Delegatie wzc Ben op studiereis richting Zweden

Vanuit het woonzorgcentrum Ben, met filialen in Ardooie en Roeselare, vertrekt een uitgebreide en gevarieerde delegatie naar Zweden op studiereis. Ze bereiden zich er nu goed op voor.

Op 2 juni vertrekt een delegatie uit woonzorgcentrum Ben op vijfdaagse studiereis in het teken van het Tubbe-project dat in het woonzorgcentrum enkele maanden geleden geïntroduceerd werd. Voor dit project deed men binnen Ben beroep op de deskundige opstart in Zweden. Daar hebben ze heel wat ervaring met deze vorm van inspraak in onder meer zorginstellingen.

“Zweedse deskundigen waren reeds tweemaal in Ardooie om Tubbe te introduceren, om voor een eerste evaluatie te zorgen en voor eventuele bijsturingen. Tubbe staat voor een vorm van medezeggenschap in de werking van het woonzorgbeleid door verschillende actoren. Er is de betrokkenheid van de bewoners, van de medewerkers en uiteraard ook van een luisterbereide directie”, zegt directeur Renaat Lemey.

Studiereis

Om de werking van Tubbe aan den lijve te ondervinden, gaat het woonzorgcentrum voor vijf dagen op studiereis naar Zweden. Omdat verschillende actoren hier betrokken zijn in het inspraakproject bestaat de meereizende delegatie uit mensen die behoren tot de diverse meewerkende groepen.

“In de eerste plaats zijn er vijf bewoners, want om hen is het binnen een woonzorgcentrum te doen en ook bij hen is de inspraak een topprioriteit. De vijf zijn zorgvuldig uitgekozen en draaien reeds mee in het Tubbe-netwerk. Er zijn eveneens vijf medewerkers uit de zorg die meereizen om het zorgpersoneel te vertegenwoordigen”, aldus de directeur. De delegatie zal er vooral woonzorgcentra bezoeken en ze zullen er nog meer leren over Tubbe.

Stage

Van deze studiereis maken ook tien leerlingen en twee begeleiders uit het zorgonderwijs deel uit. Dit is een delegatie uit de middenschool in Kortemark. Ze verblijven twee weken ter plaatse en krijgen er een mooie en leerrijke stage. De Ardooise delegatie verzorgt er met de Zweden ook enkele ontspannende momenten. In het aanbod is er een selectie van bieren om er een bierproeverij aan te bieden. Op de laatste dag van deze studiereis, op 6 juni, is er nog de nationale feestdag van Zweden. Dan is er een soort Songfestival met Vlaamse en Zweedse klassiekers. Het thuisfront wordt op de hoogte gehouden en er wordt ook een blog gemaakt.

The post Delegatie wzc Ben op studiereis richting Zweden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE WORLD MATCHPLAY. Humphries lijkt op weg naar eindzege, kan Van Gerwen het tij nog keren?

De World Matchplay kent vanavond zijn ontknoping. Bij de mannen mogen toppers Michael van Gerwen en Luke Humphries strijden om de felbegeerde titel. De Nederlander kreeg in de halve finale Michael Smith klein, de Engelse wereldkampioen won van zijn landgenoot James Wade. Bij de vrouwen heeft Beau Greaves de titel gegrepen na een dominante prestatie tegen Fallon Sherrock. De wedstrijden

Lees meer »

Luchthaven in Deurne krijgt nieuwe omgevingsvergunning, ondanks bijna 6.000 bezwaren: “Geen nachtvluchten en bouw geluidsmuur”

De luchthaven in Deurne krijgt van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) een nieuwe omgevingsvergunning. Die is van onbepaalde duur en houdt een aantal voorwaarden in. Zo zal de luchthaven voortaan ’s nachts moeten sluiten van 23 uur tot 7 uur en op de Boekenberglei zal een geluidsmuur worden gebouwd. Tegen de nieuwe vergunning werden bijna 6.000 bezwaren ingediend,

Lees meer »

Voormalig gemeenteraadslid Hilde (63) exposeert in Koetshuis: “Alle genres komen aan bod”

Van vrijdag tot en met maandagavond stalt Hilde Dewever (63) diverse werken uit in het Koetshuis in park Casier. De voormalige kleuterjuf en gemeenteraadslid uit Nieuwenhove schildert al 35 jaar, maar pakt nog maar voor de tweede keer met een solotentoonstelling uit.
The post Voormalig gemeenteraadslid Hilde (63) exposeert in Koetshuis: “Alle genres komen aan bod” appeared first on

Lees meer »

Vlaanderen gaat bloed van 400 volwassenen onderzoeken naar PFAS

Dit najaar start Vlaanderen een bloedonderzoek naar PFAS bij 400 volwassenen. Met het onderzoek wil Vlaams minister van Volksgezondheid Crevits (CD&V) de verspreiding van de schadelijke chemicaliën in kaart brengen over heel Vlaanderen. Eerdere onderzoeken spitsten zich enkel toe op specifieke vervuilde locaties, zoals de 3M-site in Zwijndrecht.

Lees meer »