De Stem van Tinne Van der Straeten: “Een rechter zou geen uiterlijke kenmerken mogen vertonen van een of andere geloof”

In de Stem Van Vlaanderen kom je te weten welke politicus jij bent. Ook Tinne Van der Straeten, federaal minister van Energie voor Groen, doet mee aan de grootste stemtest van Vlaanderen. In de video hierboven ontdek je hoe zij antwoordt op enkele maatschappelijke dilemma’s. 

Meer krantenkoppen in België

‘Vleterbeek bij stadhuis’ krijgt een plekje in De Kring

In april mochten inwoners van Poperinge zelf kiezen welk kunstwerk een plaats krijgt in De Kring, het nieuwe Huis voor de Verenigingen. ‘Vleterbeek bij stadhuis’ van Leopold Beun kreeg het grootste aantal stemmen. Je kan het werk vanaf eind juni in De Kring bewonderen.
The post ‘Vleterbeek bij stadhuis’ krijgt een plekje in De Kring appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rino Maes start fietstocht naar Compostela met eerbetoon aan personeel az groeninge

Hartverwarmend en emotioneel was de officiële start van de fietstocht richting Santiago de Compostela aan az groeninge. Rino Maes (57), echtgenoot van Dominique Naessens, overleden op 5 juli 2023 aan kanker, bracht er samen met een 100-tal vrienden, familie en collega’s een eerbetoon aan de dienst Oncologie en Spoed.
The post Rino Maes start fietstocht naar Compostela met eerbetoon

Lees meer »

De messenslijper

Lien Vansteenbrugge vertelt over haar leven in Tielt.
The post De messenslijper appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dames SV Kortrijk promoveren naar eerste provinciale: “Met nodige versterking moet behoud kunnen”

Vorige week sloten de dames van SV Kortrijk het seizoen af met een 6-0-zege tegen Veurne en een tweede plaats in tweede provinciale. Het volstond om een ticket te krijgen dat toegang geeft tot eerste provinciale. “Met de nodige versterking moet het behoud kunnen”, blikt T1 Kenny Desimpel vooruit.
The post Dames SV Kortrijk promoveren naar eerste provinciale: “Met

Lees meer »

Dwergvinvis spoelt aan in Oostende: “Kan nog niet lang overleden zijn”

In Oostende is maandagmorgen kort na 9 uur een een dwergvinvis aangespoeld. Het dier kan nog niet lang overleden zijn. Hoofdredder Jonathan Devos zag het dier kort daarvoor drijven. “Kort voor 9 uur zag ik een vermoedelijke dwergvinvis drijven”, zegt de hoofdredder. “Of het dier toen al overleden was is niet duidelijk. Kort daarna spoelde het aan en pas dan

Lees meer »