WEERBERICHT. Regen, regen en nog eens regen volgende week, maar “temperaturen gaan toch al de goede richting uit”

Het weekend begint zaterdag gedeeltelijk tot zwaarbewolkt met buiten. En daar lijkt de komende dagen ook niet meteen verandering in te komen. Ook volgende week moeten we vrede nemen met regen. Maar niet alles is kommer en kwel, klinkt bij onze weerman Frank Duboccage. “Het is nog geen lente, maar de temperaturen gaan toch al de goede richting uit.” 

Meer krantenkoppen in België

Geinz publiceert boek met cartoons over Olympische Spelen: “Van buiklopen tot wortelschieten”

Cartoonist Geinz, in het dagelijks leven bekend als Frits Deblieck (51), duikt met ‘Oeilympics’ de wondere wereld in van de Olympische Spelen. 130 cartoons lang laat hij je bulderlachen in de marge van het grootste sportfeest ter wereld.
The post Geinz publiceert boek met cartoons over Olympische Spelen: “Van buiklopen tot wortelschieten” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Cruiseschip veroorzaakt sterke golf: twee strandgangers gewond

Een voorbijvarend cruiseschip heeft in het Griekse Mykonos voor heel wat ravage gezorgd op het strand. De kracht van de golf was zo sterk dat zonnebedden, glijbanen en parasols werden weggespoeld. Op de videobeelden die een strandganger maakte, is te zien hoe sommige mensen tegen de grond worden geslagen door het water. Twee mensen raakten gewond, één van hen heeft

Lees meer »

Europees parket opent onderzoek naar Vlaams Belang-politicus Vandendriessche voor vermeend misbruik van middelen

De federale politie voert een onderzoek naar mogelijk misbruik van Europese middelen door Europarlementslid Tom Vandendriessche (Vlaams Belang). Dat bevestigt het Europees openbaar ministerie aan Apache en Humo. Het opsporingsonderzoek naar de partij-ideoloog van Vlaams Belang gebeurt onder leiding van een Europese gedelegeerde procureur in Brussel.

Lees meer »

Elke dag 66 winkeldiefstallen, en dus neemt uitbater Werner (46) het heft in eigen handen: “150 euro betalen, of ik bel de politie”

Het aantal winkeldiefstallen in ons land piekt. Dat blijkt uit cijfers van de federale politie. Vorig jaar werden zo’n 66 winkeldiefstallen per dag aangegeven, het hoogste aantal in tien jaar. En opvallend: steeds meer winkeliers leggen een betrapte dief zelf een schadevergoeding op, zonder dat de politie tussenbeide komt. Hoe gaat dat in z’n werk? Is dat wel wettelijk? En

Lees meer »

“‘Doe wat nodig is, wij willen medailles’, zeiden ze”: onthulling van dopingdokter Fuentes doet Spanje vlak voor Spelen beven

Een (onbewuste) bom in het Spaanse kamp vlak voor de Olympische Spelen. Een verborgen camera legde in 2021 vast hoe de Spaanse dokter Eufemiano Fuentes vertelt over zijn dopingpraktijken tijdens de Spelen van 1992 in Barcelona. Quotes die nu het daglicht hebben gezien, en het Spaanse comité verplichten om in het defensief te trekken.

Lees meer »

Raymond van het Groenewoud opent verrassend 181e editie van de Gentse Feesten

Aan de Reep heeft Raymond van het Groenewoud de 181e editie van de Gentse Feesten officieel geopend. Gent had een verrassende openingsact beloofd en kon de spanning er tot na 18.00 uur in houden. Burlesque-danseres Zoe Bizoe zaaide even verwarring met een sensuele dans. Van het Groenewoud dook pas daarna op. Voor de Gentse Feesten is hij geen onbekende. Jarenlang

Lees meer »

“Liever down-to-earth dan een zakenman die met cijfers bezig is”: bekende opticien Jeroen Porteman uit Ieper heeft een enorme passie voor de natuur

Hij ging naar de Himalaya sneeuwluipaarden en in Afrika zwarte panters spotten, maar Jeroen Porteman (50) tuurt met evenveel verwondering naar de Ieperse slechtvalken op de kathedraal. Hij doet dat vanuit de tuin van Optiek Porteman, die hij samen met echtgenote Gudrun uitbouwde tot een van de beste optiekzaken van Vlaanderen.
The post “Liever down-to-earth dan een zakenman die

Lees meer »