China blokkeert accounts van “extravagante” influencers

China heeft de accounts van verschillende influencers in China die bekendstaan om luxecontent en extravagante content geblokkeerd. Het land treedt momenteel harder op tegen publicaties die het als vulgair of ongepast beschouwt.

 

Meer krantenkoppen in België

Dreamland verhuist en heropent op 29 juni in Roeselare

Dreamland neemt op zaterdag 29 juni zijn intrek in de Brugsesteenweg 353 in Roeselare, en dat wordt gevierd. Door de verhuizing is Dreamland er sinds maandag eventjes tussenuit.
The post Dreamland verhuist en heropent op 29 juni in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hond redt familie van gewapende inbreker, wordt diep gestoken in de nek: “De held die we allemaal nodig hebben in ons leven”

Een hond heeft in de VS zijn familie op heldhaftige wijze gered tijdens een home-invasion. Met gevaar voor eigen leven zette viervoeter Pancho alles op alles om een met een groot mes gewapende inbreker ervan te weerhouden zijn baasjes te bereiken. Het dier werd meermaals geschopt door de dief en diep in de nek gestoken, maar gaf niet af en

Lees meer »

Nationale jeugdtitels voor Knack en Bevo

Op de nationale jeugdkampioenschappen in Spa haalde Knack Roeselare de titel bij zowel de U11 als de U15 bij de jongens. Bevo Roeselare is kampioen bij de U19 meisjes.
The post Nationale jeugdtitels voor Knack en Bevo appeared first on KW.be.

Lees meer »

Pasgetrouwd Nederlands koppel treft ravage aan bij thuiskomst na bruidsfeest: muur van bierbakken, honderden bekers met zand… en kudde schapen

Jesper Hesseling, een Nederlandse leerkracht lager onderwijs die onder de naam ‘Meester Jesper’ ludieke filmpjes maakt op TikTok, stapte onlangs in het huwelijksbootje met zijn vriendin Eva. Het internetfenomeen met ruim 850.000 volgers postte enkele dagen geleden een video op het sociale medium waarop te zien is hoe hij en zijn kersverse vrouw ‘verrast’ werden door hun vrienden. Bij thuiskomst

Lees meer »

Hoogste aantal jeugdbeschermingszaken bij parket sinds 2010

Het parket heeft de afgelopen tien jaar een stijging met ruim een kwart gezien van de zaken die ze behandelen. Dit jaar werden er meer dan een half miljoen zaken ontvangen. Dat blijkt uit de jaarstatistiek 2023 van de correctionele parketten en de jeugdparketten, vandaag gepubliceerd door het College van procureurs-generaal. Er waren vorig jaar meer nieuwe jeugdbeschermingsdossiers, waaronder voornamelijk

Lees meer »

Wie op de bus wil stappen, moet eerst… de haag over

Busreizigers die in Steenokkerzeel aan een tijdelijke bushalte langs de Tervuursesteenweg de bus willen nemen, moeten noodgedwongen eerst over een haag klauteren. De Lijn plaatste de haltepaal van de halte namelijk op een wel zeer ongelukkige plaats. Na een opmerking van de gemeente zal de vervoersmaatschappij de halte nu toch verplaatsen.

Lees meer »

Olesia (16) keert na twee jaar België terug naar Oekraïne: “Ik zal moeten wennen aan een leven met bommen”

De ene bouwt aan een toekomst in België, de ander droomt van een leven in Oekraïne. Terwijl de oorlog zich voortsleept, vragen veel gevluchte Oekraïners zich af waar ze eigenlijk thuis horen, en de antwoorden lopen dwars door gezinnen heen. Zoals bij Anna (39) en dochter Olesia (16), vroeger uit Kryvyi Rih, nu uit Dendermonde. Anna doet alles om er

Lees meer »

Vrije basisschool Sint-Paulus in Kortrijk maakt kans op belangrijke internationale milieuprijs

De vrije basisschool Sint-Paulus in Kortrijk maakt kans op een belangrijke internationale milieuprijs. Sint-Paulus staat in de top 10 van scholen van over de hele wereld die zich inzetten om klimaatvriendelijker te zijn. De school bouwde bijvoorbeeld de hele speelplaats om tot een groene omgeving en startte ook verschillende milieuvriendelijke projecten. In november kennen we de winnaar.

Lees meer »

Britse tv-dokter Michael Mosley stierf natuurlijke dood

De Britse tv-dokter Michael Mosley stierf een natuurlijke dood, dat heeft de lokale Griekse politie gemeld. Vorige week verdween de bekende Britse dokter bij een wandeling tijdens zijn vakantie op het Griekse eiland Symi. Gisteren werd zijn lichaam teruggevonden in een rotsachtig gebied, niet ver van de kust. Hij was 4 dagen vermist.

Lees meer »