven-spits Thorsteinsson. Het Nederlands elftal opent haar EK zondag met een wedstrijd tegen Polen. Volg de ontwikkelingen voor en tijdens Nederland – IJsland hieronder.

Lees meer »

Maandelijks pop-upcafé in Residentie Pitthem ter ere van ex-uitbaters café ‘t Beirke: “cafetaria omgetoverd tot bruine kroeg”

Sinds februari wonen Margriet De Sloover en Eddy Bruneel, de vroegere uitbaters van café De Kleine Beer in Tielt, in een assistentieflat in Residentie Pitthem. Samen met de mensen van het wzc roepen ze voortaan elke laatste vrijdag van de maand de sfeer van hun volkscafé weer op. “Voor mij was het houden van een
The post Maandelijks pop-upcafé

Lees meer »

Eerste EK-straat van ‘t land ligt in Lauwe: “Tijdens de matchenvan de Rode Duivels sluiten we de Koning Boudewijnstraat volledig af”

Wie de matchen van de Rode Duivels op het EK Voetbal in een heuse stadionsfeer wil volgen, kan hiervoor terecht in Lauwe. Daar wordt de eerste EK-straat van het land geopend.
The post Eerste EK-straat van ‘t land ligt in Lauwe: “Tijdens de matchenvan de Rode Duivels sluiten we de Koning Boudewijnstraat volledig af” appeared first on KW.be.

Lees meer »