Jelle Vermoote heeft zijn start in het profpeloton niet gemist

Jelle Vermoote (22) uit Pervijze heeft zijn profdebuut bij Bingoal-Wallonie-Bruxelles niet gemist. De jonge Pervijzenaar was in vijf koersen, waarvan drie voorjaarsklassiekers, van de partij in een ontsnapping.

Al in januari tekende hij present in de vroege vlucht in zowel de Gran Premio Castellon (147 km in de aanval) als de Grand Prix La Marseillaise (115 km). Twee keer ontving hij de prijs van de strijdlust. “Het was mijn eerste winter zonder de cross”, vertelt de ex-veldrijder. “Ik wist niet wat dat zou geven. Vorige winter reed ik te veel crossen, zeker in de kerstperiode, maar was mijn basis niet breed genoeg. Nu laste ik meer duurtrainingen in en ging ik op stage. Ik heb een grote stap gezet.”

Op Belgische bodem ging Vermoote op zijn elan door. In de Omloop reed hij 149 km voorop. In de E3 Saxo Classic zong hij het 93 km uit in de aanval. En als kers op de taart maakte Vermoote ook in de Ronde van Vlaanderen deel uit van de vroege vlucht, ditmaal goed voor 171 aanvalskilometers. “Je moet soms wat geluk hebben, maar ik heb ook gemerkt dat je enorm sterk moet zijn om in de vroege vlucht te geraken. De ploeg is tevreden. In de vroege vlucht zitten en publiciteit rapen, is belangrijk voor het team.”

Thuiskoers

Vorig weekend reed Vermoote in Frankrijk de GP Morbihan en Tro-Bro-Léon. “Twee wedstrijden die me moeten liggen, alleen ging het niet goed. Na Parijs-Roubaix heb ik gerust en in een hoogtetent geslapen. Het frisse gevoel was wat zoek. Ik voel me goed, maar het is afwachten wanneer ik effect zal voelen.”

Volgende week wacht een nieuwe uitdaging met de Vierdaagse van Duinkerke in Noord-Frankrijk, met een koninginnenrit op en rond de Mont Cassel. “Eigenlijk is Duinkerke een halve thuiskoers voor een West-Vlaming”, glimlacht hij. “Zelf train ik behoorlijk vaak op de wegen op en rond de Cassel, vergelijkbaar met het West-Vlaamse Heuvelland. Ik rijd zelfs nog liever naar de Cassel, want je hebt daar enkele mooie kanten. Hopelijk kan ik in beeld rijden en eens een mooi resultaat neerzetten. Normaal zal het niveau lager liggen dan in de klassiekers.” (TVB)

The post Jelle Vermoote heeft zijn start in het profpeloton niet gemist is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vier schoten afgevuurd op Slovaakse premier Fico, eentje raakte hem in de buik: beelden tonen arrestatie

Robert Fico, de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Dat is bevestigd door het ministerie van Binnenlandse Zaken. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. Volg het nieuws op de voet in deze

Lees meer »

Paul Bruna uit Middelkerke reisde met zijn fans naar Benidorm

Van 4 tot en met 11 mei verbleef zanger Paul Bruna uit Middelkerke, samen met zijn fans in Benidorm. Paul was daar niet alleen. Ook de artiesten John Dennis, Danny De Roover en Dinny, een zangeres die in Spanje woont, waren present en traden op.
The post Paul Bruna uit Middelkerke reisde met zijn fans naar Benidorm appeared first

Lees meer »

Mélody (33) verliest terminaal zieke hond Jenny: “We konden onze bucketlist afwerken maar ik blijf achter met een leeg gevoel”

Tien jaar geleden redde Mélody Dieryckx haar hond Jenny uit de Griekse sloppenwijken. Begin deze week moest de Moorsleedse afscheid nemen van haar trouwe metgezel. Vorig jaar werd bij Jenny lymfeklierkanker vastgesteld, waarna Mélody een bucketlist voor haar hond samenstelde. “We hebben nog heel veel kunnen doen. Van weekendjes naar Parijs en Amsterdam tot een cabriorit. Ik kon me voorbereiden

Lees meer »

Riemer: “De teleurstelling is enorm” – “Cercle zal ons die titel niet zomaar willen geven”: Club nog op z’n hoede

Club Brugge in de pole. Dankzij zowaar Denis Odoi (35), in 2013 nog weggestuurd bij Anderlecht. Maar blauw-zwart weet dat het nog niet helemaal binnen is, tegen net de buren van Cercle volgende zondag. Anderlecht likt zijn wonden en blijft vooral na de tegengoal op stilstaande fase gefrustreerd achter. Stroeykens: “Wie Odoi moest dekken? Ik ga geen namen noemen.”

Lees meer »

Vredescomité Kortrijk maakt Stiltecirkels voor vrede in Gaza

Vredescomité Kortrijk zette woensdagavond zijn schouders onder het initiatief van Pax Christi Vlaanderen om de Nakba te herdenken via een aantal Stiltecirkels. Er waren zo’n 40 deelnemers.
The post Vredescomité Kortrijk maakt Stiltecirkels voor vrede in Gaza appeared first on KW.be.

Lees meer »

Deze interieurarchitecte maakt jouw huisdier nóg blijer: West-Vlaamse verovert de wereld met duurzame voederbowls

Toen haar geliefde hond Louise aan de gevolgen van kanker overleed, sloeg Madice Behaegel aan het denken. De Kortrijkse wilde duurzame en comfortabele voederbowls ontwikkelen en zette zich aan de tekentafel. Drie jaar later is Pino uitgegroeid tot een veelbelovende start-up en gaan er maandelijks een goeie duizend creaties over de toonbank. Tot in de Verenigde Staten en Dubai in

Lees meer »

“Stuur me niet naar de gevangenis”: 80-jarige opa riskeert tien jaar cel voor verkrach­ten kleinkind op vakantie in Spanje

Voor een tachtiger uit Begijnendijk heeft het Leuvense openbaar ministerie tien jaar opsluiting gevraagd. De opa verkrachtte zijn kleinkind meermaals, dat gaf hij ook zelf toe. Maar dat hij haar jarenlang misbruikte, ontkende Adrien P. voor de rechter. “Op vakantie in Spanje lagen de smaakcondooms klaar”, reconstrueerde het parket de feiten. De man werd – nota bene – door zijn

Lees meer »