Na plotse annulatie van theatertour zonder verklaring: Els De Schepper kampte afgelopen maanden met ‘long COVID’

In september had Els De Schepper onrustwekkend nieuws: haar complete theatertournee werd uitgesteld. “Ik moet van de dokter minstens acht maanden herstellen en revalideren”, liet ze toen weten, zonder de medische oorzaak toe te lichten. Dinsdag deed de comédienne dat wel. Ze is opgelucht, weet eindelijk wat haar medisch probleem is en kondigde meteen ook de nieuwe data aan van haar theatertournee ‘Wat doe ik hier?’. 

Meer krantenkoppen in België

Vlaanderen wil ‘Olympische Spelen voor de jeugd’ organiseren

Minister van Sport Ben Weyts (N-VA) wil de ‘Olympische Spelen voor de jeugd’ over 5 jaar naar Vlaanderen halen. Het ‘European Youth Olympic Festival’ (EYOF) is een tweejaarlijks evenement voor jonge atleten uit 50 verschillende landen. Vlaanderen stelt zich nu kandidaat voor de editie van 2029.

Lees meer »

Tot vier jaar cel gevorderd voor brutale halskettingdiefstallen in Oostende en Middelkerke: “Hangertje bevatte as van overleden grootmoeder”

Vier jonge Noord-Afrikanen riskeren voor de Brugse rechtbank tot vier jaar effectieve celstraf voor een reeks brutale diefstallen. Bij meerdere slachtoffers rukten ze een halsketting af. De procureur spelde hen stevig de les.
The post Tot vier jaar cel gevorderd voor brutale halskettingdiefstallen in Oostende en Middelkerke: “Hangertje bevatte as van overleden grootmoeder” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Roeselare viert 15de kampioenstitel na vijfde finale

Roeselare viert zijn 15de kampioenstitel, één titel verwijderd van de recordkampioen Maaseik die in deze editie de eindfase op z’n sterkst was ingestapt (3-1), na de tweede finale (3-1) in deel drie zijn thuisvoordeel kwijtspeelde (kansloos met 0-3), op zijn beurt toesloeg na een pittige vijfsetter in de vierde finale (2-3) maar in de beslissende finale begaf voor eigen supporters:

Lees meer »

WEERBERICHT. Regen, regen en nog eens regen volgende week, maar “temperaturen gaan toch al de goede richting uit”

Het weekend begint zaterdag gedeeltelijk tot zwaarbewolkt met buiten. En daar lijkt de komende dagen ook niet meteen verandering in te komen. Ook volgende week moeten we vrede nemen met regen. Maar niet alles is kommer en kwel, klinkt bij onze weerman Frank Duboccage. “Het is nog geen lente, maar de temperaturen gaan toch al de goede richting uit.”

Lees meer »

“Hij dacht nog 4 matchen… het waren er 7!”: de grappige anekdote over de Champions’ Play-offs rond Genk-spits Tolu in voetbalpodcast ‘vier-nul’

De absolute topmatch op de vijfde speeldag in de Champions’ Play-offs is Club Brugge – Racing Genk vanavond. In de spits bij de bezoekers ongetwijfeld Tolu Arokodare, die in het nieuwe Genkse systeem volop tot zijn recht komt. Drie goals in de vier matchen tot dusver. Maar in een grappige anekdote tijdens de VTM-voetbalpodcast ‘vier-nul’, heeft hij met dat aantal

Lees meer »

“Teckeltje met een hernia? Dat is dan 2.000 euro”: waarom steeds meer verzekeraars op dierenverzekeringen springen

Het aantal verzekeringen dat wordt afgesloten voor huisdieren, groeit snel. Vooral voor honden en katten, maar sinds kort kun je nog andere dieren laten verzekeren. Dierenartsen zien het graag gebeuren. “De kosten voor ingrepen zijn veel hoger dan vroeger, en voor ons is het heel moeilijk als wij dieren niet kunnen helpen omdat mensen die kosten niet kunnen dragen.”

Lees meer »

Medewerkers Roeselaarse woonzorgcentra hebben voortaan vrije kledingkeuze

Werkkledij in de woonzorgcentra van Motena beklemtonen vanaf nu ook de welkom-filosofie die de zorgorganisatie hoog in het vaandel draagt. En daar zijn niet alleen de medewerkers van de woonzorgcentra gelukkig mee, maar ook de bewoners.
The post Medewerkers Roeselaarse woonzorgcentra hebben voortaan vrije kledingkeuze appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politie valt binnen bij 2 Koerdische tv-zenders in Denderleeuw in kader van buitenlands onderzoek naar financiering van terreurbeweging

In Denderleeuw heeft de politie afgelopen nacht huiszoekingen gedaan bij 2 Koerdische tv-zenders. Dat gebeurde in het kader van een Frans onderzoek naar financiering van terrorisme. Het zou gaan om de financiering van de Koerdische arbeiderspartij PKK, die onder meer door Frankrijk als een terreurbeweging wordt beschouwd. Mogelijk zouden ook de televisiezenders in Denderleeuw daarbij betrokken zijn.

Lees meer »

Vlaamse regering herstelt toegang oldtimers in lage-emissiezones

De Vlaamse regering herstelt de toegang van oldtimers in lage-emissiezones (LEZ). Nadat de Raad van State de oorspronkelijke uitzonderingsregeling voor oldtimers had vernietigd, zou de toegang voor oldtimers binnenkort terugvallen op een regeling waarmee ze slechts 12 keer per jaar met een betalende dagpas binnen de LEZ in Gent of Antwerpen zouden mogen rijden. Op voorstel van Vlaams minister van

Lees meer »

Vier het verjaardagsfeest van Knack Volley in de Tomabelhal: “Veel foto’s, anekdotes en verhalen van spelers”

Op dinsdag 30 april trekt Knack Volley Roeselare het feestpak aan. Dan staat in de eigen Tomabelhal het zestigste verjaardagsfeest op het programma van de volleybalclub die in 1964 als The Jets Roeselare opgericht werd.
The post Vier het verjaardagsfeest van Knack Volley in de Tomabelhal: “Veel foto’s, anekdotes en verhalen van spelers” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eindelijk officiële release bootleg Paul McCartney & Wings

Vijftig jaar na de opnames verschijnt officieel de soundtrack van de documentaire ‘One Hand Clapping’ van Paul McCartney & Wings. In 1974 nam de ex-Beatle met zijn groep een aantal nummers op voor de film die later dat jaar werd uitgezonden. De soundtrack groeide in de jaren daarna uit tot een veel gezochte bootleg, een illegale opname van een album

Lees meer »