Blad van windmolen kraakt af in Waals dorpje: “Dit is zeldzaam”

Het gebeurt niet vaak, maar in Feluy in de provincie Henegouwen is een blad van een windturbine gebogen en losgekomen. Er vielen geen gewonden, maar de fabrikant tast nog in het duister over de oorzaak van het defect.

 

Meer krantenkoppen in België

Motorrijder (33) overleden na zware klap tegen personenwagen in Lapscheure

In de Natiënlaan richting Maldegem vond zondagnamiddag kort na 16 uur een zwaar verkeersongeval plaats. Ter hoogte van het kruispunt met de Landsdijk in Lapscheure kwam een motorfiets in de flank van een personenwagen terecht. De klap was bijzonder zwaar en de motorrijder overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Het parket kwam ter plaatse om de oorzaak van het ongeval

Lees meer »

“Dat we de mis opdragen in het Latijn en eeuwenoude tradities in ere houden, trekt mensen aan”: VRT CANVAS kijkt binnen bij ultrakatholieke Antwerpse Pius X-gemeenschap

In de Antwerpse Hemelstraat, middenin de Joodse wijk, is een ultrakatholieke, strenge geloofsgemeenschap gevestigd: Sint-Pius X. Missen worden er opgedragen in het Latijn, vrouwen komen gesluierd naar de mis en de paus excommuniceerde hun oprichter. Voor ‘Op een ander’ op VRT CANVAS bezocht Karine Claassen deze moeilijk toegankelijke leefwereld. Wij namen nu al een kijkje.

Lees meer »

Vier van de zeven Vlaamse partijen zijn gewonnen voor een vermogenskadaster: goed nieuws voor de begroting, maar slecht nieuws voor u?

Het zorgbudget voor een oudere in een rusthuis of genieten van een sociaal tarief: CD&V zet in haar programma de deur open om die steun afhankelijk te maken van het gezinsvermogen. Volgens experten heb je daarvoor een vermogenskadaster nodig, iets waar Groen, PVDA en Vooruit al langer voor pleiten. Samen met prof fiscaal recht Michel Maus leggen we uit wat

Lees meer »

Loopbanen bij schoolcampus, bedrijvenpark en ziekenhuis laten werknemers bewegen en sporten in Kortrijk

Samen met Sport Vlaanderen en lokale bedrijven opende Kortrijk loopbanen bij Howest-campus The Penta, op Evolis en Hoog Kortrijk. Werknemers kunnen wandelen en lopen langs de bewegwijzerde route in de buurt tijdens een pauze of voor of na het werk.
The post Loopbanen bij schoolcampus, bedrijvenpark en ziekenhuis laten werknemers bewegen en sporten in Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »