Lotte Proot uit Diksmuide in laatste rechte lijn naar finale van Miss Wellness Beauty: “Ik droom van een plaatsje in de top vijf”

Lotte Proot (19) leeft momenteel hard toe naar de finaleshow van Miss Wellness Beauty op 27 april in de ballroom van het Hilton Hotel in Antwerpen. Zij is de jongste finaliste en hoopt straks op een plaats in de top-vijf. “Sowieso is mijn deelname al een goede leerschool geweest, zowel op zakelijk als op persoonlijk vlak.”

Lotte Proot baat in de Nachtegaalstraat haar schoonheidssalon Salon Unique uit. Momenteel dingt ze ook mee naar het kroontje van Miss Wellness Beauty; een missverkiezing onder kapsters en schoonheidsspecialistes. Naast schoonheid, draait het hier ook om kennis rond het vak. Zo gaat men elk jaar op zoek naar de beste ambassadrice voor de sector.

Groepsreis

“Na tal van workshops en het beauty-examen, hebben we er ondertussen ook de groepsreis met de 22 finalistes naar Turkije opzitten. Naast een quadtocht, stadsbezoekjes en fotoshoots, kregen we daar ook choreo- en catwalktrainingen. Zo leerden we elkaar beter kennen en werden we helemaal klaargestoomd voor de finaleshow”, zegt Lotte enthousiast.

Die show vindt plaats op zaterdag 27 april in het Hiltonhotel in Antwerpen. “Dan beoordeelt een externe vakjury de kandidaten, net als het comité dat de verkiezing organiseert. Die avond komen we ook te weten hoe goed we scoorden op het examen en tot slot zijn er nog extra punten te verdienen voor wie in de top-tien eindigt in de sms-voting”, legt Lotte uit.

Streefdoel

Eerder liet zij ons weten dat haar leeftijd zowel een plus- als een minpunt kan zijn. Hoe zijn haar verwachtingen ondertussen? “Ik mik nu op de top-vijf. Als ik daarin slaag, zal ik heel tevreden zijn. Sowieso heb ik heel veel bijgeleerd; over het vak, maar ook over mezelf. Zo had ik op voorhand wat schrik voor de danslessen, maar die zijn uiteindelijk veel beter meegevallen dan verwacht”, vertelt ze.

“De vele opofferingen waren de moeite waard. We moeten sowieso een jaar tussen twee deelnames laten, maar misschien waag ik later nog wel eens mijn kans, mocht ik nu niet in de prijzen vallen”, aldus nog Lotte.

Wie Lotte wil steunen, kan een sms ‘MWB 7’ sturen naar 6630. Eén bericht kost 2 euro.

[email protected]

The post Lotte Proot uit Diksmuide in laatste rechte lijn naar finale van Miss Wellness Beauty: “Ik droom van een plaatsje in de top vijf” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Cadeautje voor Kremlin en aanval op Westen: waarom ‘wet op buitenlandse invloed’ in Georgië zo omstreden is

In Georgië stemt het parlement vandaag over de controversiële wet op buitenlandse agenten. Volgens die wet moeten mediabedrijven en ngo’s die meer dan 20 procent van hun geld uit het buitenland krijgen, zich registreren. Voorstanders van de wet verwijzen naar de VS, waar – naar eigen zeggen – een soortgelijke wet van kracht is. Tegenstanders noemen de wetgeving "een cadeautje

Lees meer »

Eerste steen van Scharphoutcomplex is gelegd in Lissewege

In Lissewege werd vanmorgen de eerste steen gelegd van de nieuwe Scharphoutsite die gebouwd wordt op de terreinen waar de Rijksschool vroeger stond, waarvan de lokalen lang gebruikt werden door tal van verenigingen. De materialen van de afbraak worden gebruikt voor de nieuwbouw.
The post Eerste steen van Scharphoutcomplex is gelegd in Lissewege appeared first on KW.be.

Lees meer »

Uw financiële situatie vergelijken met die van de rest van het land? Spendtracker kijkt mee in de betaalverrichtingen van meer dan 22.000 Belgen

Vrouwen gaan het vaakst naar de bakker. West-Vlamingen betalen jaarlijks 135 euro meer aan boetes dan Limburgers. En vorig jaar gaven 45-plussers gemiddeld 1.220 euro uit aan vakanties. De gratis onlinetool SpendTracker biedt zeer gedetailleerd inzage in ons uitgavenpatroon en kijkt daarvoor rechtstreeks in de bankverrichtingen van ruim 22.000 Belgen. Hoe gaat dat in z’n werk? Kunnen ook uw bankgegevens

Lees meer »

Bibliotheek reikt prijzen uit

In de maand maart liep de jeugdboekenmaand. Bij die gelegenheid organiseerde de bibliotheek een wandelzoektocht doorheen de gemeente.
The post Bibliotheek reikt prijzen uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Burgemeester Lieven Huys gelooft in fusiegemeente: “Ik engageer me totaal”

We staan acht maanden vóór de veelbesproken fusie tussen Ruiselede en Wingene: een uitgelezen moment om burgemeester Lieven Huys aan de tand te voelen over de huidige stand van zaken. Heeft Ruiselede na 1 januari 2025 nog iets te betekenen, welke voordelen mogen de inwoners verwachten en is er volgend jaar nog ruimte voor investeringen? En vooral: hoe fors stijgen

Lees meer »

Jonge motorrijder ernstig gewond bij botsing met bestelwagen

Op het kruispunt van de Roeselarestraat en de Polderinstraat in Oostnieuwkerke gebeurde er woensdag omstreeks 17.15 uur een ongeval waarbij een jonge motorrijder ernstig gewond geraakte.
The post Jonge motorrijder ernstig gewond bij botsing met bestelwagen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eerste evenement Roslar is groot succes: “Goed gestart, dit smaakt naar meer”

Het eventcollectief Roslar organiseerde afgelopen weekend met Klub Lokal een eerste evenement. Op vrijdag- en zaterdagavond palmden muzikanten en dj’s de tuin van café Romen in, op zaterdag was er een marktje waar jonge, plaatselijke makers hun creaties toonden aan het grote publiek. “We zijn erg goed gestart”, aldus een tevreden Stan Priem van de organisatie.
The post Eerste

Lees meer »