Pervijzenaar Jelle Vermoote (22) versiert tweejarig profcontract bij Bingoal WB: “Ik hou van de voorjaarsklassiekers”

Jelle Vermoote maakt in 2024 de overstap van Circus-ReUz-Technord naar Bingoal WB. Bij de Belgische pro-continentale formatie tekent de laatstejaarsbelofte voor twee jaar.

Jelle Vermoote komt uit de Diksmuidse deelgemeente Pervijze reed dit jaar bij de opleidingsploeg Circus-ReUz-Technord. Voordien reed hij drie jaar bij Acrog-Tormans. “Bij Circus-ReUz-Technord kon ik een mooi programma afwerken en werden we behandeld als profs. Nu was het mijn doel om als laatstejaarsbelofte mijn profdroom waar te maken. Naar de World Tour-ploeg van Intermarché-Circus-Wanty doorstromen was het niet mogelijk, ze vonden dat ik nog een tussenstap nodig had op het pro-continentale niveau.”

Twee jaar Bingoal WB

Uiteindelijk bood Bingoal WB – in de herkenbare fluogele outfit – hem een mooie kans. “Ik kon meteen voor twee jaar tekenen. Welk programma ik zal rijden? Dat valt nog af te wachten, maar ik kijk wel uit naar de voorjaarsklassiekers. Ik denk dat ik wel gemaakt voor het eendagswerk. Zo zou ik graag Gent-Wevelgem rijden in eigen streek en verder denk ik dat koersen zoals de Brabantse Pijl mijn ding zijn. Het is nu vooral belangrijk dat ik me kan blijven ontwikkelen als coureur. Ik ken nog niet veel ploegmakkers, maar ik kijk hard uit naar deze nieuwe omgeving.”

Top tien op BK

Jelle geeft zijn seizoen 7,5 op 10. “Het begon allemaal veelbelovend, maar ik moest ook vaak in dienst rijden en dan bleven de uitslagen uit. Ik besefte echter dat er uitslagen nodig waren om me in de kijker te rijden. Dat deed ik onder meer in de Ronde van Namen en Ronde van Luik. Op het BK U23 werd ik achtste. Een overwinning bleef uit, maar ik heb mijn ding kunnen doen dit jaar.”

Riem eraf

Onlangs mocht Jelle ook deelnemen aan het EK. “Daar heb ik gewerkt voor sprinter Gianluca Pollefliet, die elfde werd. Na het EK reed ik nog de GP Jules Vanhevel in Ichtegem, waar ploegmaat Jasper Dejaegher won. Nu is het tijd om de riem eraf te halen. Het is een lang seizoen geweest, want ik was al bezig van november toen ik enkele crossen reed. Dit jaar zal ik normaal gezien niet in het veld rijden.”

The post Pervijzenaar Jelle Vermoote (22) versiert tweejarig profcontract bij Bingoal WB: “Ik hou van de voorjaarsklassiekers” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Waarom het momenteel ‘code rood’ is voor hooikoorts

De hooikoorts­radar voorspelt code rood. Het pollenseizoen bereikt stilaan z’n piek en vooral de weergoden mogen we daarvoor vervloeken. Op één moment kan je maar beter binnenblijven, zegt een expert. “Veel mensen krijgen net dan een aanval van hooikoorts.”

Lees meer »

Beelden tonen wanhopige omhelzing van drie vrienden voor ze worden meegesleurd in kolkende rivier, lichamen 2 vrouwen teruggevonden

In Italië hebben de hulpdiensten de lichamen gevonden van twee twintigers die vermist raakten door een plotselinge overstroming. De reddingsdiensten zijn momenteel nog op zoek naar het derde slachtoffer. Een man en twee vriendinnen werden tijdens een wandeling op een strandje bij een rivier verrast door het snel stijgende water. Aangrijpende beelden tonen hoe ze elkaar wanhopig omhelzen, net voordat

Lees meer »

LIVEBLOG RODE DUIVELS. Vier afwezigen op eerste groepstraining – Witsel spreekt straks over verrassende terugkeer

Gisteren verzamelde het merendeel van de Rode Duivels in het Proximus Basecamp in Tubeke om zich voor te bereiden op het EK. Vandaag trainen ze in de voormiddag, gevolgd door persconferenties van Axel Witsel en Maxim De Cuyper. Wat vertelt die eerste over z’n toch wel verrassende comeback bij de nationale ploeg? Volg al het nieuws rond onze Duivels op

Lees meer »

Kinderen van Madonna en Bikschote vieren hun vormsel

De gemeentelijke basisschool van Bikschote en de vrije basisschool van Madonna hielden een gezamenlijke vormselviering in de kerk van Madonna op zaterdag 25 mei.
The post Kinderen van Madonna en Bikschote vieren hun vormsel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Terugkeer naar Marokko dit jaar verdubbeld

In de eerste vijf maanden van dit jaar werden 119 Marokkanen in onwettig verblijf gedwongen teruggestuurd. Dat is meer dan een verdubbeling tegenover de 55 personen die in dezelfde periode vorig jaar werden teruggestuurd. Dat blijkt uit cijfers van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor. Volgens de CD&V-minister werpt de vernieuwde samenwerking met Marokko vruchten af.

Lees meer »

Delegatie wzc Ben op studiereis richting Zweden

Vanuit het woonzorgcentrum Ben, met filialen in Ardooie en Roeselare, vertrekt een uitgebreide en gevarieerde delegatie naar Zweden op studiereis. Ze bereiden zich er nu goed op voor.
The post Delegatie wzc Ben op studiereis richting Zweden appeared first on KW.be.

Lees meer »