Frans en Glenda strikken Mathieu van der Poel tijdens verkenning van Gent-Wevelgem: “Hij was bijzonder gemotiveerd”

Mathieu van der Poel is komende zondag een van de favorieten voor de voorjaarsklassieker Gent-Wevelgem. De wereldkampioen verkende woensdag het parcours in de Westhoek en dat ging niet onopgemerkt voorbij.

Frans Lepla (65) ging woensdagmiddag zijn vrouw Glenda Inciso (51) ophalen van haar werk en op de terugweg merkten ze een wielrenner op met een regenboogtrui langs de Kemmelseweg bij Ieper. Het ging wel degelijk om de echte wereldkampioen.

Aan de kazerne

“Mathieu van der Poel stond ter hoogte van de voormalige kazerne met zijn fiets en een wagen van zijn ploeg Alpecin-Deceuninck. Er waren geen ploegmaats, enkel van der Poel en zijn ploegleider Christoph Roodhooft”, vertelt Frans, die meteen zijn wagen aan de kant zette voor een snelle ontmoeting.

Van Aert-supporter

“Ik ben een koersliefhebber en eigenlijk een Wout van Aert-supporter, maar het is natuurlijk uitzonderlijk om een renner van dit kaliber te kunnen strikken. Van der Poel was bezig met het klaarzetten van zijn fiets. Hij was heel vriendelijk en stond op het punt om aan zijn verkenning te beginnen. Hij was bijzonder gemotiveerd.”

De wereldkampioen maakte nog even tijd voor foto’s vlak voor zijn vertrek. Van der Poel kon Gent-Wevelgem nog nooit winnen. Vrijdag rijdt hij eerst de E3 Saxo Classic. “Het eerste duel met van Aert, ik ben benieuwd”, besluit Frans. (TP)

The post Frans en Glenda strikken Mathieu van der Poel tijdens verkenning van Gent-Wevelgem: “Hij was bijzonder gemotiveerd” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Veel generaties zien passeren”: Eddy ‘De Snor’ Demeulemeester laat na 40 jaar bekende frietbarak in Wakken over

Einde van een tijdperk op de Wapenplaats in Wakken zondag. Daar zal Eddy ‘De Snor’ Demeulemeester (64) in zijn bekende barak voor de laatste keer frietjes bakken voor hij van zijn pensioen mag genieten. Voor het zover is, duikt hij nog een laatste keer in een vat vol herinneringen. Een kroniek van één van de oudste frituren van ons land.

Lees meer »

Nieuwe fietsomniumverzekering dekt nu ook lichamelijke schade na val. Hoeveel kost dat? En heb je zo’n omnium eigenlijk wel nodig?

Voortaan is het mogelijk jezelf te verzekeren tegen de medische kosten na een onzachte aanraking met het asfalt. Parijs-Roubaix-winnaar Peter Van Petegem (54), nu als verzekeringsmakelaar aan de slag, bundelde zijn expertise voor de nieuwe fietsomniumverzekering van Callant Verzekeringen. “Met je beide armen in het gips zit je echt niet te wachten op zware medische kosten.” Dekt de nieuwe fietsomnium

Lees meer »

Net op dag dat Club vergunning hoopte te krijgen voor nieuw voetbalstadion loopt het wéér mis: “Een kaakslag”

De verwachte toekenning van een nieuwe omgevingsvergunning voor de bouw van een nieuw voetbalstadion voor Club Brugge door de Vlaamse regering is er vrijdag tegen alle verwachtingen in niet gekomen. De reden? De Raad van State heeft net vandaag de aangepaste parkeerregel van de stad Brugge, een euvel uit de eerste vergunning, geschorst. Het hele dossier is een juridisch kluwen

Lees meer »

Opvallende zet: David Beckham wordt gezicht van AliExpress

Na recente reclames voor Stella Artois en Lay’s chips wordt de voormalige Engelse topvoetballer David Beckham (49) nu de wereldwijde ambassadeur voor AliExpress. Dat meldt de BBC. Hoeveel de webwinkel van de Chinese technologiereus Alibaba betaalt voor de deal is niet bekend.

Lees meer »

Podcast “De Afspraak” met Liesbeth Van Impe, Jonathan Holslag en Carl Devos

In de ‘De afspraak KIES24’ heeft Phara de Aguirre politicoloog Carl Devos (UGent) te gast, samen met hoofdredacteur van het Nieuwsblad Liesbeth Van Impe en prof. internationale politiek Jonathan Holslag (VUB). Ze overlopen de campagnedag van vandaag en hebben het over de rol van de oorlogen in Gaza en Oekraïne in deze campagne, de alomtegenwoordigheid van premier De Croo en

Lees meer »

“Jan geniet van de familiereünie, maar acteur Jef De Smedt nog meer”: Cathérine Kools na 6 jaar terug in ‘Familie’

Verrassing van jewelste voor de ‘Familie’-fans, want maandagavond wandelde Leen Van den Bossche plots het beeld in. Na zes jaar keert het personage terug uit Afrika, en dus hervat Cathérine Kools (42) haar rol. “Zowel Leen als ik hebben de voorbije jaren dingen gedaan waarvan we voelden dat ze moesten gebeuren”, vertelt de actrice over haar comeback en hoe haar

Lees meer »

KIJK. Adil El Arbi en Bilall Fallah met Will Smith op wereldpremière van ‘Bad Boys: Ride or Die’: “Grote eer voor ons”

Woensdagavond ging de vierde ‘Bad Boys’-film in première in Dubai, ‘Bad Boys: Ride or Die’. Hoofdrolspelers Will Smith (55) en Martin Lawrence (59) maakten een grootse entree en reden de bioscoopzaal binnen met een Porsche. Maar ook de Belgische regisseurs van de film konden niet ontbreken. Adil El Arbi (35) en Bilall Fallah (38) spraken vol lof over het evenement

Lees meer »

Gemeente Kinrooi krijgt slecht rapport van Audit Vlaanderen: “Geen verrassing, maar we pakken het meteen aan”

In een nieuw rapport is Audit Vlaanderen opvallend hard voor de organisatiestructuur binnen het gemeentebestuur van Kinrooi. Na een routine-doorlichting blijkt dat het bestuur erg zwak scoort als het gaat over management, financieel bestuur, interne communicatie en IT-beheer. "We doen het wel goed op vlak van dienstverlening, maar onze interne werking kan inderdaad beter", erkent schepen van Communicatie Peter Nies

Lees meer »