Jongen uit Kortemark valt uit hotelraam tijdens studiereis met school in Turkije

Een jongen uit Kortemark is gisteravond tijdens een studiereis met zijn school in Turkije uit het raam van zijn hotel gevallen. De jongen is gelukkig maar lichtgewond. Hij is uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht. 

Meer krantenkoppen in België

Overheidsdienst Justitie “volgde regels niet” bij contracten rond digitalisering met bpost: “We hebben een probleem”

De overheidsdienst Justitie volgde de regels niet bij contracten die ze afsloot met postbedrijf bpost voor de digitalisering van Justitie. Dat schrijven leidinggevenden van de overheidsdienst in een interne nota. Daarin worden ook vragen gesteld bij de goedkeuring van een contract door voormalig minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD). Huidig Justitie-minister Paul Van Tigchelt (Open VLD) zegt dat

Lees meer »

Marlon Colpaert in A-finale, Van Zandweghe/Vyvey in halve finale op Wereldbeker in Luzern

Marlon Colpaert heeft zich vrijdag tijdens de tweede manche van de wereldbeker roeien in het Zwitserse Luzern rechtstreeks gekwalificeerd voor de A-finale van de lichte skiff. De Oudenburgenaar werd tweede in zijn reeks en werkt zaterdag om 13.04 uur zijn medaillerace af.
The post Marlon Colpaert in A-finale, Van Zandweghe/Vyvey in halve finale op Wereldbeker in Luzern appeared first

Lees meer »

F-35 neergestort in VS, piloot kan zich redden

In de Amerikaanse staat New Mexico is dinsdag (lokale tijd) een gevechtsvliegtuig van het type F-35B neergestort. De piloot heeft de crash overleefd en is bij bewustzijn. Dat melden Amerikaanse media, op gezag van de hulpdiensten en de producent van het toestel, Lockheed Martin.

Lees meer »

HET PUNT VAN VAN IMPE. Waarom De Wever wel duelleert met Magnette, maar niet met De Croo: “Hij vindt het niet van zijn niveau”

Waarom doet Bart De Wever op VTM ‘Het Grote Duel’ met Paul Magnette, hoewel ze elk in een andere competitie spelen? Waarom doet hij zoiets niet met pakweg Alexander De Croo, een rechtstreekse tegenstander op het Vlaamse speelveld? “Hij is niet bang van De Croo”, klinkt het in onze politieke podcast. “Maar bij N-VA gaat er een dodelijk zinnetje rond

Lees meer »

Speelotheek de Piepbal viert 45ste verjaardag

Speelotheek de Piepbal vzw vierde woensdag zijn 45-jarig bestaan met verschillende activiteiten voor de kinderen. Aansluitend was er nog een receptie en een dankwoordje voor Lions Oostende, die voor 1.000 euro aan nieuw materiaal in het kader van vrij spel sponsorde.
The post Speelotheek de Piepbal viert 45ste verjaardag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Amber (18) na drie jaar ziekte overleden: “Onze dochter heeft zo gestreden, maar kreeg geen kans”

Vorige week heeft de familie in intieme kring afscheid moeten nemen van Amber Callens. Het 18-jarige meisje uit Moen heeft de strijd tegen haar ziekte verloren. “Ze heeft moedig gestreden, ze heeft nooit geklaagd. Ze wilde leven, maar ze heeft geen kans gekregen”, zeggen haar diepbedroefde ouders Rino en Tania. “Een videoboodschap van haar idool Camille heeft haar nog opgebeurd,

Lees meer »

Theatermaakster werkt samen met Menenaars in armoede

Op 17 oktober, Werelddag van het verzet tegen extreme armoede, zal de voorstelling De Wakkeren ‘s nachts om 23.30 uur in première gaan. Het is een uniek sociaal-artistiek project, dat gesteund wordt door heel wat Menense organisaties. Schrijfster en theatermaakster Mona creëert een poëtische tekstvoorstelling over de mogelijkheden en de obstakels van de nacht. Voor de tekst baseert ze zich

Lees meer »

Assisen Spuikommoord – Ex-partner kreeg regelmatig klappen van Al-Baghdadi

De voormalige echtgenote van Khaldoon Al-Baghdadi (42) heeft op zijn assisenproces geen fraai beeld geschetst van de beschuldigde. Sophie R. vertelde hoe ze meermaals geslagen, bedreigd en vernederd werd. Toch zocht ze telkens weer contact met de Iraakse Oostendenaar.
The post Assisen Spuikommoord – Ex-partner kreeg regelmatig klappen van Al-Baghdadi appeared first on KW.be.

Lees meer »

Uitbaatster van kinderdagverblijf met te veel kinderen krijgt zes maanden cel, ook Opgroeien Regie moet boete van 2.000 euro betalen

M. J., de voormalige uitbaatster van kinderopvang De Tijgertjes in Tielt-Winge, werd veroordeeld tot een celstraf van zes maanden en een boete van 2.000 euro. In haar crèche ving zij te veel kinderen op voor het aantal verzorgers die er waren. Ook zou er ooit een jongetje zijn thuisgekomen met een dubbele beenbreuk. Verder opvallend is dat ook Opgroeien Regie,

Lees meer »