Jongen uit Kortemark valt uit hotelraam tijdens studiereis met school in Turkije

Een jongen uit Kortemark is gisteravond tijdens een studiereis met zijn school in Turkije uit het raam van zijn hotel gevallen. De jongen is gelukkig maar lichtgewond. Hij is uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht. 

Meer krantenkoppen in België

Jan Peumans wordt lijstduwer voor N-VA in Riemst, Dirk Jacobs is lijsttrekker

Jan Peumans wordt de lijstduwer voor N-VA in Riemst bij de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober. Dat schrijft Het Belang van Limburg en het nieuws wordt bevestigd aan VRT NWS. Vanop dezelfde plek haalde hij bij de Vlaamse verkiezingen op 9 juni 22.000 persoonlijke voorkeurstemmen en raakte hij verkozen. Peumans zetelt momenteel in de gemeenteraad in Riemst. De lokale arm van

Lees meer »

Alpinist maakt dodelijke val op Zwitserse Zumsteinspitze

Twee alpinisten zijn vrijdag ten val gekomen op de Zumsteinspitze, de 4.563 meter hoge top in het bergmassief van de Monte Rosa op de grens van Italië en Zwitserland, in de Zwitserse gemeente Zermatt. Een van hen raakte dodelijk gewond. De tweede, een Zwitser van dertig jaar, raakte zwaargewond.

Lees meer »

Christoff wil nog één keer verhuizen: “Ik wil rust in mijn hoofd. En m’n auto’s thuis kunnen stallen”

“Een familiefeest of een terrasje doen met vrienden? Mijn agenda laat dat nu toe.” Decennialang stond de zomer voor Christoff (48) gelijk aan hard werken. Maar nu hij en zus Lindsay zelf z’n planning beheren, is er ook meer ruimte voor ontspanning. In ‘Dag Allemaal’ blikt de zanger terug op z’n meest memorabele vakantieherinneringen en verklapt hij hoe het met

Lees meer »

“Kan je geloven dat ze dat opgeschreven hebben?”: wat is het ophefmakende ‘Project 2025’ waartegen Kamala Harris van leer trekt?

Democratisch presidentskandidate Kamala Harris trok tijdens haar eerste verkiezingsrally gisteravond al meteen ten strijde tegen ‘Project 2025′, een ophefmakend draaiboek voor een mogelijke tweede ambtstermijn van Donald Trump. “Kan je geloven dat ze dat opgeschreven hebben?”, vroeg ze zich luidop af. Maar wat staat er precies in dat plan?

Lees meer »

Belgische federale politie stuurt agenten, explosievenhonden en antidroneteam naar Olympische Spelen in Parijs

De federale politie stuurt een verbindingsofficier, maar ook explosievenhonden en een antidroneteam naar de Olympische Spelen in Parijs. Bovenop de 45.000 Franse gendarmes die instaan voor de veiligheid, krijgt Frankrijk versterking van 1.800 buitenlandse agenten, onder wie enkele tientallen uit ons land. Dat is dinsdag vernomen van de federale politie.

Lees meer »

Britse politie slaat alarm over toenemend geweld tegen vrouwen

In Engeland en Wales worden dagelijks gemiddeld 3.000 meisjes en vrouwen het slachtoffer van geweld. De Britse politie slaat alarm en heeft het over een “nationale noodtoestand”. Ze wijst met een beschuldigende vinger naar influencers zoals Andrew Tate die vrouwenhaat propageren en Britse jongeren negatief beïnvloeden.

Lees meer »