Post Title

Op zaterdag 2 december worden Zandvoorde en Geluveld tussen 16 en 22 uur ondergedompeld in een betoverende kerstsfeer. Voor de organisatie sloegen de KWB Geluveld en Prime Productions vzw de handen in elkaar.

“Alles is eigenlijk gegroeid uit de samenwerking met het Dorpspunt”, stelt Filip Landuyt van Prime Productions. “Daarom spreken we niet van een commerciële kerstmarkt, maar van een kersthappening. Alle deelnemers zetten zich immers in voor een sociaal project en er wordt ook een Afrikaans project gesteund.”

De markt van het Breldorp wordt omgetoverd tot een gezellige ontmoetingsplaats waar KWB Geluveld, Prime Productions, Het Dorpspunt, Welzijnsschakel ‘t Zunnetje, zorgzame buurten en een streetband voor een aangename sfeer zorgen. Kinderen kunnen terecht bij de Kerstman voor een geschenkje, maar misschien ontmoet je ook wel de drie koningen of een herder met schapen.

Live muziek

Het Dorpspunt verkoopt zijn producten en het zangkoor van Het Dorpspunt treedt op om 16.30 en 18 uur. Bij de tent van de KWB wordt honger gestild en dorst gelest. Terwijl ‘t Zunnetje kerstrozen verkoopt stelt Zorgzame Buurten er hun activiteiten voor. Fiori Ignace zorgt voor een praalwagen en sfeerverlichting, terwijl Michel Bol met zijn accordeon en de Streetband zorgen voor de muzikale noot. Het Geluveldse koor Shazzy Band treedt om 17 uur, 18.30 uur en 20 uur op.

Van 16 tot 22 uur brengt een muzikaal treintje, vergezeld van een heuse treinwachter, de bezoekers naar de verschillende plaatsen in Zandvoorde en Geluveld. Er is live muziek in de cafés. In de Lustigen boer in Zandvoorde treedt Chris Capoen (keyboard) op en vanaf 18.30 uur serveert baas Patrick gratis ‘stut’n met gekapt’ aan de aanwezigen. In café ‘t Gildenhof is de Mini Maxi band actief en worden er borrelhapjes geserveerd. De trein brengt de bezoekers naar café ‘t Hoekse in Geluveld, waar kan genoten worden van apérohapjes en J. Vanpeteghem op keyboard speelt. Tenslotte gaat het naar café In ‘t Paradijs met DJ Franky, waar er ook weer hapjes voorzien zijn.

The post is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kaaiman kiest keurig | Immo Verlinden

01:00 Er heeft zich weer een sterk geval van immanente gerechtigheid voorgedaan: Peter Verlinden moet zijn huis verkopen. Verlinden heeft al uit alle ruiven gehapt: heeft gewerkt voor de nationalisten van d…

Lees meer »

Honda gaat miljarden investeren in productie elektrische auto’s

Honda gaat de komende jaren miljarden investeren in de productie van elektrische auto’s. De Japanse autofabrikant rekent daarmee op een sterk herstel van de vraag naar volledig elektrische voertuigen. De verkopen van elektrische auto’s kampen nu juist met tegenwind door een afnemende vraag, sterke concurrentie van goedkope modellen uit China en het afbouwen van subsidies voor de aanschaf van een

Lees meer »

“Strengste asielbeleid ooit” en 130 km/u op snelwegen in Nederlands regeerakkoord: “De zon gaat weer schijnen”

De Nederlandse regering wil met haar akkoord getiteld ‘Hoop, lef en trots’ een “stabiel Nederland” leiden. De vier partijleiders van PVV, VVD, NSC en BBB sloten kort na middernacht een definitief akkoord, waardoor het rechtse kabinet er nu officieel komt. De partijen willen onder meer een maximumsnelheid van 130 kilometer per uur op de snelwegen toelaten. Daarnaast komt er een

Lees meer »

UGent wil samenwerkingen met Israëlische instellingen dan toch stopzetten

De Universiteit van Gent heeft dan toch beslist om de samenwerkingen met 3 Israëlische instellingen stop te zetten. Actievoerders eisten al lang maatregelen, de rector ging daar eerst niet op in, maar heeft nu toch beslist dat de samenwerkingen stopgezet worden. Er wordt nu bekeken welke stappen moeten worden gezet. Dat laat rector Rik Van de Walle weten aan VRT

Lees meer »

De Winkelse Stappers vieren hun dertigjarig bestaan: “Dit jaar pakken we uit met zeven wandelingen”

De Winkelse Stappers bestaan dertig jaar. De wandelvereniging organiseert dit jaar zeven wandelingen. Na de Lentetocht werd de verjaardag gevierd met een receptie, nu kijkt het bestuur al uit naar een volgende wandeling op maandag 27 mei.
The post De Winkelse Stappers vieren hun dertigjarig bestaan: “Dit jaar pakken we uit met zeven wandelingen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Shana verdiept zich in suikerontharingstechniek

Shana Declerck (37) verwelkomt klanten in haar schoonheidsinstituut gelegen in de Robrecht de Friesstraat 2, waar ze een breed scala aan huidvriendelijke behandelingen, relaxatie en natuurlijke suikerontharing aanbiedt. Haar toewijding aan haar vak bracht haar zelfs naar Polen, waar ze samen met 24 collega-schoonheidsspecialisten het bedrijf bezocht dat de specifieke suikerpasta’s produceert en om zich verder te verdiepen in de

Lees meer »

KIJK. Joost Klein maakt statement zonder woorden bij eerste optreden na Songfestival: “Iedereen verwacht dat ik iets doms ga zeggen”

Het bleef spannend tot het allerlaatste moment, maar Joost Klein (26) stond zondagavond dan toch op het podium van het Freshtival in het Nederlandse Enschede. Hij sprak het publiek liefdevol toe: “Ik ben een beetje overweldigd, maar ik hou van deze mentaliteit.” Het was zijn eerste optreden sinds zijn diskwalificatie op het Eurovisiesongfestival in Zweden.

Lees meer »

Comma viert verjaardag met prestigieus label

Comma brand strategists viert zijn twintigste verjaardag. Als kers op de taart mocht het marketingbedrijf nu ook het B Corp-label ontvangen, het internationale label voor duurzaam en sociaal ondernemen. “Het gaat over veel meer dan zonnepanelen leggen en papier recycleren”, aldus zaakvoerders Greetje Demuelenaere en Wouter Casteleyn.
The post Comma viert verjaardag met prestigieus label appeared first on KW.be.

Lees meer »