Vrouw (53) in levensgevaar na zware klap tegen boom

Een 53-jarige vrouw uit Oostkamp verkeert in levensgevaar na een zwaar verkeersongeval in Ruddervoorde. De automobiliste knalde met haar wagen tegen een boom en moest door de brandweer bevrijd worden uit het wrak.

 

Meer krantenkoppen in België

Promovendus Dender en trainer Vincent Euvrard hervatten als eerste de trainingen: “Willen nog 8 of 9 versterkingen”

De kop van het nieuwe seizoen 2024-2025 is eraf met de start van de trainingen van promovendus FCV Dender. Het was uitgerekend “Speler van het seizoen ’23-’24” Ridwane M’Barki, die als eerste het oefenveld betrad. De linkerflankaanvaller verlengde zopas zijn contract met twee seizoenen. Enige nieuwkomer tot dusver is de Slovaakse verdediger David Hrncar, overgenomen van SK Beveren.

Lees meer »

De Klijte kerremesse opent met optreden van Luc Steeno en Yves Segers

Op vrijdag 14 juni komen Luc Steeno en Yves Segers naar de feesttent in De Klijte, om de jaarlijkse kermis in het dorp te openen. Verder staan er onder meer een gratis vat, een rommelmarkt, een oldtimertractortreffen, een Klijteballenworp en de EK-match van de Rode Duivels op groot scherm op het programma.
The post De Klijte kerremesse opent met

Lees meer »

Kampioenenviering bij De Ermitagekaarters

In De Ermitage in de Weststraat in Ingelmunster zijn De Ermitagekaarters bijeengekomen voor een kaarting en teerlingbak, met huldiging van de kampioenen.
The post Kampioenenviering bij De Ermitagekaarters appeared first on KW.be.

Lees meer »

“De grens van wat mensen willen betalen is bereikt”: ophef in Denemarken nu koningshuis miljoenen extra krijgt

“Als Mary’s echtgenoot tegenwoordig gelukkiger lijkt, heeft hij daar een goede reden voor”, schrijft de Deense pers. Koning Frederik (56) en zijn familie gaan er namelijk financieel flink op vooruit door extra dotaties, waaronder één “buitengewone” van bijna 4 miljoen euro. De Deense regering verdedigt de nieuwe bepaling, maar in de pers wordt de koninklijke familie zwaar bekritiseerd. “De bevolking

Lees meer »

De rit, vaderdag of de verkiezingen? Meningen zijn verdeeld bij Belgische renners in de Dauphiné

Een dilemma voor de start van de slotetappe van de Dauphiné: de rit, vaderdag of de verkiezingen? De meningen verschilden bij de Belgische renners. “De verkiezingen zal de grootste gevolgen hebben, maar ik ga toch voor vaderdag kiezen”, grapte een goedgemutste Tiesj Benoot. Bij Remco Evenepoel klonk het antwoord anders: “Vaderdag is altijd belangrijk, maar voor mij is het toch

Lees meer »

49-jarige fietsster uit Pittem sterft bij tragisch verkeersongeval in Waardamme

Een 49-jarige vrouw uit Pittem is om het leven gekomen bij een tragisch verkeersongeval in Waardamme bij Oostkamp. De vrouw reed met haar elektrische fiets op het fietspad toen ze in aanrijding kwam met een vrachtwagenchauffeur die rechtsaf wou slaan.
The post 49-jarige fietsster uit Pittem sterft bij tragisch verkeersongeval in Waardamme appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gigantische olympische ringen sieren Eiffeltoren

Sinds zaterdag is de Eiffeltoren versierd met de vijf ringen van de Olympische Spelen. Zo tellen de Parijzenaars af naar de start van het sportevenement, vanaf vandaag nog 49 dagen. Tony Estanguet, voorzitter van het organisatiecomité, is opgewonden. “Dit is het beste symbool om midden onze stad te hebben”, klinkt het. “De Eiffeltoren is ook heel aanwezig in het hele

Lees meer »

Tomorrowland brengt eigen trilogie van fantasyromans uit

Het dancefestival Tomorrowland breidt uit naar de literaire wereld, met een geplande trilogie van fantasyromans. Het eerste deel, ‘The Great Library of Tomorrow’, verschijnt dit najaar. Tomorrowland belooft er “de unieke magie van het festival in verhaalvorm tot leven te brengen”.

Lees meer »

Feestelijke opening gloednieuwe woon- en zorgsite Sint-Jan Baptist

Met trots kondigt vzw Curando de officiële opening aan van hun gloednieuwe woon- en zorgsite Sint-Jan Baptist in de Elleboogstraat, hartje Spiere-Helkijn. De feestelijke ceremonie vond plaats op vrijdag 7 juni in aanwezigheid van enkele bijzondere buitenlandse gasten onder wie monseigneur Vincenzo Paglia, voorzitter van de Pauselijke Academie voor het Leven uit Rome. “Het nieuwe woonzorgcentrum Sint-Jan Baptist is de

Lees meer »