Alaphilippe zat rond tafel met TotalEnergies – Pithie naar BORA-hansgrohe

Het wegseizoen is alweer volop aan de gang. Op deze pagina blijft u op de hoogte van al het nieuws in wielerland. 

Meer krantenkoppen in België

Grote brand in voormalig Muntcentrum in Brussel

In het centrum van Brussel woedt een brand in het OXY-gebouw, het voormalige Muntcentrum. Het iconische kantoorgebouw, waar vroeger onder andere Bpost en administratieve diensten van de stad waren ondergebracht, wordt omgebouwd tot kantoren, woningen, horeca en een winkelcentrum.

Lees meer »

Geen schadelijke stoffen vrijgekomen na brand in Sint-Pieters-Leeuw

Bij de zware brand van in een loods in Sint-Pieters-Leeuw zijn géén gevaarlijke stoffen vrijgekomen. Dat blijkt uit metingen van de civiele bescherming. Bij de brand raakte de uitbater van het getroffen bedrijf bevangen door de rook, maar hij heeft intussen het ziekenhuis mogen verlaten. Dankzij een preventieve controle van de brandweer enkele jaren geleden, konden drie andere bedrijven gered

Lees meer »

Het afscheidsinterview van Heidi De Pauw: “Na al die jaren bij Child Focus begrijp ik nog altijd niet waarom kindermisbruikers geen hulp zoeken”

Het werk is nooit gedaan. Er zijn nog altijd zes verdwijningen per dag. Er worden nog altijd kinderen misbruikt. Het internet is nog lang niet veilig. En de stem van slachtoffers weegt nog niet genoeg. “Maar Child Focus is klaar om zonder mij verder te vechten.” Twaalf jaar lang liep Heidi De Pauw voorop in de strijd voor kinderen. “Nu

Lees meer »

Waarom Bordeaux 8.000 ha wijnranken vernietigt

In Bordeaux worden massaal wijngaarden vernietigd wegens overproductie. Graafmachines rukken wijnranken uit de grond. “Het gaat enkel over de kleinere supermarktwijnen”, zegt Hasselaar Justin Onclin, die topwijn maakt in de Franse wijnstreek.

Lees meer »

Cafés op Vlasmarkt slaan opnieuw handen in elkaar: “De bar krijgt een sprookjesdecor”

Met het vierdaagse Sinxen Vlas Festival slaan alle cafés op de Vlasmarkt in Kortrijk opnieuw de handen in elkaar tijdens de Sinksenfeesten: “We zijn met vijf zaken. Samen willen we het atypisch kantje van de Vlasmarkt behouden”, zo klinkt het bij Alexander Cheyns, eigenaar van café Gainsbar.
The post Cafés op Vlasmarkt slaan opnieuw handen in elkaar: “De bar

Lees meer »

Politie Spoorkin en Douane betrappen bestuurder met 10.930 euro aan openstaande boetes

Politiezone Spoorkin hield donderdag samen met verschillende overheidsdiensten een grote multidisciplinaire verkeersactie. Daarbij werd tussen 10.30 uur en 17 uur gecontroleerd in Veurne en Alveringem. Er werden tal van overtredingen vastgesteld en boetes geïnd. De opvallendste is een bestuurder die liefst 10.930,14 euro aan openstaande boetes had. Zijn voertuig werd in beslag genomen.
The post Politie Spoorkin en Douane

Lees meer »

Ontploffing op site van metaalbedrijf Umicore in Olen: bedrijfswagen rijdt tegen tankwagen met waterstof, werkneemster zwaargewond

De hulpdiensten zijn woensdagavond omstreeks 22 uur massaal uitgerukt naar de Watertorenstraat in Olen op de site van Umicore. Daar is een bedrijfswagen tegen een tankwagen gereden. Een werkneemster liep daarbij zware verwondingen op. Politie en parket zullen nu de precieze oorzaak van het ongeval onderzoeken. Het gevaar is wel geweken.

Lees meer »

Zestiger zwaargewond bij woningbrand in Schaarbeek

Bij een woningbrand in Schaarbeek is een zestiger zwaargewond geraakt. Het vuur brak uit tijdens de nacht van zaterdag op zondag in de woning van het slachtoffer. Dat heeft brandweerwoordvoerder Walter Derieuw zondag bekendgemaakt. De man verkeert in levensgevaar.

Lees meer »

Vrouw wil genieten van zeezicht, maar eindigt met natte broek

Dat de zee en zijn golven onvoorspelbaar zijn, kan een vrouw uit Oekraïne beamen. De vrouw zat met haar man op een boot en wilde van het uitzicht genieten. Maar toen ze dichterbij de reling kwam, werd ze verrast door een grote golf. Ze was helemaal doorweekt, tot hilariteit van haar partner.

Lees meer »