De Stem van Tinne Van der Straeten: “In principe vind ik dat de hoofddoek overal gedragen mag worden”

In de Stem Van Vlaanderen kom je te weten welke politicus jij bent. Ook Tinne Van der Straeten, federaal minister van Energie voor Groen, doet mee aan de grootste stemtest van Vlaanderen. In de video hierboven ontdek je hoe zij antwoordt op enkele maatschappelijke dilemma’s. 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe Zorgcampus krijgt nieuwe naam: ’t Huis

De nieuwe campus van Zorg Kortrijk aan de Condédreef nadert zijn voltooiing. Een nieuwe campus verdient een nieuwe naam. De keuze is gevallen op ’t Huis. “Daarmee zet de stad het concept van de zorgcampus nog eens extra in de verf: het moet een open huis worden waar iedereen welkom is”, zegt Philippe De Coene, schepen van Zorg.
The

Lees meer »

“We merken nu al een Joost Klein-effect in de ticketverkoop”: Moen Feest verwacht vol huis voor meest besproken Eurosong-deelnemer

Op het podium van het Eurovisiesongfestival was hij niet te bewonderen, maar deze zomer staat Joost Klein wél op Moen Feest. “We maken ons op voor een knaloptreden”, zegt medeorganisator Frederik Roelant.
The post “We merken nu al een Joost Klein-effect in de ticketverkoop”: Moen Feest verwacht vol huis voor meest besproken Eurosong-deelnemer appeared first on KW.be.

Lees meer »

Enkele dagen na dodelijk voorval met riooldeksel op E42 deed andere chauffeur al aangifte van soortgelijk incident

Vijf jongeren uit Andenne, een stad in de provincie Namen, zijn opgepakt in het kader van het onderzoek naar de dood van een Roemeense vrachtwagenchauffeur vrijdagnacht. De man overleed nadat een riooldeksel vanop een brug op de snelweg gegooid werd op de E42 tussen Andenne en Héron. Enkele dagen voordien vond op diezelfde plaats ook al een soortgelijk incident plaats,

Lees meer »

Opnieuw recordaantal mensen op de vlucht in eigen land

De conflicten in Soedan, de Gazastrook en Congo hebben het aantal mensen die in eigen land op de vlucht zijn opnieuw naar een record geduwd. Eind 2023 waren wereldwijd 75,9 miljoen mensen intern ontheemd, blijkt uit cijfers van het Internal Displacement Monitoring Centre (IDMC). Op vijf jaar tijd is hun aantal met 50 procent toegenomen, blijkt dinsdag uit het jaarrapport.

Lees meer »

Veerle en Yvan openen buitenrestaurant ‘Zeer Lekker’

Veerle Cooman (56) en Yvan Naesen (62) zijn in de ruime omgeving van Ichtegem bekend voor de thuisbezorging van verse, zelfbereide maaltijden en feestschotels allerhande. Nu openen ze ook een ‘buitenrestaurant’ onder de naam ‘Zeer Lekker’ in hun grote tuin/weide in de Keibergstraat 9, schuin tegenover de beeldentuin van Irénée Duriez.
The post Veerle en Yvan openen buitenrestaurant ‘Zeer

Lees meer »

Blauwe vogel steekt Joost Klein hart onder de riem

Het is nog steeds onduidelijk wat er zich precies heeft afgespeeld rond Joost Klein, de Nederlandse inzending voor het Eurosongfestival. Volgens de Zweedse omroep SVT vond er achter de schermen een fysieke confrontatie plaats tussen Klein en een fotograaf. Het onderzoek naar het incident loopt nog, waardoor de zanger niet mocht deelnemen aan de juryshow vrijdagavond. De veelbesproken blauwe vogel

Lees meer »

Premier De Croo verdedigt Tinne Van de Straeten in conflict met MR-voorzitter Bouchez: “Alles is in volle transparantie gebeurd”

Eerste minister Alexander De Croo (Open VLD) neemt het op voor minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen). “Alles is in volle transparantie gebeurd”, zegt hij. MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez verklaarde eerder deze week dat er een onderzoeks­commissie moet komen naar de manier waarop de verlenging van de kerncentrales is afgehandeld door Van der Straeten en de toenmalige CEO van

Lees meer »