Loopbanen bij schoolcampus, bedrijvenpark en ziekenhuis laten werknemers bewegen en sporten in Kortrijk

Samen met Sport Vlaanderen en lokale bedrijven opende Kortrijk loopbanen bij Howest-campus The Penta, op Evolis en Hoog Kortrijk. Werknemers kunnen wandelen en lopen langs de bewegwijzerde route in de buurt tijdens een pauze of voor of na het werk.

De bewegwijzerde loopbanen om te wandelen, joggen en lopen bestaan uit één of meerdere lussen. Ze vertrekken altijd aan een bedrijf of in een bedrijventerrein. In Kortrijk gaat het om 13 lussen verdeeld over drie sites: Howest, Hoog Kortrijk met az groeninge en Evolis. Een startbord geeft aan hoe de route eruitziet en hoe lang ze is. Alle routes en lussen zijn aangegeven met een aparte kleur.

“De nieuwe wandel- en looproutes tonen dat we met Howest inzetten op een actieve en gezonde levensstijl voor onze studenten en medewerkers. Dit initiatief brengt bovendien ook onze hogeschool en de inwoners van Kortrijk nog dichter bij elkaar. Door samen te werken met Sport Vlaanderen en Stad Kortrijk, moedigen we namelijk iedereen aan om te komen genieten van de prachtige, groene omgeving van Kortrijk Weide. Deze routes linken zo niet alleen onze gebouwen aan elkaar, ze zorgen ook voor verbondenheid tussen mensen onderling”, zegt Howest-directeur Frederic D’hulster.

Hoe werkt het?

Sport Vlaanderen reikt steeds de hand aan lokale besturen en bedrijven om samen sportproducten en infrastructuren te realiseren. Bedrijven die interesse hebben en de ruimte hebben voor een ‘loopbaan’ doen dan een voorstel van mogelijke lussen op en rond het terrein. Ondanks de vaak industriële omgeving is het de bedoeling om een zo groen mogelijke route te maken. Sport Vlaanderen bekijkt alle routes en stemt deze af met de betrokken gemeente, andere bedrijven en lokale partners, en voorziet een basispakket met een startzuil, kunststoffen palen en gekleurde wegwijzers. Een fietsenstalling en zitbank kunnen worden aangekocht. Sportbedrijf worden? Meld je aan via www.sport.vlaanderen/sportbedrijf.

The post Loopbanen bij schoolcampus, bedrijvenpark en ziekenhuis laten werknemers bewegen en sporten in Kortrijk is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kennismaking met cornhole

Tijdens de meikermis zorgde cornholevereniging Lokomotiv Ooglee voor gratis speelplezier op een unieke locatie. Zo kon iedereen in de Sint-Amandskerk kennismaken met de nieuwe werpsport. Heel de middag lang kwamen heel wat inwoners een poging wagen. Vanop 8 meter probeerde men om zakjes in een gat in een bord te werpen. Wie na het werpen
The post Kennismaking met

Lees meer »

Nieuw op Sinksenvrijdag bij Balthazar: Pop Factory

Traditiegetrouw komt Typisch Tachtig terug naar café-bistro Balthazar aan de Noordbrug bij de Leie, maar de quiz op vrijdag maakt dit jaar plaats voor de Pop Factory. “Alles wat iedereen doet bewegen en graag hoort. van Goose naar Footloose”, zegt Mathieu Declercq.
The post Nieuw op Sinksenvrijdag bij Balthazar: Pop Factory appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vooruit Brugge lokt met Joke Knockaert van het VTI Zeebrugge een directeur uit het vrij onderwijs naar de rode lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen

Vooruit Brugge pakt uit met een schooldirecteur uit het vrij onderwijs op haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Joke Knockaert van het VTI Zeebrugge motiveert haar deelname met de volgende woorden: “Als je strijdt tegen ongelijkheid en voor een positiever beeld van stielmannen en vrouwen, is er maar één partij die deze waarden belichaamt.”
The post Vooruit Brugge

