LIVEBLOG GIRO. Herstelde Jasper Stuyven in selectie van Lidl-Trek, BORA met Martinez als speerpunt

Zaterdag 4 mei start de 107de Giro d’Italia. Een Giro zonder Wout Van Aert na zijn akelige val. Toch zijn er genoeg mooie namen die voor spektakel kunnen zorgen. Met Tadej Pogacar als grootste naam. De Sloveen is topfavoriet voor de Maglia Rosa. Voor ons Belgen is het uitkijken naar Cian Uijtdebroeks in het gebergte en Tim Merlier voor de sprints. Kunnen zij zich tonen? Volg het hier op de voet! 

Meer krantenkoppen in België

HET RAPPORT. Dit zijn de primussen van het Vlaams Parlement: “Elk nieuw parlementslid zou bij haar in de leer moeten gaan”

Het zijn niet altijd de luidste roepers of de politici die het vaakst in de media komen die het verschil maken in het Vlaams Parlement. Soms zijn het ook de stille krachten, die in de luwte uw problemen proberen op te lossen. Welke parlementsleden haalden echt alles uit hun mandaat en zijn de absolute voorbeelden voor de komende lichting? Ontdek

Lees meer »

Vrachtwagenchauffeur sterft nadat onbekenden riooldeksel van brug gooien: “Met een koord aan de brug gebonden. Om te moorden”

Een vrachtwagenchauffeur is vrijdagnacht om het leven gekomen nadat onbekenden een loodzwaar riooldeksel van een brug over de autosnelweg gooiden. Recht in de cabine van de Roemeense man. Zijn vrouw – die als passagier naast hem zat – kon de vrachtwagen doen stoppen. “De daders hadden er met een koord voor gezorgd dat het riooldeksel net ter de hoogte van

Lees meer »

LIVEBLOG FULHAM-MAN CITY. City door dubbele voorsprong virtueel aan de leiding, De Bruyne met assist van grote waarde

Manchester City trekt deze namiddag naar het Craven Cottage van Fulham in de Premier League. Concurrent Arsenal hoopt alvast dat de Citizens in Londen dure punten laten liggen in de titelstrijd. De ploeg van Guardiola kwam op assist van De Bruyne al vroeg op voorsprong. Breiden ze hun voorsprong in de tweede helft uit? Volg de wedstrijd op de voet

Lees meer »

Legio XI CPF is gastheer op dertiende Romeins Weekend

Op zondag 19 en maandag 20 mei, tijdens het pinksterweekend, ontvangt de stad opnieuw duizenden bezoekers voor het Romeins Weekend, intussen aan zijn dertiende editie toe. Thema is deze keer laat-Romeinse leger.
The post Legio XI CPF is gastheer op dertiende Romeins Weekend appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kattenstoet brengt tienduizenden mensen op de been in Ieper

In Ieper zijn zondagmiddag tienduizenden mensen gaan kijken naar de Kattenstoet. Het was voor het eerst in 6 jaar dat die nog eens passeerde, want door corona ging de vorige editie niet door. Bij de Kattenstoet draait alles – de naam zegt het zelf – om katten. Ze verwijzen naar het vroegere gebruik van katten in Ieper om het laken

Lees meer »

Jacques Vermeulen exposeert

Van donderdag 16 tot zondag 19 mei organiseert kunstfotograaf Jacques Vermeulen (56) zijn eerste solotentoonstelling in Antwerpen. In zijn werk laat hij zich vaak inspireren door de zee en daarmee viel hij al meermaals in de prijzen.
The post Jacques Vermeulen exposeert appeared first on KW.be.

Lees meer »

BEKIJK: 20-tal jonge everzwijntjes op pad met mama in Tervuren

In Duisburg zijn een 20-tal everzwijnen gespot, iets wat de laatste tijd in Tervuren wel vaker gebeurt. De gemeente roept op om alle everzwijnen in de buurt van een woning zeker te melden. "Als je everzwijnen tegenkomt moet je enerzijds genieten van de unieke ontmoeting, maar anderzijds toch een beetje afstand houden", klinkt het.

Lees meer »