Premier De Croo beschuldigt Israël van dood medewerker Belgisch agentschap en 7-jarig zoontje bij bombardement in Gazastrook

Een medewerker van het Belgische agentschap Enabel en zijn zoontje zijn omgekomen bij een Israëlisch bombardement op Rafah, in het zuiden van de Gazastrook. Dat meldt minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez (Vooruit). Minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) roept de Israëlische ambassadeur op het matje, terwijl premier Alexander De Croo (Open Vld) Israël expliciet beschuldigt. 

Meer krantenkoppen in België

JET Symphonic Band met nieuwe dirigent op openluchtconcert in B&B Droomkerke

Na zeven jaar aan het roer van JET heeft Wim Belaen onlangs het dirigeerstokje doorgegeven aan Gilles Demeurisse. De 31-jarige Izegemnaar komt voor het eerst in actie als dirigent van het orkest op 26 mei in de idyllische tuin van B&B Droomkerke in Ruiselede.
The post JET Symphonic Band met nieuwe dirigent op openluchtconcert in B&B Droomkerke appeared first

Lees meer »

KIJK. Laatste restanten van ingestorte brug in Baltimore tot ontploffing gebracht: “Op koers om kanaal tegen eind mei te heropenen”

Amerikaanse reddingswerkers hebben de laatste overblijfselen van de Francis Scott Key Bridge in Baltimore gecontroleerd tot ontploffing gebracht. De 2,6 kilometer lange verkeersbrug stortte op 26 maart vrijwel volledig in nadat een stuurloos containerschip tegen een pijler was gevaren. Daarna blokkeerden enorme brokstukken de toegang tot de drukke haven van Baltimore. Het slopen van de laatste brugonderdelen is een cruciale

Lees meer »