Lees meer »

VRT-vakbond veroordeelt geweld in Gaza met steunboodschap tijdens halve finale Songfestival en sluit nieuwe actie tijdens finale niet uit

De socialistische vakbond ACOD-VRT veroordeelt het geweld in Gaza en sluit een nieuwe protestactie tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival morgen niet uit. Gisteren was bij aanvang en aan het einde van de tv-uitzending van de halve finale op VRT 1 een boodschap van de vakbond te zien op het scherm. Daarin veroordeelt de socialistische vakbond onder meer "de schendingen

Lees meer »

VIVES EcoTeam opnieuw present op Shell Eco Marathon in Nogaro: Zo ver mogelijk rijden met zo weinig mogelijk energie

Het VIVES EcoTeam neemt dit jaar opnieuw deel aan de Shell Eco Marathon in Nogaro, een stad in het zuiden van Frankrijk, van 19 tot 24 mei. Ze zetten hiermee hun jaarlijkse traditie verder. Tijdens de wedstrijd worden studenten uitgedaagd om auto’s te bouwen die zo ver mogelijk kunnen rijden met zo weinig mogelijk energie.
The post VIVES EcoTeam

Lees meer »

Mollenvanger Marc Denys in gesprek met de Mol van het 12de seizoen

Het spel is gespeeld: de Mol is ontmaskerd en dit is de winnaar van het 12e seizoen. OPGELET, SPOILER ALERT! In de finale van ons favoriet programma is Senne ontmaskerd als de snoodaard van dit seizoen. Bernard kroonde zich tot winnaar. Hij haalde het van Michaël en gaat met de groepspot van 24.160 euro naar huis.
The post Mollenvanger

Lees meer »

Het is nu officieel: deze ploegen stijgen en degraderen uit de provinciale reeksen

De eindrondes in het provinciaal voetbal zitten er op. Er moest ook nog gewacht worden op de inschrijvingen van de verschillende ploegen. KSV Rumbeke promoveert niet via de interprovinciale eindronde, waardoor er geen extra stijger komt in de reeksen eronder. De voetbalbond bevestigde net de volgende stijgers en dalers.
The post Het is nu officieel: deze ploegen stijgen en

Lees meer »

Peuter (2) mogelijk aangerand in asielcentrum van Lanaken

Het parket van Limburg en de lokale politiezone Lanaken-Maasmechelen onderzoeken mogelijke zedenfeiten met een 2-jarig kind in het asielcentrum van Lanaken. Het slachtoffer en haar moeder zijn maandag overgebracht naar het Zorgcentrum na Seksueel Geweld in Genk. Een meerderjarige bewoner van het asielcentrum is verhoord, maar weer vrijgelaten bij gebrek aan voldoende bewijs. Het onderzoek loopt voort.

Lees meer »

Rijksweg tussen Torhout en Kortemark tijdlang versperd nadat tractor met hark bomen raakt en in gracht belandt

De Rijksweg tussen Sint-Henricus bij Torhout en Kortemark was woensdagnacht een tijdlang volledig versperd na een ongeval met een tractor. De dubbele hark van de tractor raakte een boom waarna het voertuig zelf in de gracht eindigde. Er vielen geen gewonden.
The post Rijksweg tussen Torhout en Kortemark tijdlang versperd nadat tractor met hark bomen raakt en in gracht

Lees meer »

Vijftigste huwelijksverjaardag van Daniel en Jenny

Op vrijdag 17 mei zijn Daniel Tant (74) en Jenny Mahieu (69) exact vijftig jaar getrouwd. Ze wonen in het Populierenhof in Langemark. De twee leerden elkaar kennen op een kermisbal in 1972 in feestzaal Casino in Langemark, waar twee jaar later ook het huwelijksfeest plaatsvond. Daniel werkte tijdens zijn beroepsloopbaan eerst in een tegelfabriek
The post Vijftigste huwelijksverjaardag

Lees meer »