‘Veteraan’ en ex-Tourwinnaar Geraint Thomas wacht ‘mission impossible’ tegen fenomeen Tadej Pogacar, maar… “We genieten van de uitdaging!”

38, wordt Geraint Thomas op 25 mei. “Mijn leeftijd!”, grinnikt Jan Bakelants. En dan, weet onze analist uit ervaring, “gaat alles toch stilaan wat moeizamer.” Zou het? ‘G’ weigert vooralsnog toe te geven aan die knagende tand des tijds. Het podium is waar hij in de 107de Ronde van Italië op mikt. 

Meer krantenkoppen in België

“Dit had fataal kunnen aflopen”: jonge renster ontsnapt aan drama nadat onoplettende ploegleider haar ten val brengt met volgwagen

De Franse jeugdrenster Amandine Muller (17) is zondag aan een drama ontsnapt tijdens het Frans kampioenschap voor vrouwen junioren. Ze reed samen met latere winnares Célia Gery aan de leiding in de wedstrijd, toen ze plots werd aangereden door de volgwagen van Gery’s ploegleider. “We zijn zo dankbaar dat ze niet naar de rechtse kant is gevallen”, zei Adam Hansen,

Lees meer »

Technofestival Extrema Outdoor trekt festivalzomer op gang: “Referentie voor het genre met oog voor nieuw talent”

Met 3 dagen Extrema Outdoor in Houthalen-Helchteren breekt het nieuwe festivalseizoen vanaf dit weekend aan. Het festival voor technomuziek bestaat sinds 2011 en ontvangt intussen 28.000 bezoekers per dag. Extrema is geen tweede Tomorrowland, maar het festival heeft dankzij een duidelijke visie en een trouw publiek een speciale status binnen de elektronische muziek opgebouwd.

Lees meer »