Delegatie wzc Ben op studiereis richting Zweden

Vanuit het woonzorgcentrum Ben, met filialen in Ardooie en Roeselare, vertrekt een uitgebreide en gevarieerde delegatie naar Zweden op studiereis. Ze bereiden zich er nu goed op voor.

Op 2 juni vertrekt een delegatie uit woonzorgcentrum Ben op vijfdaagse studiereis in het teken van het Tubbe-project dat in het woonzorgcentrum enkele maanden geleden geïntroduceerd werd. Voor dit project deed men binnen Ben beroep op de deskundige opstart in Zweden. Daar hebben ze heel wat ervaring met deze vorm van inspraak in onder meer zorginstellingen.

“Zweedse deskundigen waren reeds tweemaal in Ardooie om Tubbe te introduceren, om voor een eerste evaluatie te zorgen en voor eventuele bijsturingen. Tubbe staat voor een vorm van medezeggenschap in de werking van het woonzorgbeleid door verschillende actoren. Er is de betrokkenheid van de bewoners, van de medewerkers en uiteraard ook van een luisterbereide directie”, zegt directeur Renaat Lemey.

Studiereis

Om de werking van Tubbe aan den lijve te ondervinden, gaat het woonzorgcentrum voor vijf dagen op studiereis naar Zweden. Omdat verschillende actoren hier betrokken zijn in het inspraakproject bestaat de meereizende delegatie uit mensen die behoren tot de diverse meewerkende groepen.

“In de eerste plaats zijn er vijf bewoners, want om hen is het binnen een woonzorgcentrum te doen en ook bij hen is de inspraak een topprioriteit. De vijf zijn zorgvuldig uitgekozen en draaien reeds mee in het Tubbe-netwerk. Er zijn eveneens vijf medewerkers uit de zorg die meereizen om het zorgpersoneel te vertegenwoordigen”, aldus de directeur. De delegatie zal er vooral woonzorgcentra bezoeken en ze zullen er nog meer leren over Tubbe.

Stage

Van deze studiereis maken ook tien leerlingen en twee begeleiders uit het zorgonderwijs deel uit. Dit is een delegatie uit de middenschool in Kortemark. Ze verblijven twee weken ter plaatse en krijgen er een mooie en leerrijke stage. De Ardooise delegatie verzorgt er met de Zweden ook enkele ontspannende momenten. In het aanbod is er een selectie van bieren om er een bierproeverij aan te bieden. Op de laatste dag van deze studiereis, op 6 juni, is er nog de nationale feestdag van Zweden. Dan is er een soort Songfestival met Vlaamse en Zweedse klassiekers. Het thuisfront wordt op de hoogte gehouden en er wordt ook een blog gemaakt.

The post Delegatie wzc Ben op studiereis richting Zweden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Westhoek Oldtimerclub gul voor Oostendse vzw Dyade

Jaarlijks voorziet de Westhoek Oldtimerclub, een vereniging van oldtimerliefhebbers uit West en Oost-Vlaanderen, maar ook Antwerpen, Henegouwen en Noord-Frankrijk, 2.000 euro voor een goed doel, voornamelijk voor kinderen. Dit jaar heeft het bestuur gekozen om een bijdrage te leveren aan Dyade vzw in Oostende, een organisatie die vrijetijdsactiviteiten aanbiedt aan kinderen en jongeren met een
The post Westhoek Oldtimerclub

Lees meer »

Inspirant in ‘t dorp opent inclusieve zomerbar

Inspirant in ’t dorp lanceert deze zomer een inclusieve zomerbar. In Bar Bol’Art zijn mensen met een verstandelijke beperking verantwoordelijk voor de aankleding en bediening.
The post Inspirant in ‘t dorp opent inclusieve zomerbar appeared first on KW.be.

Lees meer »

NEW23 in Maldegem is veel meer dan café: “Nieuw concept slaat aan”

Nadat er de laatste tijd heel wat horecazaken verdwenen, heeft Maldegem er in de Nieuwstraat met NEW23 weer een leuk adresje bij. Zaakvoerders Ellie Audenaert (57) en Esmeralda Martens (56) baatten vijf jaar lang café Den Oldies in de Stationsstraat uit. “Ons nieuw concept slaat aan.”
The post NEW23 in Maldegem is veel meer dan café: “Nieuw concept slaat

Lees meer »

Vroeger kuiste hij wc’s, nu is hij 110 miljard waard: dit is Jensen Huang, CEO van waardevolste bedrijf ter wereld

Troonwissel op Wall Street: niet langer Apple of Microsoft maar wel Nvidia is het meest waardevolle bedrijf ter wereld. Het Amerikaanse chipbedrijf is dankzij de AI-hype nu ruim 3 biljoen euro waard. Toch begon het succesverhaal al 31 jaar geleden – lang voor het bestaan van ChatGPT – toen CEO Jensen Huang in een wegrestaurant tafelde met twee collega-ingenieurs. Vandaag

Lees meer »

Cyberaanval treft duizenden Amerikaanse autodealers

Duizenden autodealers in de Verenigde Staten zijn woensdag urenlang grotendeels lamgelegd door een cyberaanval op een softwareleverancier. Het getroffen bedrijf CDK Global levert onder andere programma’s voor het verkoopproces en heeft ongeveer 15.000 autodealers als klant.

Lees meer »