Zulte opent sterrenregister voor stilgeboren kinderen

De gemeente Zulte opent op 1 april een sterrenregister. Ouders kunnen stilgeboren kinderen op deze manier symbolisch laten registreren, ongeacht de duur van de zwangerschap.

Gemeenteraadslid voor Open Zulte Kathleen Blauwblomme deed een tijd geleden een voorstel op de gemeenteraad om een sterrenregister te openen. Dat werd goedgekeurd en vanaf 1 april wordt het register officieel geopend. Om de sterrenkindjes te registreren zal de gemeente gebruikmaken van een modelattest opgesteld door vzw Boven De Wolken. Met het attest kunnen ouders meteen ook een aanvraag indienen voor een sterretje op de sterretjesweide op de begraafplaats van Olsene. Sterrenouders kunnen zich vanaf 1 april eenvoudig online registreren door een bezoekje te brengen aan het gemeentehuis in Olsene of via www.zulte.be/sterrenregister.

The post Zulte opent sterrenregister voor stilgeboren kinderen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Barco blijft onder verwachtingen, aandeel keldert

Technologiebedrijf Barco uit Kortrijk heeft in het eerste kwartaal onder de verwachtingen gepresteerd, maar rekent op herstel in de tweede jaarhelft. Al mogen de markten dan wel “niet verder verslechteren”, zegt het bedrijf in zijn kwartaalupdate. Beleggers sturen het aandeel naar de kelder.
The post Barco blijft onder verwachtingen, aandeel keldert appeared first on KW.be.

Lees meer »

Elise Coussens (14) is Kinderkrak van Meulebeke: “Ik ben dol op modder, en ook op de zandbak”

De 14-jarige Elise Coussens uit de Aststraat in Meulebeke behaalde op 13 januari 2024 in eigen gemeente goud tijdens het Belgisch kampioenschap veldrijden bij de dames eerstejaarsnieuwelingen. Een mooi vervolg op haar eerste Belgische titel die ze twee jaar geleden behaalde bij de aspiranten in Hamme. “Crossen doe ik voor mijn plezier, omdat ik het zo leuk vind. Het is

Lees meer »

Nieuwe jetscooters voor strandredders

De Intercommunale Kustreddingsdienst van West-Vlaanderen (IKWV) ontving vandaag vier splinternieuwe jetscooters. Deze worden binnenkort ingezet in verschillende badplaatsen, waaronder ook Oostende. De vaartuigen moeten de veiligheid van strandgangers én redders verhogen.
The post Nieuwe jetscooters voor strandredders appeared first on KW.be.

Lees meer »

Boeing moet kort na opstijgen terugkeren voor probleem met onderstel en verliest wiel tijdens noodlanding

Er was opnieuw een probleem met een vliegtuig van Boeing afgelopen weekend. Grondpersoneel van de luchthaven van Johannesburg merkte een defect op aan het onderstel van een Boeing 737 toen het toestel net was opgestegen. De piloot kreeg het bevel om terug te keren naar O.R. Tambo International Airport, maar toen hij een noodlanding maakte, weerklonk er plots een knal

Lees meer »

Dodelijk ongeval op E40 in provincie Luik

Op de E40 ter hoogte van Remicourt, nabij Borgworm (Waremme) in de provincie Luik, is zaterdag de bestuurder van een wagen om het leven gekomen. Er was geen ander voertuig betrokken bij het ongeval, meldt brandweerzone Hesbaye.

Lees meer »

Aksana Willemijn (12) is Kinderkrak van Heuvelland: “Ik open de post en lees de brieven dan voor”

Aksana Willemijn (12) woont sinds haar geboorte in Nieuwkerke en is de laatste jaren de helpende hand voor haar blinde mama Kathy Willemijn (41). “Ik ben blind geworden een paar jaar nadat ik diabetespatiënt werd. Dat is nu 16 jaar geleden. Dokters voerden nog een oogoperatie uit, maar al vlug werd duidelijk dat ik blind was.”
The post Aksana Willemijn

Lees meer »

Heeft felbesproken Rwandawet impact op transmigranten aan onze kust? “Vluchtelingen hebben van niets schrik”

“Het is dweilen met de kraan open. We zullen net versterking nodig hebben de komende maanden.” In West-Vlaanderen wordt er bijzonder lauw gereageerd op de in het Verenigd Koninkrijk goedgekeurde Rwandawet. Transmigranten zonder verblijfsrecht zullen er overgevlogen worden naar Rwanda en zo hoopt de Britse premier Sunak de mensensmokkel een halt toe te roepen. Mensenrechtenorganisaties staan op hun achterste poten,

Lees meer »

Brandweer ruimt oliespoor op in centrum van Pervijze

De brandweer van Diksmuide werd woensdagochtend opgeroepen om een oliespoor op te ruimen in het centrum van Pervijze. Dat spoor lag in de Pervijzestraat (N35), over het kruispunt en stopte ter hoogte van de basisschool in de Nieuwpoortstraat.
The post Brandweer ruimt oliespoor op in centrum van Pervijze appeared first on KW.be.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Kiev ontruimt twee ziekenhuizen uit vrees voor Russische aanvallen

Lees hier al het nieuws terug van vrijdag 26 april over de oorlog in Oekraïne. Griekenland zegt dat het geen Patriot-systemen of luchtdoelraketten van het type S-300 aan Oekraïne zal leveren. De Oekraïense minister van Landbouw Mykola Solsky, die beschuldigd wordt van het zich toe-eigenen van staatsgrond voor hij deel uitmaakte van de regering, heeft zijn ontslag ingediend. Rusland heeft

Lees meer »