Egemsesteenweg in laatste rechte lijn naar heropening

Na meer dan een jaar zijn de riolerings- en wegenwerken in de Egemsesteenweg in Tielt bijna voorbij. Uiterlijk op 3 mei zullen de werken afgerond zijn.

In januari vorig jaar gingen de werken van start met de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel, waarbij het afvalwater en het regenwater apart worden afgevoerd. Het afvalwater wordt er voortaan via een nieuw pompstation richting een zuiveringsinstallatie van Aquafin gevoerd, terwijl het regenwater naar waterlopen in de buurt vloeit.

Verlichtingspalen vernieuwd

Aansluitend werd de rijweg er volledig vernieuwd over een afstand van één kilometer. Er liggen nieuwe voet- en fietspaden en waterdoorlatende parkeervakken. Om het verkeer af te remmen, kreeg de straat verder een nieuwe verkeerspoort en drie asverschuivingen. Tot slot werden ook de verlichtingspalen vernieuwd. Naast de Egemsesteenweg is ook een deel van de Hellebosstraat heraangelegd.

The post Egemsesteenweg in laatste rechte lijn naar heropening is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Krachtbaldames KBC Male grijpen de titel: “Na 28 jaar opnieuw kampioen”

In de hoogste afdeling van het krachtbal is het damesteam van KBC Male de nieuwe kampioen. Na een eenvoudige 10-27-zege bij eeuwige rivaal Baasrode mocht het de kurken laten knallen. “De beker zou nu nog de kers op de taart zijn.”
The post Krachtbaldames KBC Male grijpen de titel: “Na 28 jaar opnieuw kampioen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Quiz – Hoe goed ken jij Kuurne?

Hoe goed ken jij Kuurne? Heeft Kuurne-Brussel-Kuurne voor jou geen geheimen? Weet je waar je moet zijn voor een goeie bak frieten? Ken je de gemeente door en door? Waag dan je kans in de Kuurnse gemeentequiz. Veel succes!
The post Quiz – Hoe goed ken jij Kuurne? appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE. Volg hier de eerste halve finale van het Songfestival

Het grootste liedjescircus ter wereld: een ode aan kitsch voor de ene, het feest van de wansmaak voor de andere. De meningen over het Eurovisiesongfestival zullen altijd verdeeld blijven. Vanavond vindt in het Zweedse Malmö de eerste halve finale plaats. Donderdag volgt de tweede, waarin onze inzending Mustii zal optreden. Ook Joost Klein zien we dan opduiken voor Nederland. Maar

Lees meer »

Jelle Vermoote heeft zijn start in het profpeloton niet gemist

Jelle Vermoote (22) uit Pervijze heeft zijn profdebuut bij Bingoal-Wallonie-Bruxelles niet gemist. De jonge Pervijzenaar was in vijf koersen, waarvan drie voorjaarsklassiekers, van de partij in een ontsnapping.
The post Jelle Vermoote heeft zijn start in het profpeloton niet gemist appeared first on KW.be.

Lees meer »

“De kankercellen zijn uit mijn lichaam”: Walter Grootaers geeft update over zijn gezondheid

Zowat een jaar geleden, net voor de zomer, kreeg Walter Grootaers (69) het harde verdict te horen: leverkanker. Noodgedwongen moest hij alle optredens van De Kreuners annuleren. Maar de zanger heeft nu goed nieuws: na een succesvolle operatie en immuuntherapie maakt hij opnieuw muziek en droomt hij luidop van een terugkeer naar het podium. “Tot een paar weken geleden volgde

Lees meer »