WEERBERICHT. Eerst nog grijs en regen, maar wat brengt het weekend ons? “Temperaturen tot zelfs 24 graden”

Vandaag start de dag eerst grijs met regen. In de loop van de namiddag wordt het wisselend bewolkt met opklaringen, maar volgen er ook buien. Zo meldt het KMI. We halen maxima van 10 tot 12 graden in Hoog-België en 12 tot 15 graden in Laag- en Midden-België. In het westen van het land staat de wind krachtig en aan zee vrij krachtig. Er zijn er rukwinden mogelijk tussen 50 en 60 kilometer per uur. 

Meer krantenkoppen in België

Mieke Schuddinck (71), oprichtster van de Gentse Poezenboot, overleden: “Mama was een icoon voor het dierenwelzijn in Vlaanderen”

Mieke Schuddinck (71), de bezielster van de Poezenboot in Gent, is niet meer. Maandagochtend overleed ze, kort na haar verjaardag die ze vierde met haar kinderen en kleinkinderen. “Het verlies is groot, maar de trots die ik voel is nog groter”, zegt haar dochter Ellie. Zij vertelt het verhaal van hoe haar mama de Poezenboot omtoverde van drijvend bordeel naar

Lees meer »

“Hij is veel te vroeg van ons heengegaan”: ‘A Tribute to Tijl’ brengt zaterdag eerbetoon aan overleden hoofdinspecteur in Oostende

Op 2 juli 2022 nam de wereld afscheid van de 45-jarige Tijl Carrein, hoofdinspecteur bij politiezone Oostende en een gedreven gitarist in hart en nieren. Samen met zijn vriend Jimmy Capelle was hij medeoprichter van de metalband FixXxer. Hij was ook goed bevriend met de rockgroep Out Of Service. Beide bands organiseren op zaterdag 13 april een eerbetoon, ter nagedachtenis

Lees meer »

“Jongeren zien kunst als de nieuwe cryptomunten”: verrassende trend in beleggingswereld, maar brengt het ook iets op?

Vier op de tien beleggers denken dat een belegging in kunst de komende tien jaar meer zal opleveren dan een gediversifieerde aandelenportefeuille. Dat blijkt uit de ING-beleggingsbarometer. Is het slimmer om een schilderij van een veelbelovend kunstenaar te kiezen boven aandelen van bedrijven die toonaangevend zijn in biotechnologie of artificiële intelligentie? “Om in kunst te investeren heb je heel wat

Lees meer »

Zustertuin krijgt speeltoestellen geïnspireerd op Zwinhavens

De Zustertuin in de Burgstraat in Damme, gelegen vlak naast het schoolgebouw, krijgt uiterlijk tegen september speel- en educatieve toestellen en een zitruimte. De infrastructuur, die geïnspireerd is op de ‘verdwenen Zwinhavens’, zal ook door school De Ooievaar gebruikt kunnen worden.
The post Zustertuin krijgt speeltoestellen geïnspireerd op Zwinhavens appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe klap voor Angelina Jolie? “Shiloh wil bij papa Brad Pitt gaan wonen”

De vechtscheiding tussen Angelina Jolie (48) en Brad Pitt (60) is duidelijk nog lang niet voorbij. De twee acteurs liggen ondertussen al jarenlang met elkaar in de clinch. Inmiddels raakte er bovendien bekend dat Shiloh, één van de dochters van het voormalige koppel, bij haar vader wil gaan wonen. En dat terwijl Jolie de volledige voogdij over hun kinderen heeft.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Ooit waren ze erg close. Nu geven Hilde R. en meesteroplichter Van Haut elkaar de schuld: beiden verdacht van gesjoemel bij vzw

In een groot onderzoek naar gesjoemel bij een vzw die zich bekommert om mensen met een beperking is nu ook niemand minder dan meesteroplichter Piet Van Haut (55) in verdenking gesteld. Hij en een flamboyante vrouw – die daarnaast ook verdacht wordt van moord op haar rijke echtgenoot – zouden de bejaarde oprichter van de vzw richting uitgang hebben geduwd.

Lees meer »