Potentiële ‘running mate’ van Donald Trump onder vuur na opscheppen over doden van haar hond en geit: “Drie kogels nodig”

Kristi Noem, een van de namen die het vaakst genoemd wordt als mogelijk toekomstige running mate van Donald Trump, ligt zwaar onder vuur nadat ze in een nog te verschijnen boek opbiecht een “ontrainbare” hond en een geit gedood te hebben.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE GAZA. Spanje, Slovenië en Ierland gaan Palestina als staat erkennen – Rafah blijft hel voor kinderen: “Zesjarigen moeten op blote voeten water en andere bevoorrading meesleuren” –

Rafah blijft een hel voor kinderen. “Zesjarigen moeten op blote voeten water en andere bevoorrading meesleuren”, laat de ngo Save the Children weten. De straten staan vol auto’s, mensen klampen zich vast aan vrachtwagens en kinderen kruipen met hun hele hebben en houden op karren die worden voortgetrokken door ezels. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

PORTRET. De Slovaakse schutter Juraj Cintula (71): een man die het gewicht van zijn woede niet langer kon dragen

In Slovakije is de man die premier Robert Fico neerschoot, aangeklaagd voor moord met voorbedachten rade. Daarvoor riskeert hij levenslang. Juraj Cintula (71) zou aan de politie hebben verteld dat hij Fico alleen wou verwonden, maar geen spijt heeft van zijn daad. Wat weten we intussen over zijn motieven? Dweepte hij werkelijk met extreemrechts? Waarom nam hij het eerder voor

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Oekraïne zegt terreuraanslag door Russische militaire inlichtingendienst verijdeld te hebben in Kiev

De Oekraïense veiligheidsdienst SBU zegt een terroristische aanslag in Kiev verijdeld te hebben. Die zou beraamd zijn door de Russische militaire inlichtingendienst GROe en stond gepland voor 9 mei. Bij een Oekraïense raketaanval is daarnaast een olieraffinaderij in Rovenky (Loehansk) in vlammen opgegaan. Volgens het hoofd van de bezette regio werden ook huizen in de buurt getroffen. Daarbij vielen volgens

Lees meer »

Krulstaarthoeve in Damme 100 procent West-Vlaams

De Krulstaarthoeve langs de Damweg in Den Hoorn is een van de zes producenten die bij de recentste toekenningsronde het label ‘100% West-Vlaams’ verkreeg. Op de hoeve teelt vader Geert Maenhout al jarenlang, net zoals zijn vader het deed, grondwitlof en dit terwijl Geerts zoon Kevin vier jaar geleden begon met het telen van frambozen.
The post Krulstaarthoeve in

Lees meer »

Powerlifter Ricardo Kimpe over zijn recent parcours: “Europees kampioen, maar wat teleurgesteld”

Hij kreeg af te rekenen met een Moldavisch professioneel team dat enkel tevreden was met de titel, maar daar stak hij een stokje voor: Ricardo Kimpe uit Diksmuide won in april in zijn gewichtscategorie een Europese titel powerlifting. Daarbij verbeterde hij een Belgisch record, maar niet het record dat hij voor ogen had. “Ik was een beetje teleurgesteld.”
The

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Israël meldt raketaanval op belangrijke grensovergang voor noodhulp aan Gaza

De Israëlische strijdkrachten bereiden een grondoffensief voor in Rafah, waar ongeveer 1,4 miljoen mensen vastzitten. “Ongeveer 300.000″ Palestijnen hebben de oostelijke wijken van de stad verlaten sinds het evacuatiebevel eerder deze week, zo zegt het Israëlische leger. Intussen zijn de onderhandelingen over een staakt-het-vuren en de vrijlating van de gegijzelden op een dood spoor beland, volgens de VS. Volg alle

Lees meer »

Joost Klein niet op de afspraak tijdens repetitie Songfestival, EBU onderzoekt “incident” bij Nederlandse delegatie

De Nederlandse kandidaat voor het Eurovisiesongfestival is niet op tijd komen opdagen tijdens de repetitie vandaag voor de finale van morgen. Joost Klein moest normaal gezien repeteren na Luxemburg en voor Israël, maar verscheen niet op het podium. "We onderzoeken momenteel een incident rond de Nederlandse inzending", meldt organisator EBU aan Nederlandse en Zweedse media.

Lees meer »