Het feestenseizoen is aangebroken, maar hoeveel geef je cadeau? “Er bestaat een formule om dat te berekenen”

De feestmaanden komen eraan: weekends vol communies en trouwfeesten. Maar ook vol goede (en slechte) manieren. Moet je nog een cadeau geven aan iemand die in het buitenland trouwt? En wat als iemand de dresscode negeert? Onze experten geven antwoord op jullie feestvragen.

 

Meer krantenkoppen in België

Van rijbewijs tot diploma samen in één digitale portefeuille: overheid lanceert app MyGov.be

De federale overheid heeft zijn nieuwe digitale portefeuille MyGov.be gelanceerd. De app kan vanaf vandaag door iedereen worden gedownload. Identiteitskaart, rijbewijs, zelfs je geboorteakte en diploma’s, samen in een digitale portefeuille op je telefoon: handig. Staatssecretaris voor Digitalisering Mathieu Michel (MR) legt uit waartoe de app nog meer in staat is. “Via de app kunnen alle mogelijke documenten, attesten en

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Gebouw in Russisch Belgorod getroffen door Oekraïense aanval: 17 gewonden

De Oekraïense veiligheidsdienst SBU zegt een terroristische aanslag in Kiev verijdeld te hebben. Die zou voorbereid zijn door de Russische militaire inlichtingendienst GROe en stond gepland voor 9 mei. In de Russische oblast Belgorod heeft een Oekraïense aanval een appartement getroffen. Er zou sprake zijn van minstens zeventien gewonden. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Horeca Poperinge-Heuvelland heeft nieuwe voorzitter

Marijn Struye (38) van het hotel-restaurant ‘t Sparhof in de Wulvestraat in Dranouter is de nieuwe voorzitter van Horeca Regio Poperinge-Heuvelland. Hij volgt in die functie Bert Recour (48) van hotel-restaurant Pegasus in de G. Gezellestraat in Poperinge op.
The post Horeca Poperinge-Heuvelland heeft nieuwe voorzitter appeared first on KW.be.

Lees meer »

Een op vijf jonge bromfietsers vorig jaar betrokken bij ernstig ongeval

Het afgelopen jaar is één op de vijf jonge bromfietsers bij de dokter of in het ziekenhuis beland door een verkeersongeval. Dat zegt de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) op basis van een grote jongerenbevraging. Er komt nu een gratis leerplatform om mensen die het rijbewijs voor bromfiets, speedpedelec of brommobiel willen halen beter voor te bereiden op het verkeer.

Lees meer »

Volkstuintjes zijn weer in, en niet enkel om te tuinieren: “Rang of stand, afkomst of leeftijd, dat telt hier niet”

De lente is begonnen. Dat doet haast iedereen deugd, en zeker de duizenden volkstuiniers in ons land. De verloren weken van een verzopen voorjaar kunnen eindelijk worden ingehaald, de schrik voor regen, vorst, hagel en slakken kan gaan liggen. Wat kost het om zo’n volkstuintje te hebben? Hoe lang is de wachtlijst? En waarom groeit er opvallend veel pijpajuin? Op

Lees meer »

Na diskwalificatie Joost Klein: hoe zal de finale van het Songfestival nu praktisch verlopen?

Dat Nederland niet langer mag deelnemen aan de finale van het Eurovisiesongfestival, dwingt de organisatie tot tal van praktische, last minute-wijzigingen. Wat gebeurt er nu met de punten van de vakjury voor Nederland? Mag een ander land de plaats van Nederland innemen? Mogen Nederlanders nog stemmen? In welke volgorde zullen de landen optreden? Een overzicht van de meest prangende vragen

Lees meer »

NIEUW. Met 1 account inloggen op 5 nieuwsmerken

Sinds vandaag is jouw Nieuwsblad-account een Mediahuis-account. Dit betekent dat je voortaan met 1 e-mailadres en wachtwoord kan inloggen bij alle nieuwsmerken van Mediahuis: Gazet van Antwerpen, het Nieuwsblad, De Standaard, Het Belang van Limburg en De Gentenaar.

Lees meer »

Frédéric en Debora zetten ‘t Friethuis verder

Frédéric Julien (35) en Debora Van den Bussche (34) zullen in Alveringem frituur ’t Friethuis verder zetten. De zoektocht van huidig zaakvoerster Maika Rieckaert naar gemotiveerde overnemers kent dus een happy end. “Wij zullen met dezelfde leveranciers werken en dezelfde producten aanbieden”, zegt Frédéric die straks het gezicht van de frituur wordt.
The post Frédéric en Debora zetten ‘t

Lees meer »