16-jarige die wilde “sterven als martelaar” in staat van beschuldiging gesteld in Parijs

Een zestienjarige jongen uit het Franse departement Haute-Savoie, in het oosten van het land, is in staat van beschuldiging gesteld voor deelname aan terroristische misdadige samenspanning en vervolgens onder gerechtelijke vrijheidsbeperking geplaatst. Dat heeft het Franse antiterrorismeparket (PNAT) gemeld.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. “Rusland plaatst Oekraïense president Zelensky op opsporingslijst”

Als Oekraïne met steun van het Westen de Krim of de Krimbrug aanvalt, volgt er een verwoestende wraakactie. Die waarschuwing stuurt Rusland de wereld in nu “steeds meer signalen in die richting wijzen”. Inmiddels heeft Rusland de Oekraïense president Volodymyr Zelensky op de opsporingslijst geplaatst. Dat melden Russische media. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Roel Vanderstukken is enige lid van gezin Coppens die ‘Familie’ nooit verlaten heeft: “Toen Hilde De Baerdemaeker vertrok vond ik dat wel lastig”

12 jaar geleden deed het gezin Coppens haar intrede in ‘Familie’, uiteindelijk is acteur Roel Vanderstukken (47) de enige die onafgebroken bleef meespelen. “Toen Hilde De Baerdemaeker als eerste vertrok, werd er voor het eerst geraakt aan onze kern, daar heb ik wel even mee gezeten”, vertelt Roel. Nu tv-dochter Jasmijn Van Hoof haar na 2,5 jaar pauze haar comeback

Lees meer »

Surfschool heet voortaan Shorebreak en heeft nieuwe uitvalsbasis: “We tellen in ‘smiles’”

Sofie Dobbelaere (44) en Dieter Roussel (45) hebben in hun thuisgemeente Oostduinkerke de deuren geopend van Shorebreak. Dat is de nieuwe overkoepelende naam van Surfschool die al 24 jaar een vaste waarde is in Koksijde, maar noodgedwongen zijn vorige stek bij het strand van Sint-André moest verlaten. Het IJslandplein in Oostduinkerke is de nieuwe uitvalsbasis. “Ons surfcafé is een extra

Lees meer »

De ZomerZoemer in Ichtegem is er

De ZomerZoemer is het vrijetijdsmagazine dat het volledige aanbod voor de Ichtegemse jeugd van mei tot na de zomervakantie samenvat. En dat niemand zich de komende maanden zal vervelen in Ichtegem, is een feit!
The post De ZomerZoemer in Ichtegem is er appeared first on KW.be.

Lees meer »

Quiz – Hoe goed ken jij Middelkerke?

Hoe goed ben jij op de hoogte van het reilen en zeilen in Middelkerke, Westende en de andere deelgemeenten? Weet je nog in welk jaar de kerk van Schore brandde als een toorts of hoe de flamboyante casinodirecteur heette die Middelkerke op de kaart zette? Waag dan je kans in deze Middelkerkse quiz. Veel succes!
The post Quiz –

Lees meer »

Club Brugge grijpt tegen Fiorentina naast Europese finale in Conference League

Competitieleider Club Brugge heeft zich niet kunnen plaatsen voor de finale van de Conference League. Nadat de heenwedstrijd vorige week met 3-2 verloren werd in Firenze, raakte Club in de terugwedstrijd van de halve finales niet verder dan een 1-1-gelijkspel.
The post Club Brugge grijpt tegen Fiorentina naast Europese finale in Conference League appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geluidshinder rond Brussels Airport nadert niveau van voor corona

Samen met het verdere herstel van het vliegverkeer na de coronacrisis is ook de geluidshinder rond Brussels Airport in 2023 opnieuw toegenomen. In totaal hadden 13.432 omwonenden vorig jaar “potentieel sterke hinder” van de opstijgende en landende vliegtuigen. Dat blijkt uit de jaarlijkse studie naar de geluidsimpact van de luchthaven.

Lees meer »

Pleidooien voor beperking schermgebruik bij jongeren bij CD&V en Vooruit

Zowel bij CD&V als bij Vooruit weerklinken stemmen om het schermgebruik bij jongeren te beperken. CD&V-voorzitter Sammy Mahdi baseert zich daarvoor op de resultaten van een Franse studie en pleit voor een gelijkaardige studie bij ons. Voormalig Vooruit-voorzitter Conner Rousseau pleit voor het inperken van het sociale-mediagebruik bij jongeren.

Lees meer »

Win een exclusieve Europa-trip in West-Vlaanderen

Op maandag 10 juni verken je het Europese karakter van West-Vlaanderen. Je bezoekt verschillende Europese projecten waaronder Bluebridge, VLIZ en Drone Dock. ’s Middags lunch je samen met professor dr. Hendrik Vos van de Universiteit Gent. Dé kans om te discussiëren en inzichten te delen. Na de lunch trek je richting Brugge om deel te …
The post Win

Lees meer »

“Zuinige socialisten en kwistige liberalen, het is eens iets anders dan de clichés”

Op 1 mei pakte elke partij met een belofte uit. Hogere minimumlonen (Vooruit), meer verlofdagen (Groen), meer pensioen voor wie echt heeft gewerkt (Open VLD), minstens 239 euro netto extra voor loontrekkenden (Vlaams Belang) en hogere lonen tout court (PVDA). Wie dat allemaal betaalt was op de feestdag minder van tel. Partijen grossieren trouwens in vaagheden als je daarnaar vraagt.

Lees meer »

Dönercrisis in Duitsland: bevolking wil plafondprijs op kebab

De Duitse bondskanselier Olaf Scholz wordt overladen met vragen over de kosten van döner kebab, een van oorsprong Turks vleesgerecht van gekruid lamsvlees. De stijgende kosten in Duitsland van döner kebab leidt tot de groeiende vraag naar overheidssubsidies om het gerecht betaalbaar te houden. De stijging van de kosten is het gevolg van de inflatie. Het gerecht is één van

Lees meer »