Prime Productions organiseert elfde auto-wandelzoektocht: “Er kruipt heel wat werk in”

Van 13 april tot en met 25 augustus loopt de elfde editie van de auto-wandelzoektocht, georganiseerd door Prime Productions in samenwerking met de dienst toerisme. “De tocht is 15 kilometer lang, met een dertigtal vragen en opdrachten”, zegt Filip Landuyt.

Prime Productions vzw is een private vereniging bestaande uit een groep enthousiaste vrijwilligers die ervan houdt om activiteiten te bedenken en te organiseren voor iedere doelgroep binnen Groot-Zonnebeke. “Aan de zoektochten werken we al jaren mee. In het verleden ging de tocht meestal over grondgebied Groot-Zonnebeke, maar dit jaar gaat het specifiek over Zonnebeke zelf”, vertelt voorzitter en samensteller Filip Landuyt. “Mijn ouders deden al jaren zoektochten, zo kreeg ik de microbe ook te pakken en sloot ik me aan bij een zoektochtclub.”

Promotie

“Op een dag deed ik het voorstel om samen met mijn stiefvader Michel Markey een zoektocht te organiseren in Zonnebeke. Dat bracht de bal aan het rollen. Nu zijn we aan onze elfde grote zoektocht toe. De tocht is 15 kilometer lang, met een dertigtal vragen en opdrachten. Deelname kost 11 euro. Iedereen krijgt een prijs ter waarde van 10 euro en kan gratis deelnemen aan de tombola bij de prijsuitreiking met waardevolle prijzen. Het is voor ons een prettig gevoel dat er elk jaar veel deelnemers zijn, met zelfs deelnemers uit Oost-Vlaanderen en Luxemburg en natuurlijk ook uit de regio zelf. Onze zoektocht is hiermee een mooie promotie voor het toerisme in Zonnebeke.”

“Je moet de juiste vraag stellen, zodat er zo weinig mogelijk discussie is”

“Natuurlijk komt er bij de organisatie van zo’n zoektocht veel kijken”, gaat Filip verder. “Eerst en vooral zijn er de vragen en de opdrachten. Je moet voortdurend alert zijn, voor als de situatie ter plaatse zou veranderen en er aanpassingen moeten gebeuren. De plaats waar je de vragen stelt, is al belangrijk. Je probeert hiermee zo weinig mogelijk de omwonenden te storen, maar je moet ook de juiste vraag stellen om zo weinig mogelijk discussie te hebben. Je kunt voor veel verrassingen komen te staan, niet alleen bij de voorbereiding maar ook tijdens de zoektochtperiode. Wij als samenstellers zijn immers niet onfeilbaar. Naast de zoektocht is er nog het werk dat kruipt in het samenstellen van het boekje, de samenwerking met de gemeente, de sponsoring, de prijzentafel, de organisatie van de prijsuitreiking, de toeristische info, het nemen van de foto’s, … Kortom, het is niet te onderschatten.”

De volgende activiteit van Prime Productions is Tournée Musicale op 26 juli, waarbij met drie treintjes de cafés van Beselare, Zonnebeke en Passendale worden bezocht, met telkens een optreden.

The post Prime Productions organiseert elfde auto-wandelzoektocht: “Er kruipt heel wat werk in” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jaarlijks 2.000 middenvakrijders beboet: “Gevaarlijk en verboden”

Hardnekkige middenvakrijders, ze zijn niet alleen een van je grootste ergernissen in het verkeer, het is ook simpelweg verboden. En de actie blijft dan ook niet onbestraft. Uit cijfers van de politie blijkt dat jaarlijks gemiddeld 2.000 bestuurders een boete in de brievenbus ontvangen. De ergerlijke actie werd besproken in ‘Mens erger je niet’, de nieuwe podcast van het

Lees meer »

Brugge blijft ook in 2024 en 2025 vasthouden aan kerstcontainers

Tot en met 2025 blijft Brugge vasthouden aan de ‘verfraaide’ zwarte containers op de Kerstmarkt. Maar in 2026 zijn ze afbetaald. Het stadsbestuur beraadt zich over de toekomst. Ook de ecologische kunstijspiste wordt in vraag gesteld.
The post Brugge blijft ook in 2024 en 2025 vasthouden aan kerstcontainers appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Eén van de zwakste pretparken van Europa, vergane glorie”: YouTuber niet te spreken over Boudewijn Seapark in Brugge

“Wegwijzers zijn smerig, er hangt een muffe geur, frisdrankautomaten staan leeg en in het ballenbad zou ik m’n kinderen niet laten spelen.” Het Boudewijn Seapark in Brugge krijgt er flink van langs in een recente YouTube-video van pretparkfan Kevin Collier. De man bracht afgelopen weekend een bezoek aan het park en deelde zijn bevindingen met zijn volgers. Die zijn niet

Lees meer »

PORTRET. Michel Leclercq (84), de man achter Decathlon: hoe zijn ontslag het begin werd van z’n miljardensucces

Over en uit voor het depot van Decathlon in Willebroek: de sportketen schrapt tegen het einde van dit jaar 132 jobs. Dat terwijl de sportartikelenverkoper al vijftien jaar enorme winsten boekt: zo’n 17 miljoen euro per jaar in ons land alleen. Geniet daar ook van: oprichter Michel Leclercq (84). Met 4,8 miljard euro een van de rijkste mensen van Frankrijk.

Lees meer »

Feest bij Schutters Edewalle De Vrienden

Het schuttersseizoen 2023-2024 zit erop, dus hoog tijd om de Robin Hoods van Schutters Edewalle De Vrienden in de spotlight te plaatsen, en dat waren er heel wat in de verschillende disciplines op de liggende wip. Voorzitter Eric Vandevorst ging aan de haal met de kampioenstitel bij de heren, terwijl Cindy Casteleyn kampioen werd bij
The post Feest bij Schutters

Lees meer »

Gevangenissen doen te weinig om transgender personen te beschermen

Gevangenissen in heel Europa moeten meer doen om transgender personen te beschermen. Die worden nu nog te vaak slachtoffer van discriminatie. Dat blijkt donderdag uit het jaarverslag van het Europees Comité voor de Preventie van Foltering en onmenselijke of vernederende behandeling of bestraffing (CPT).

Lees meer »

BigBand Battle Bonheiden weet ook in 2024 mooie namen te strikken

In juni 2023 ging in de leegstaande gebouwen van de oude Meurop-fabriek in Rijmenam (Bonheiden) de allereerste editie van de ‘BigBand Battle’ door. Met onder meer de VRT Bigband en het Brussels Jazz Orchestra op de bühne en topstemmen Camille Bertault en Yannick Bovy achter de microfoon. De presentatie, die lag vorig jaar in handen van Showbizz Bart. Of Verbeeck

Lees meer »

Vandalisme op de bus in vijf jaar tijd verdubbeld: vooral grote stijging in West-Vlaanderen

In 2023 werden 37 schadedossiers ingediend voor vandalisme op bussen van De Lijn. Dat is een verdubbeling tegenover de negentien dossiers in 2019. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams parlementslid Bert Maertens (N-VA) heeft opgevraagd bij minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD). Opvallend: onder andere in West-Vlaanderen werd een erg grote stijging waargenomen.
The post Vandalisme op de bus

Lees meer »