Frontale botsing tussen auto en vrachtwagen in  Boortmeerbeek, man van 18 in kritieke toestand

Op de Leuvensesteenweg in Hever, Boortmeerbeek, zijn een auto en een vrachtwagen frontaal op elkaar ingereden. Beide chauffeurs raakten daarbij gewond, de bestuurder van de auto, een man van 18, verkeert in kritieke toestand. 

Meer krantenkoppen in België

IN KAART – In Horebeke het laagst en in Sint-Joost het hoogst, zo is het in jouw gemeente met het armoederisico gesteld

In de Brusselse gemeente Sint-Joost-ten-Node loopt 34,6 procent van de bevolking een armoederisico. Dat blijkt uit cijfers van Belgisch statistiekbureau Statbel, dat voor de eerste keer cijfers over het armoederisico publiceert per gemeente. De Oost-Vlaamse gemeente Horebeke heeft met 3,2 procent dan weer het laagste armoederisico. Bekijk hoe het in jouw gemeente is gesteld.

Lees meer »

KIJK. Bradley Cooper en Gigi Hadid samen gespot op muziekfestival, waar acteur ook Pearl Jam op podium vervoegt

Ook voor grote sterren is het festivalseizoen begonnen. Zo bezochten acteur Bradley Cooper en supermodel Gigi Hadid het BottleRock-festival in de Amerikaanse staat Californië. Fans spotten het verliefde stelletje al dansend en knuffelend tijdens het optreden van Stevie Nicks, die de Fleetwood Mac-hit ‘Dreams’ zingt. In oktober 2023 ontstonden de geruchten dat de twee een relatie hadden. Dat hebben ze

Lees meer »

Noodtoestand Nieuw-Caledonië wordt maandagavond opgeheven

De noodtoestand in Nieuw-Caledonië, waar het al wekenlang onrustig is, zal maandagavond om 20.00 uur (in Parijs, dinsdag 5.00 uur lokale tijd) worden opgeheven. Dat heeft het Franse presidentschap zondagavond bekendgemaakt, dat verder meedeelde 480 mobiele gendarmes in te zetten in het overzeese gebied.

Lees meer »

Zomerbar Azuro keert terug naar de Pottelberg: “We kiezen voor kwaliteit boven kwantiteit”

Na een lange zoektocht lanceren nieuwe zaakvoerders Tim Schelfhout (26) en Lennert Vintevogel (27) hun zomerbar met Ibiza gevoel nabij bouwcentrum Pottelberg, op Doenaertstraat 12. De officiële opening is gepland op vrijdag 31 mei. De toegang is gratis.
The post Zomerbar Azuro keert terug naar de Pottelberg: “We kiezen voor kwaliteit boven kwantiteit” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaams ziekenhuis zet AI in om breuken op te sporen

Het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder maakt sinds vorige week gebruik van een softwarepakket waarbij artificiële intelligentie (AI) automatisch op zoek gaat naar botbreuken bij patiënten die zich op de spoedafdeling melden. Het is daarmee een van de eerste ziekenhuizen in België die AI inzet om breuken te detecteren.

Lees meer »

“Voor het eerst zonder decor en kostuum op een podium”: verrassende carrièrewending voor Herman Verbruggen

“Ik ben hier vier weken ongezond nerveus voor geweest.” Herman Verbruggen (61) gooit het over een andere boeg: de ‘F.C. De kampioenen’-acteur ontpopt zich tot comedian. Al wil hij niet zo genoemd worden: “Dat is een te grote eer.” Hij heeft zijn eerste optreden met vlag en wimpel overleefd, een eerste stap richting een grote zaalshow. “Ja, ook anekdotes over

Lees meer »

“Psychologisch gemarteld”: Californië betaalt man bijna 1 miljoen na hallucinant politieverhoor waarin hij werd beschuldigd van moord op zijn vader (die gewoon nog leefde)

De beelden van deze arme man in dat groezelige politiekamertje spreken boekdelen. “Dit kan niet, alstublieft, ik ben onschuldig! Nee!” De man uit Californië werd liefst 17 uur lang ondervraagd door de politie, terwijl agenten er onder andere mee dreigden zijn hond te doden, en hem dwongen te bekennen zijn eigen vader te hebben vermoord, die eigenlijk nog leefde. Jawel.

Lees meer »