Opvallend incident met windmolen in Waals dorpje: “Dit is zeldzaam”

Een opvallend incident in Wallonië donderdag. Een windturbine liep daar om nog onduidelijke reden een bladbreuk op. “Dit is een zeldzaam incident.”

 

Meer krantenkoppen in België

Bedrag van Vlaamse transfers neemt nog toe, maar gewicht ervan daalt

In euro’s nemen de transfers vanuit Vlaanderen naar Wallonië de komende jaren nog toe, maar in verhouding tot de economie weegt de financieringsstroom minder zwaar. Dat blijkt uit een update van de transfersstudie van de professoren Willem Sas (KU Leuven/University of Stirling) en Tom Truyts (KU Leuven/UCLouvain Saint-Louis Bruxelles) die zaterdag in De Tijd staat.

Lees meer »

Dames WTC Julius Caesar van start

De dames van wielertoeristenclub Julius Caesar haspelden onlangs de eerste kilometers van het nieuwe seizoen af. Ze verzamelen elke woensdagavond om 19.30 uur aan clublokaal café De Loobrug.
The post Dames WTC Julius Caesar van start appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Tientallen klimmers staan meer dan een uur lang “in de file” op klimroute aan klif

Tientallen klimmers hebben meer dan een uur vastgezeten op een hoogteparcours aan de Yandang Mountain in de Chinese provincie Zhejiang. De hallucinante beelden werden gedeeld op sociale media. Hierop is te zien dat de klimmers aan een steile klif moeten blijven hangen, gewoon omdat er te veel volk aanwezig is op de klimroute. Door de Chinese meivakantie waren er verschillende

Lees meer »

Wingene heeft het minste werklozen van Vlaanderen

De cijfers zijn in de nationale media een beetje ondergesneeuwd door de slechte resultaten in Brussel en Wallonië, maar het stond er wel zwart op wit: Wingene telt met amper 2,24 % het minste aantal werklozen in heel Vlaanderen. Schepen voor Lokale economie Ann Mesure is niet verbaasd. “We tellen hier heel wat sterke ondernemers”, reageert ze.
The post

Lees meer »

“Weet nog steeds niet hoe ik dat gedaan heb”: Julie Vanloo debuteert in WNBA met “machtig” punt, ondanks nachtmerrie vooraf

Van een binnenkomer gesproken. De eerste score van Belgian Cat Julie Vanloo (31) in de WNBA was zowaar een buzzer-beater – een shot dat binnengaat op het allerlaatste moment van een kwart. Íedereen ging uit zijn dak. “Op één been. Ik weet niet hoe ik dat gedaan heb”, vertelt Vanloo bij VTM NIEUWS-journaliste en Amerika-correspondente Romina Van Camp. En zeggen

Lees meer »

Jonge motorrijder ernstig gewond bij botsing met bestelwagen

Op het kruispunt van de Roeselarestraat en de Polderinstraat in Oostnieuwkerke gebeurde er woensdag omstreeks 17.15 uur een ongeval waarbij een jonge motorrijder ernstig gewond geraakte.
The post Jonge motorrijder ernstig gewond bij botsing met bestelwagen appeared first on KW.be.

Lees meer »