Koninklijke Orde van de Paardevisser schenkt 2.050 euro euro aan Vereniging voor Spina Bifida & Hydrocephalus

Tijdens jaarlijkse Kapittel van de Koninklijke Orde van de Paardevisser in restaurant De Normandie in Oostduinkerke werd een cheque van 2.050 euro overhandigd aan Gilbert en Marleen Van Der Burght, bestuursleden van de Vereniging voor Spina Bifida & Hydrocephalus (open ruggetje en waterhoofd). Het gaat om de jaarlijkse verkoop van soep en garnalen.

Op het Astridplein in Oostduinkerke verkocht de Koninklijke Orde van de Paardevisser de bekende bisque van garnalen. Ook de Oostduinkerkse garnaalvissers te paard waren er aanwezig.

Ze kookten en verkochten er hun vangst. De opbrengst van de verkoop van soep en garnalen, 2.050 euro, gaat dus naar de vzw Spina bifida en hydrocephalus. De vereniging zal het bedrag gebruiken om de Zelfredzaamheidsweek mee te financieren. Tijdens de eerste week van de paasvakantie trekt de vzw met kinderen van 6 tot 18 jaar naar het vakantiecentrum De Kleppe in Brakel. Daar leren ze om hun zelfredzaamheid en bijgevolg ook hun integratie in de maatschappij te bevorderen.

De missie van de vereniging is de kwaliteit van leven en zorg verbeteren voor mensen met spina bifida. (GE)

The post Koninklijke Orde van de Paardevisser schenkt 2.050 euro euro aan Vereniging voor Spina Bifida & Hydrocephalus is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Fanbase, streams en ticketverkoop exploderen: is diskwalificatie het beste dat Joost Klein kon overkomen?

Joost Klein beroert Groot. Op Instagram en TikTok explodeert zijn achterban met miljoenen, op Spotify prijkt hij zelfs in de lijst van meest beluisterde liedjes ter wereld – bóven Harry Styles. En wie hem op zijn festivalaffiche heeft staan, merkt nu al een stijging in de ticketverkoop. Niets lijkt de excentrieke Nederlander te stoppen, zelfs geen vuistbeweging naar een cameravrouw

Lees meer »

Betogers voeren opnieuw actie voor sluiting Boudewijn Seapark

In het kader van de internationale campagne ‘Empty The Tanks’ werd ook bij het Boudewijn Seapark in Brugge actie gevoerd tegen het dolfinarium. “De Vlaamse codex Dierenwelzijn van minister Ben Weyts, waardoor het dolfinarium zeker tot 2037 mag blijven bestaan, op voorwaarde van het bouwen van een buitenbassin, is een gemiste kans”, zegt Anthe Lainé, woordvoerster van actiegroep Bite Back.<br

Lees meer »

“Ik ben misschien wel beter dan ooit”: nieuwe clean sheet voor onwrikbare Courtois, kan Ancelotti nog om hem heen voor CL-finale?

“Ik ben nog steeds dezelfde Courtois. Of misschien zelfs beter.” Derde basisplaats, derde clean sheet voor de doelman van Real Madrid. Ancelotti dropte hem opnieuw in de basis voor de galawedstrijd tegen Alaves, dat afdroop met forfaitcijfers. Courtois toonde zijn klasse, vooral met een straffe redding op een schot van Hagi. “Op die parade ben ik best trots.”

Lees meer »

Doodrijder studente Hannelore (21) tekent tóch beroep aan tegen ‘rechtvaardige’ straf: “We zijn echt ontgoocheld”

“Een strenge, maar rechtvaardige straf.” Dat was het oordeel van de toenmalige advocaat van W.D. (42) toen die drie maanden geleden drie jaar celstraf en vijf jaar rijverbod kreeg. De man reed onder invloed van heroïne studente Hannelore Reyniers (21) dood op haar fiets in Wulpen. En tóch vond W.D. zijn straf zélf te zwaar: hij gaat nu in beroep.

Lees meer »

“Ik volgde mijn menselijk instinct”: Lucinda Brand stopt om ploeggenote te helpen na zware crash, maar krijgt aan finish rekening gepresenteerd

Elisa Balsamo (Lidl-Trek) kent het verdict na haar zware valpartij in de Ronde van Burgos. Ze liep breuken op aan de neus en de hand. Haar ploeggenote Lucinda Brand kneep de remmen dicht om Balsamo te helpen, maar krijgt de rekening gepresenteerd. Ze bolde daardoor namelijk drie minuten na de winnares over de streep en krijgt die tijdachterstand ook effectief

Lees meer »

KSA Ter Vichten wint provinciale award ‘Inkleding en Verhalend Kader’: “Decors maken kamp speciaal”

Tot aan het einde van vorige zomer hadden jeugdbewegingen de tijd om het verhaal en bijhorende foto’s en filmpjes van de decorruimte van de voorbije kampen door te sturen naar KSA Noordzeegouw. Zij organiseerden als provinciale koepel een wedstrijd. KSA Ter Vichten kreeg met grote onderscheiding de award ‘Inkleding en Verhalend Kader’.
The post KSA Ter Vichten wint provinciale

Lees meer »

Augusta Demuynck viert honderdste verjaardag

In Home Vrijzicht in Elverdinge werd eeuwelinge Augusta Demuynck gevierd. Ze werd geboren op 11 mei 1924 in Staden, woonde geruime tijd in Boezinge en trouwde met Benoni Lemahieu die in 1991 overleed. Ze kregen zes kinderen, twee zonen en vier dochters. Een zoon overleed in 2011. Sinds 2016 verblijft Augusta in Home Vrijzicht. Ze heeft 19 kleinkinderen en 24

Lees meer »