Inschrijvingen Conservatorium Kortrijk en Academie Kortrijk van start

In het conservatorium zijn de lessenroosters voor schooljaar 2024-2025 grondig onder handen genomen. Daardoor zullen leerlingen opleidingen kunnen combineren zonder extra verplaatsingen te moeten maken. Ook het aanbod voor volwassenen staat in de kijker.

“Ons deeltijds kunstonderwijs bereikt steeds meer mensen. Niet enkel onze jongsten, maar ook steeds meer volwassenen vinden hun weg naar het Conservatorium of de Academie. In het Conservatorium gaat het over ruim 400 volwassenen en in de Academie over ruim 500. Dat betekent dat zowat een kwart van de leerlingen ouder zijn dan 18”, aldus Kelly Detavernier, schepen van deeltijds kunstonderwijs.

Conservatoriumopleiding op maat

In het Conservatorium kunnen volwassenen (vanaf 15 jaar) een opleiding op maat volgen. “Heb je nog totaal geen kennis? Dan volg je notenleer vanaf nul, samen met leeftijdsgenoten. Wil je muziek leren, maar liever niet klassiek? Kies dan voor de opties Jazz-Pop-Rock of Vocaal. Geen zin in de stress van openbare examens? Het traject Liefhebber biedt de oplossing. Heb je wel al kennis? Dan stap je in in een hogere graad na een niveautest”, zegt directeur Erik Desimpelaere. “Daarnaast hadden we extra aandacht voor de leerlingen en hun ouders bij het samenstellen van het lessenrooster. Kinderen kunnen vanaf nu verschillende domeinen combineren, bijvoorbeeld een uurtje muziek én een uurtje dans na elkaar, en toch maar één keer de verplaatsing maken.”

Je vindt de nieuwe lessenroosters voor schooljaar 2024-2025 op www.kortrijk.be/conservatorium.

Academie breidt aanbod uit

Het bestaande aanbod van Academie Kortrijk wordt nog meer uitgebreid. Voorheen kon de opleiding Levend Model enkel voor 4 lesuren op vrijdagnamiddag gevolgd worden, maar dit kan nu ook op woensdagavond. Ook in de ateliers Grafiek, Keramiek en Tekenkunst kan je nu een opleiding van 4 lesuren per week volgen. Tijdens Sinksen stelt de academie de deuren open voor het grote publiek en kan je kennismaken met de verschillende ateliers.

The post Inschrijvingen Conservatorium Kortrijk en Academie Kortrijk van start is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Niet rijgeschikt en geen rijbewijs, toch met bedrijfswagen op pad: nieuw rijverbod en fikse boete voor veertiger uit Wielsbeke

Hij was rij-ongeschikt verklaard én had zijn opgelegde proeven van een vorige veroordeling niet afgelegd. Toch bleef een 45-jarige man uit Wielsbeke met zijn bedrijfswagen rondrijden. Tot hij met de auto van zijn vriendin gevat werd en het samen met haar aan de politierechter mocht uitleggen.
The post Niet rijgeschikt en geen rijbewijs, toch met bedrijfswagen op pad: nieuw

Lees meer »

Bliksemschicht slaat in nét naast vrouw: “Dat scheelde geen haar”

In het Chinese Maoming is een vrouw woensdag nipt ontsnapt aan een bliksemschicht. De vrouw was op straat het slechte weer aan het filmen toen er net naast haar een bliksemschicht insloeg. Op het moment zelf kon ze alleen maar gillen, het was pas toen ze haar video achteraf bekeek dat ze besefte waaraan ze ontsnapt was. “Dat scheelde geen

Lees meer »

Slachtoffer eist 10.000 euro van agressor (34) na gevecht in Nieuwpoorts café

Een 20-jarige jongeman eist een forse schadevergoeding van liefst 10.000 euro van een 34-jarige agressor nadat die hem zwaar toetakelde op café in Nieuwpoort. “We weten dat de schadevergoeding zeer hoog is, maar hij werd dan ook afgeslagen als een beest”, vindt de advocaat van het slachtoffer.
The post Slachtoffer eist 10.000 euro van agressor (34) na gevecht in

Lees meer »

1 op de 3 dorpszalen dreigt te verdwijnen in provincie Antwerpen: “Belangrijk om te vermijden dat mensen geïsoleerd raken”

Veel dorpszalen dreigen te verdwijnen. Dat blijkt uit een bevraging van de Landelijke Gilden. Zowel in heel Vlaanderen als in de provincie Antwerpen gaat het over één op de drie zalen. “Landelijke dorpen zijn aan het doodbloeden”, zegt woordvoerder Isaak Dieleman. “Dorpszalen zijn de laatste plaatsen waar bewoners elkaar nog kunnen ontmoeten.”

Lees meer »

“Was het gezamenlijke beslissing of heeft één van de jongeren iets stoms gedaan?”: DNA-analyse moet duidelijk maken wie rooster gooide

DNA-onderzoek moet uitwijzen wie van de opgepakte jongeren met een rioolrooster naar vrachtwagenchauffeur Gheorghe heeft gegooid. Volgens meerdere verklaringen zouden twee jongens van de vijfkoppige bende het bewuste rooster hebben laten vallen. “Maar ze schuiven hun verantwoordelijkheid af”, zegt een bron dicht bij het onderzoek. Drie meerderjarigen blijven een maand langer in voorhechtenis.

Lees meer »

Stad Kortrijk hijst de regenboogvlag, samen met Justin Laevens uit Bissegem, finalist van Mister Gay Belgium 2024

Op de vooravond van IDAHOT, de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie op 17 mei, hijst Stad Kortrijk symbolisch de regenboogvlag aan de pui van het stadhuis, samen met Justin Laevens (23) uit Bissegem, finalist van Mister Gay Belgium 2024. “We moeten als stad, als gemeenschap, blijven tonen dat iedereen zichzelf kan zijn”, zegt Philippe De Coene, schepen van Gelijke

Lees meer »

Zwemclub ROSC is succesvol op eigen Speedomeeting: “We zitten op het goede spoor”

De Royal Ostend Swimming Club organiseerde zijn jaarlijkse Speedomeeting in het stedelijk zwembad Brigitte Becue. “Bijna iedereen heeft voor een persoonlijke besttijd gezorgd en we hebben heel veel medailles behaald. We zitten weer op het goede spoor”, vindt hoofdcoach Brian Ryckeman.
The post Zwemclub ROSC is succesvol op eigen Speedomeeting: “We zitten op het goede spoor” appeared first on

Lees meer »

“Ze kunnen mijn rug op”: levenslange schorsing voor Nederlandse ref die vier rode kaarten uitdeelt en vervolgens meeviert met de kampioen

Opschudding in de vierde klasse van het Nederlandse amateurvoetbal. Een scheidsrechter trok bij een kampioenswedstrijd vier rode kaarten om vervolgens vrolijk mee te feesten met de winnende club. Maar dat blijft niet zonder gevolgen. De KNVB schorst de bewuste scheidsrechter voor levenslang, die er op zijn beurt niets van begrijpt: “Het is lachwekkend, ik heb enkel een lied gezongen en

Lees meer »