Krachtbaldames KBC Male grijpen de titel: “Na 28 jaar opnieuw kampioen”

In de hoogste afdeling van het krachtbal is het damesteam van KBC Male de nieuwe kampioen. Na een eenvoudige 10-27-zege bij eeuwige rivaal Baasrode mocht het de kurken laten knallen. “De beker zou nu nog de kers op de taart zijn.”

Kapitein Sarah Bosma was uiteraard in de wolken. ”Eindelijk behalen we de titel. De vorige seizoenen waren we er telkens dicht bij, maar blessures gooiden toen telkens roet in het eten. Dit seizoen konden we ons sterkste viertal opstellen en dat loonde. Na de winst tegen Sint-Michiels kregen we vleugels en onze voorsprong hebben we niet meer afgegeven. De derde titelkandidaat, Baasrode, kende dit jaar de tegenslag die wij kenden. Zo konden ze verschillende wedstrijden geen beroep doen op speelster van het jaar Lien Supply en dat scheelt toch enorm.”

Ontlading

“De laatste wedstrijd namen we onmiddellijk in handen waardoor Baasrode nooit in hun spel kwam. We bleven de focus behouden en konden de wedstrijd verstandig uitspelen. De ontlading na het laatste fluitsignaal was dan ook enorm!”

“Na 28 jaar is er opnieuw een Maalse dameskampioen op het hoogste niveau! We zijn al heel blij dat we deze prijs binnen hebben, maar er is nog meer moois mogelijk. We nemen het in de halve finale van de beker op tegen Ingelmunster, en als we deze zouden winnen, dan mogen we de finale spelen op ons eigen terrein. Wat een boost zou ons dat geven.”

“Nu mogen we even feesten, maar met de voetjes op de grond zullen we ons voorbereiden op de hopelijk twee laatste wedstrijden. Hoe dan ook kan ons seizoen nu niet meer stuk. De titel is een bewijs van de mooie regelmaat gedurende het volledige seizoen. Mocht de beker daar dan nog bijkomen, dan zou dat de kers op de taart zijn”, besluit een nuchtere Sarah.

(Jan Vanhecke)

The post Krachtbaldames KBC Male grijpen de titel: “Na 28 jaar opnieuw kampioen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Wevelgem geeft startschot van ‘Geef om haar’ dat Think Pink steunt met verzamelen van haarlokken

Van eindeloos lange lokken, tot een snit net onder de schouders. In het Wevelgemse kapsalon Coup de Foudre werd het startsignaal gegeven, voor de lokale deelname aan de Think Pink actie. Lokken haar worden er op die manier verzameld, om pruiken te kunnen maken voor kankerpatiënten.
The post Wevelgem geeft startschot van ‘Geef om haar’ dat Think Pink steunt

Lees meer »

“Mensen kiezen altijd de kant van land in oorlog”: Fury heeft opvallende verklaring voor jurybeslissing om Usyk tot onbetwiste kampioen uit te roepen

Oleksandr Usyk (37), en niet Tyson Fury (35), is de onbetwiste kampioen in het boksen bij de zwaargewichten. De Oekraïner bracht ‘The Gypsy King’ in de negende ronde compleet aan het wankelen. Een knock-out leverde dat niet op, maar na een niet-unanieme beslissing van de jury werd Usyk wel nipt uitgeroepen tot winnaar van het epische gevecht. Fury, het niet

Lees meer »

VK Langemark-Poelkapelle maakt promotiedroom waar: “De opluchting is heel groot”

Na het eindrondetrauma van vorig jaar kon VK Langemark-Poelkapelle dit keer wel de poort naar derde provinciale openbeuken. De vice-kampioen uit 4D schakelde eerste KSV Oostkamp B uit en verloor daarna nipt van KM Torhout B, maar heeft de promotie toch beet.
The post VK Langemark-Poelkapelle maakt promotiedroom waar: “De opluchting is heel groot” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bedreigde kaalkopibis geboren in Zoo Antwerpen

In Zoo Antwerpen is onlangs een zuidelijke kaalkopibis uit het ei gekropen. De verzorgers hebben het kuiken apart genomen omdat de ouders erg onervaren en onhandig zijn, en de sterk bedreigde diersoort elke succesvolle voortplanting erg goed kan gebruiken.

Lees meer »

Nathalie Meskens en Ruth Beeckmans delen voor het eerst podium in ‘Aspe’: “Herbert Flack voorzien van koosnaampje”

Vanmiddag gaat in Antwerpse Play Zuid gaat het interactieve theaterstuk ‘Aspe – moord in de studio’ in première. VTM-gezichten Nathalie Meskens (42) en Ruth Beeckmans (42) staan daarbij voor de allereerste keer samen op de planken, tot groot jolijt van de dames. Beiden worden ze in hun rol verdacht van een moord gepleegd te hebben op een belangrijk man in

Lees meer »

LIVEBLOG ASTON VILLA-LIVERPOOL. Bezoekers opnieuw op voorsprong, nadat heroptredende Youri Tielemans voor gelijkmaker zorgde

Schrijft Aston Villa vanavond geschiedenis? Bij een zege tegen Liverpool speelt de club uit Birmingham voor het eerst Champions League sinds het seizoen 1982-83, toen heette het kampioenenbal nog Europacup 1. Youri Tielemans staat opnieuw in de basis, nadat hij op 27 april uitviel met een liesblessure. Volg de match in onderstaande liveblog.

Lees meer »