“Teckeltje met een hernia? Dat is dan 2.000 euro”: waarom steeds meer verzekeraars op dierenverzekeringen springen

Het aantal verzekeringen dat wordt afgesloten voor huisdieren, groeit snel. Vooral voor honden en katten, maar sinds kort kun je nog andere dieren laten verzekeren. Dierenartsen zien het graag gebeuren. “De kosten voor ingrepen zijn veel hoger dan vroeger, en voor ons is het heel moeilijk als wij dieren niet kunnen helpen omdat mensen die kosten niet kunnen dragen.”

 

Meer krantenkoppen in België

“Was het gezamenlijke beslissing of heeft één van de jongeren iets stoms gedaan?”: DNA-analyse moet duidelijk maken wie rooster gooide

DNA-onderzoek moet uitwijzen wie van de opgepakte jongeren met een rioolrooster naar vrachtwagenchauffeur Gheorghe heeft gegooid. Volgens meerdere verklaringen zouden twee jongens van de vijfkoppige bende het bewuste rooster hebben laten vallen. “Maar ze schuiven hun verantwoordelijkheid af”, zegt een bron dicht bij het onderzoek. Drie meerderjarigen blijven een maand langer in voorhechtenis.

Lees meer »

Drie maanden na brand bij Koekelaars gemeenteraadslid: “We krijgen maar geen gehoor van de verzekering”

Het huis van Carole Himpens en haar man Roeland de Grande werd op 5 februari onbewoonbaar verklaard na een brand. Nog altijd wachten ze op groen licht van de verzekering voor de heropbouw, dit terwijl de bouwvakantie nadert. “Een stand van zaken? Daar hebben we het raden naar.”
The post Drie maanden na brand bij Koekelaars gemeenteraadslid: “We krijgen

Lees meer »

Optreden gecensureerd door “pro-Palestijnse” nagellak: Portugese omroep beschuldigt EBU van discriminatie

Er blijft kritiek komen op de finale van het Eurovisiesongfestival. Ook de Portugese omroep RTP blijkt kwaad te zijn op de EBU. Volgens de omroep werd het optreden van hun inzending met vertraging op YouTube gezet omdat er “pro-Palestijnse elementen” in de act waren verwerkt. Wie goed oplette, merkte inderdaad een Palestijnse vlag op in de nagellak van de zangeres.

Lees meer »

HET DUEL. Vandendriessche (Vlaams Belang) en Tobback (Vooruit) clashen over migratie: “U en uw collega’s van extreemrechts schuiven last door”

Op zondagmiddag gaan twee politieke toppers in debat in de studio van VTM NIEUWS. Vandaag zaten Tom Vandendriessche (Vlaams Belang) en Bruno Tobback (Vooruit), beide lijsttrekkers voor de Europese verkiezingen, samen aan tafel. Vooral toen het onderwerp migratie aan bod kwam, ging het er verhit aan toe tussen de twee politici. “Wat u en uw collega’s van extreemrechts doen, is

Lees meer »

Piepjong wijndomein Lescrauwaet krijgt label 100% West-Vlaams

Het jonge wijndomein Lescrauwaet langs de Zomerweg in Jabbeke heeft het kwaliteitslabel 100% West-Vlaams gekregen. Tot voor enkele jaren werden op het domein nog kerstbomen gekweekt, maar nu is de transitie dus compleet. En de toekomst lonkt.
The post Piepjong wijndomein Lescrauwaet krijgt label 100% West-Vlaams appeared first on KW.be.

Lees meer »

SCHATTIG! Fidel (14 maanden) is jongste deelnemer aan de iconische Kattenstoet: “Hij sliep ‘s nachts als een roosje”

Duizenden mensen uit alle hoeken van België en ver daarbuiten kwamen op zondag 12 mei samen in Ieper om deel te nemen aan de iconische Kattenstoet. Er waren maar liefst 55.000 toeschouwers die de straten vulden om het unieke eerbetoon aan de katachtige te vieren. De jongste deelnemer aan de Kattenstoet was de 14 maanden oude Ieperling Fidel Vandenberghe.

Lees meer »

Terwijl basketsterren schitteren in ondergoed van Kim Kardashian, gaan vooral scherpe quotes over ‘wit’ toptalent over de tongen

De WNBA gaat deze week in stijl van start, want de vrouwelijke basketbalsterren zullen dit seizoen met bijzonder ondergoed spelen. SKIMS, een bedrijf opgericht door niemand minder dan Kim Kardashian, is namelijk de officiële ondergoedleverancier. Nieuwe sensatie Caitlin Clark schittert niet in de publiciteitscampagne, maar gaat om een heel andere reden over de tongen.

Lees meer »

Wie wint de Libris Literatuur Prijs 2024?

Maandagavond 13 mei weten we wie de Libris Literatuur Prijs 2024 wint. Onder de zes genomineerden zit nog één Belgische auteur: Maud Vanhauwaert maakt met haar roman ‘Tosca’ nog kans op de prestigieuze literaire prijs ter waarde van 50.000 euro.

Lees meer »

Vijf tieners die putdeksel in voorruit vrachtwagen gooiden opgepakt dankzij camerabeelden buurman: “Ze staken hele avond vuurwerk af”

De vijf tieners uit Andenne, die zijn opgepakt na de aanslag op de E42 waarbij de Roemeense trucker Gheorghe (50) om het leven kwam, maakten het al de hele avond bont aan de brug. Dat leren de camerabeelden van een buurman die de politie onderzocht. De buurman vertelt hoe de vijf jongeren voor de aanslag meerdere vuurwerkbommetjes afstaken in de

Lees meer »