Trainers blikken vooruit op BS Geluveld – SC Zonnebeke: “Het derbygevoel leeft in beide kleedkamers”

In tweede provinciale B staat zondag de derby tussen BS Geluveld en SC Zonnebeke op het programma. Na de mindere competitiestart zijn beide ploegen gebrand op een overwinning. Wij brachten beide trainers samen op de vooravond van de match van het jaar.

“Beide ploegen zitten momenteel in hetzelfde schuitje”, valt Pedro Nolf (52), trainer van BS Geluveld, meteen met de deur in huis. “We brengen mooi en verzorgd voetbal en zijn telkens de evenknie van de tegenstander, maar uiteindelijk blijven we iedere keer met lege handen achter.”

Geen reden tot paniek

Ook zijn collega van SC Zonnebeke erkent dat de start van het seizoen minder opleverde dan gehoopt. “We hadden nochtans een goede voorbereiding waarin we alles wonnen”, stelt Sebastien Leenknegt (33). “Maar je ziet dat een competitie anders is dan een voorbereiding. De punten komen de laatste weken wat moeilijker binnen, maar er is geen reden tot paniek.”

Toch is de wedstrijd van komend weekend voor beide ploegen het uitgelezen moment om de aansluiting met de middenmoot terug te vinden. “Wie wint, komt inderdaad in die veilige buik van het klassement terecht”, beseft Pedro Nolf. “Als wij erin slagen om te winnen, dan springen we onmiddellijk over Geluveld en kunnen we misschien nog enkele plaatsen stijgen”, weet ook Sebastien Leenknegt.

Derbykoorts

Dat de derby zowel in Geluveld als in Zonnebeke extra leeft, is voor beide trainers meer dan duidelijk. “Al zijn er ook spelers die die derbykoorts minder voelen”, aldus Leenknegt. “Als je niet van de streek bent, is dit misschien een wedstrijd als een ander. Maar voor het bestuur, de supporters en spelers en staf die wel een verleden hebben bij de andere club is het een wedstrijd die je absoluut wil willen. Zelf ben ik van Zonnebeke afkomstig en ik heb dus zeker het derbygevoel.”

“Ik heb enorm veel respect voor de mens die Pedro is en het voetbal waar hij voor staat” – Sebastien Leenknegt (trainer SC Zonnebeke)

Langemarkenaar Nolf bevestigt dat gevoel. “Na de wedstrijd van afgelopen weekend hoorde je onmiddellijk iedereen spreken over de derby. Zulke matchen zorgen altijd voor extra pigment. Ikzelf ben lang geleden ook nog trainer geweest in Zonnebeke en ken er ook wel nog wat mensen. Het contact met de buren verloopt altijd zeer vriendschappelijk.”

Beide heren zijn het erover eens dat het zondag een mooie wedstrijd kan worden. “We zijn een ploeg die altijd probeert te voetballen, soms zelfs te veel. We hebben misschien wel de jongste kern van tweede provinciale”, gaat Sebastien verder. “We missen wat ervaring en een klootzakske die een wedstrijd op slot kan doen als we voorkomen.”

“Klopt volledig”, gaat Nolf verder. “Ook wij missen die ervaring met onze jonge kern en dan zie je dat je soms nog wedstrijden uit handen geeft die al lang gespeeld moesten zijn. Maar ik ken Sebastien al lang. Hij is ook een trainer die altijd de voetballende oplossing wil zoeken. Ik ben zelf ook zo. En als je twee teams hebt die willen voetballen, dan kan dat alleen maar een mooie wedstrijd opleveren. Hopelijk komen er dus van beide teams veel supporters opdagen.”

Vives

De twee trainers kennen elkaar al een hele periode. “Ik heb destijds gestudeerd voor leerkracht lichamelijke opvoeding aan Vives, waar Pedro onderdirecteur was”, vertelt Sebastien, die nu aan de slag is in de basisscholen van Passendale en Beselare. “Door het voetbal zijn we altijd contact blijven houden. Ik heb enorm veel respect voor de mens die Pedro is en het voetbal waarvoor hij staat.”

Als Leenknegt verder vooruitblikt, dan is het voor SC Zonnebeke de ambitie om zo snel mogelijk enkele plaatsen te stijgen in het klassement. “Onze doelstelling aan het begin van het seizoen was om een rustig seizoen te beleven. Daar zijn we voorlopig nog niet in geslaagd. Met wedstrijden tegen BS Geluveld en KFC Poperinge A op het programma zijn er nu wel mogelijkheden. Hopelijk kunnen we snel eens een reeks neerzetten, waardoor we de rest van het seizoen rustiger kunnen beleven.” Nolf deelt die ambitie: “Ik ben ervan overtuigd dat we allebei snel punten zullen pakken en tegen de jaarwisseling halfweg het klassement kunnen staan om zo rustiger te kunnen toewerken naar het slot van de competitie.” (BP)

Zondag 22 oktober om 15 uur: BS Geluveld – SC Zonnebeke.

The post Trainers blikken vooruit op BS Geluveld – SC Zonnebeke: “Het derbygevoel leeft in beide kleedkamers” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Luc en Christine zijn vijftig jaar getrouwd

Luc Maerten (72) en Christine Ligneel (68) beloofden elkaar eeuwige trouw op 12 juli 1974 in Langemark. Christine groeide op in Langemark werkte tijdens haar beroepsloopbaan bij Necolan in Langemark, Philips in Roeselare en Lee in Ieper. Luc is afkomstig van Alveringem en werkte 32 jaar in het betonbedrijf Goudezeune in Kemmel. Daarnaast had hij
The post Luc en

Lees meer »

Oud klooster Sint-Jozefsinstituut maakt plaats voor extra klaslokalen

In de middelbare school Sint-Jozef Petrus & Paulus in het centrum van Oostende zijn ingrijpende werken gestart. Het oude kloostergebouw wordt afgebroken en vervangen door een nieuwbouw. De school kende de voorbije jaren een sterke groei en er was dan ook nood aan extra klaslokalen. Om de werken vlot te laten verlopen, worden er verkeersmaatregelen genomen in de Alfons Pieterslaan.<br

Lees meer »

Inschrijvingen Conservatorium Kortrijk en Academie Kortrijk van start

In het conservatorium zijn de lessenroosters voor schooljaar 2024-2025 grondig onder handen genomen. Daardoor zullen leerlingen opleidingen kunnen combineren zonder extra verplaatsingen te moeten maken. Ook het aanbod voor volwassenen staat in de kijker.
The post Inschrijvingen Conservatorium Kortrijk en Academie Kortrijk van start appeared first on KW.be.

Lees meer »

Groen wil minimumdoelen voor gender en seksuele oriëntatie in onderwijs: “Veilige omgeving om te praten is essentieel”

Groen wil expliciete minimumdoelen voor gender en seksuele oriëntatie in het onderwijs. Dat voorstel maakt deel uit van het ‘‘Regenboogplan’ dat de partij donderdag voorstelt. “Het is belangrijk dat leerlingen de juiste informatie krijgen over LGBTQIA+-thema’s. Kinderen brengen veel tijd door op school. Een veilige omgeving om daarover te praten is essentieel”, aldus covoorzitster Nadia Naji en vicepremier Petra De

Lees meer »