Veel bezoekers voor opendeur ‘Campus van het Vakmanschap’ in Bokrijk: “Ambacht en duurzaamheid gaan hier hand in hand”

In Bokrijk toonden ontwerpers dit weekend hoe ze met duurzame materialen nieuwe producten of creaties maakten. 3.600 geïnteresseerden zakten af naar het kasteel voor de opendeurdagen van de ‘Campus van het Vakmanschap’. 

Meer krantenkoppen in België

LIVE GAZA. Rapport uit kritiek op Israël, maar VS blijft wapens leveren

De beslissing van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties om de rol van de Palestijnen binnen de VN te versterken, wordt fors bekritiseerd door de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Israel Katz. “De VN-lidstaten hebben een willekeurige, absurde en onsamenhangende beslissing genomen die de moordenaars van Hamas beloont”, schrijft hij op de sociaalnetwerksite X. Volg alle ontwikkelingen in onze

Lees meer »

Belgische staat aan boord bij Umicore

18:42 De Belgische staat heeft via zijn financiële arm SFPIM een belang van 5 procent opgebouwd in Umicore. Hij verankert daarmee de Belgische materialengroep en is voortaan de vijfde grootste aandeelhouder…

Lees meer »

Axel Daeseleire leeft week op ritme van internen van Ter Groene Poorte: “Belangrijk dat correct beeld van internaat getoond wordt”

Ongetwijfeld zullen heel wat internen van Ter Groene Poorte op woensdag 15 mei in de gezellige ontspanningszaal van het internaat voor de tv zitten. Allen zijn ze immers benieuwd naar wat Axel Daeseleire te vertellen heeft over zijn verblijf in hun internaat. Het wordt een leuk weerzien in ‘Axel Gaat Binnen’.
The post Axel Daeseleire leeft week op ritme

Lees meer »

Plechtigheid en bloemenneerlegging bij herdenking einde WO II

Vandaag herdachten we 8 mei 1945, de datum die het einde markeert van de Tweede Wereldoorlog in Europa. Om 10.50 uur vond de jaarlijkse plechtigheid plaats bij het oorlogsmonument van Yvonne Serruys aan het VanderMerschplein Menen.
The post Plechtigheid en bloemenneerlegging bij herdenking einde WO II appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vooruit Brugge lokt met Joke Knockaert van het VTI Zeebrugge een directeur uit het vrij onderwijs naar de rode lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen

Vooruit Brugge pakt uit met een schooldirecteur uit het vrij onderwijs op haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Joke Knockaert van het VTI Zeebrugge motiveert haar deelname met de volgende woorden: “Als je strijdt tegen ongelijkheid en voor een positiever beeld van stielmannen en vrouwen, is er maar één partij die deze waarden belichaamt.”
The post Vooruit Brugge

Lees meer »

Fluxys worstelt met Russische lng

22:07 Op zijn aandeelhoudersvergadering heeft Fluxys Belgium zich moeten verdedigen tegen de kritiek dat het niets doet om de overslag van Russisch gas tegen te houden. Het gasbedrijf zegt dat het nu wettel…

Lees meer »

Maker ChatGPT hint naar nieuwe versie via teasende post

Sam Altman, topman van OpenAI, heeft geheimzinnige posts op X geplaatst over het taalmodel gpt2. AI-fans verwachten hierdoor een grote aankondiging. OpenAI werkt namelijk aan een nieuwe versie van de populaire chatbot ChatGPT. Hierdoor zou ChatGPT het web kunnen doorzoeken en ook bronnen citeren. Dat vernam het Amerikaanse persbureau Bloomberg.

Lees meer »

Dames WTC Julius Caesar van start

De dames van wielertoeristenclub Julius Caesar haspelden onlangs de eerste kilometers van het nieuwe seizoen af. Ze verzamelen elke woensdagavond om 19.30 uur aan clublokaal café De Loobrug.
The post Dames WTC Julius Caesar van start appeared first on KW.be.

Lees meer »