Ouders van zieke Robbe (9) roepen BV’s op hun zoontje te steunen bij zware revalidatie: “Superheld Robbe heeft nood aan zijn helden”

Robbe Duron (9) vecht al sinds zijn geboorte met een guitige lach op zijn gezicht tegen spina bifida, een open rug. Nu hij voor een zware operatie staat, hopen zijn ouders dat Robbes superhelden voor hem zullen opstaan. “Als Gert Verhulst hem kracht stuurt, zal dat rechtstreeks naar zijn benen vloeien.”

 

Meer krantenkoppen in België

Premier De Croo beschuldigt Israël van dood medewerker Belgisch agentschap en 7-jarig zoontje bij bombardement in Gazastrook

Een medewerker van het Belgische agentschap Enabel en zijn zoontje zijn omgekomen bij een Israëlisch bombardement op Rafah, in het zuiden van de Gazastrook. Dat meldt minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez (Vooruit). Minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) roept de Israëlische ambassadeur op het matje, terwijl premier Alexander De Croo (Open Vld) Israël expliciet beschuldigt.

Lees meer »

Rechtbank verklaart veroordeling Harvey Weinstein nietig door “cruciale fout”

Een rechtbank in New York heeft de veroordeling van Harvey Weinstein (71) voor verkrachting uit 2020 ongeldig verklaard. De openbare aanklager moet nu beslissen of het de voormalige Hollywood-producer opnieuw wil vervolgen voor grensoverschrijdend gedrag. Hij blijft wel in de cel omdat hij in 2022 nog een gevangenisstraf heeft gekregen in een andere verkrachtingszaak.

Lees meer »

KAART. Elektronisch of op papier? Zo moet je stemmen in alle Limburgse gemeenten

Voor de komende verkiezingen op 9 juni 2024 hebben ruim 400 Limburgers zich aangemeld om vrijwillig te zetelen als bijzitter. Hun taak? Het stemmen in hun stembureau in goede banen leiden. Afhankelijk van de manier van stemmen, op papier of elektronisch, krijgen ze een andere vergoeding. De stembureaus waar nog op papier gestemd moet worden, situeren zich vooral in het

Lees meer »

43 procent meer langdurig zieken door burn-out of depressie in 5 jaar tijd

In vijf jaar tijd is het aantal mensen die langdurig niet kunnen werken door een burn-out of depressie met 43 procent gestegen. Eind 2022 zaten 125.700 personen in ons land al minstens een jaar thuis omdat ze met een van die twee psychische aandoeningen kampten. Dat blijkt donderdag uit de nieuwste gegevens van het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering (Riziv),

Lees meer »

LIVEBLOG STANDARD-STVV. Krijgen we nog een winnaar op Sclessin?

Standard speelt vanavond thuis tegen STVV in de Europe Play-offs. Een match waar voor beide ploegen nog weinig op het spel staat. STVV wil proberen hun derde plaats veilig te stellen en zo in de buurt blijven van KV Mechelen in de strijd om de tweede plaats. Terwijl Standard op zoek gaat naar zijn eerste overwinning in Play-Off 2. Volg

Lees meer »

Bedelaar (42) blijft voor overlast zorgen in Knokse winkelstraten, politie zoekt oplossing: “Vragen vooral om heft niet in eigen handen te nemen”

Toen een vrouw hem geen eten wou geven, ging hij door het lint. Hij greep de vrouw bij de keel en duwde haar de rijbaan op. Bedelaar S.D., een 42-jarige man uit Knokke-Heist, riskeert 12 maanden cel voor opzettelijke slagen en verwondingen aan twee vrouwen. Bij de politie kennen ze hem maar al te goed. De veertiger zorgt al een

Lees meer »

Nieuwe liefde voor Chloë en Silke is nog vrijgezel: zo gaat het met de twee vrouwen die zelf opstapten bij boer Thomas

Het is nog maar zelden gebeurd in de geschiedenis van ‘Boer zkt vrouw’: twee van de vier uitverkoren vrouwen stapten zondagavond zélf op bij melkvee- en aardappelboer Thomas (29) uit het West-Vlaamse Woesten. Zowel Chloë (26) als Silke (26) zagen geen match in hem. De twee dames vertellen waarom ze die opmerkelijke beslissing namen en vertellen hoe het nu met

Lees meer »

Juliette Pynnebrouck (9) is de Kinderkrak van Houthulst: “Nina Derwael is mijn grote idool”

Juliette Pynnebrouck doet als lid van Turnkring Vlamertinge aan toestelturnen. Op een Gymfed-tornooi in Temse behaalde ze onlangs goud. “Ik heb intussen al 14 gouden, 3 zilveren en 2 bronzen medailles behaald”, vertelt een trotse Juliette .
The post Juliette Pynnebrouck (9) is de Kinderkrak van Houthulst: “Nina Derwael is mijn grote idool” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van Merlier over Uijtdebroeks en Stuyven tot Vansevenant: welke Belgen kunnen hoge toppen scheren in de Ronde van Italië?

De onfortuinlijke Wout van Aert was de grootste kanshebber op een Belgische ritzege, maar met onder anderen Tim Merlier, Cian Uijtdebroeks en de wederoptredende Jasper Stuyven kan het wel eens een interessante Ronde van Italië worden voor ons land. Ook man-in-vorm Mauri Vansevenant is klaar om heel wat punten sprokkelen voor jouw Gouden Giro-ploeg.

Lees meer »