Frans Bauer & Sieneke sluiten Vlaamse tournee ’n Avond Met Jou’ af op zondag 19 november in Kursaal Oostende: “Ik vind mijn muziek het allermooiste. Alle andere muziek vind ik maar niets!”

In een organisatie van Concertevents komen Frans Bauer & Sieneke komende zondag 19 november op tijd vanuit Nederland naar Kursaal Oostende, waar ze ’s avonds de laatste Vlaamse voorstelling van ’n Avond Met Jou’ brengen. Op zaterdag 23 december sluiten ze deze tournee af in hun eigen land Nederland met een optreden in Utrecht. Frans & Sieneke stonden in 2023 maar liefst méér dan 100 keren samen op het podium in hun eigen show, met drie haltes in Vlaanderen.

Nog enkele dagen zijn we verwijderd van het optreden in Kursaal Oostende. Natuurlijk gingen we dan ook in op de vraag van hun Vlaamse perspromotor om nog eens met dit charmante duo te praten. We stapten in onze wagen en bolden naar het Marriott Courtyard Hotel in Evere, waar we met Frans & Sieneke vroeger dan verwacht – en dus ideaal voor ons want zo konden we voor de avondspits al terugkeren naar West-Vlaanderen – een babbel sloegen over 2022, 2023 én wat 2024 zal bieden.

Hoe gaat het met jullie?

Frans: “Met mij gaat alles goed én met Sieneke gaat het eveneens goed. We zijn samen bezig met heel leuke dingen. Na de zomerstop traden we weer een kleine 30 keren op in theaters. Onze optredens doen het goed.”

Scoren jullie als duo beter in Nederland dan in Vlaanderen?

Frans: “Als duo zijn we in Vlaanderen niet zo bekend. Ik vind het wel leuk dat ik mijn Vlaamse fans Sieneke kan leren kennen, dat ze onze duetten leren kennen en dat we hier dus ook een drietal Vlaamse show mogen geven. Het fenomeen Sieneke wordt hier ook al op handen gedragen. Ik vond dat wel spannend, want dit is een nieuwe stap in mijn carrière. Het is een eenmalig iets. Inderdaad, we gaan dat niet ieder jaar doen. De Vlaamse fans moesten we dus ook de kans geven om ons als duo te zien optreden.”

Op jullie sociale media zie ik altijd dat er een grote massa afkomt naar jullie duo-optreden in Nederland. Sterk hé!

Frans: “De mensen vinden het gezellig en kunnen hun zorgen vergeten. In Vlaanderen doen we het ook niet slecht. In Oostende zitten we al aan boven de 1.500 tickets. Daar mogen we toch heel trots op zijn. Maar ik vind het leuk dat we de Vlaamse fans ook de mogelijkheid geven om die show ook in Vlaanderen te kunnen zien. We zochten drie theaters uit om dat te kunnen doen.”

Hoeveel shows deden jullie nu al samen?

Sieneke: “In de vorige tour van Frans in 2022 was ik er te gast en toen stond ik zo’n 60 keren op het podium. Met ons eigen programma denk ik toch in totaal zo’n 120 optredens. Dat is wel uniek, want in Nederland werd het ook nog nooit vertoond dat twee artiesten samen een duettenshow brengen. Het is ook heel leuk om te horen hoe de fans erop reageren. Vooraf zitten ze met vragen wat er zal gebeuren, maar na de show vernamen we al niets anders dan lovende reacties van de aanwezigen. Ze zijn blij verrast over het concert.”

Klopt het dat Sieneke meer op het podium staat dan Frans?

Sieneke en Frans (kijken verbaasd naar elkaar): “Helemaal niet! We hebben de show vooraf eerlijk verdeeld. We zingen allebei evenveel duetten én solonummers. “

Ben je na zoveel keren samen optreden Frans nog niet moe?

Sieneke (lacht): “Totaal niet! Het is zo gezellig. Hoe méér shows we samen doen, hoe beter het werkt. We geraken nog méér op elkaar ingespeeld, zoals met de babbeltjes als aankondiging, de afsluiter….”

Frans: “We vormen één kleine familie, want in totaal werken er toch zo’n 25 mensen mee aan die show. Mensen die opbouwen en afbreken, techniek, geluid en belichting, enz. Als je zolang bij elkaar bent, is dat een soort familie. Geven we in december de allerlaatste show, dan zullen we een dipje krijgen want dan nemen we van elkaar afscheid. In Vlaanderen sluiten we af op zondag 19 november in Kursaal Oostende. In Nederland sluiten we af op zaterdag 23 december in Utrecht. 2023 was hét jaar van Sieneke en mezelf. Daarna keren we allebei terug naar onze solo-carriére. Dan staat er terug heel wat nieuwe dingen op de planning.”

Sieneke: “Er staan wel nog enkele boekingen op de planning. We zullen dus wel nog eens in hetzelfde optreden zitten, maar dan enkel met onze eigen liedjes. Maar samen geen duetten meer.”

Frans: “Ik vond het een mooie ervaring. Ik vond het leuk om de fans eens iets anders te geven. Mensen gaan wel eens geëmotioneerd naar huis. We brengen feest, maar ook andere songs.”

Frans Bauer & Sieneke © PADI/Daniël

Kom je volgend jaar ook terug naar Vlaanderen?

Frans: “Natuurlijk! Tijdens de zomer staan er hier al terug heel wat optreden in mijn agenda. Ik ga weer de dorpspleinen onveilig maken en de feesttenten op z’n kop zetten. In het najaar kijken we dan weer naar theatershows.”

Wat was het mooiste moment tot heden in al die shows?

Sieneke: “Iedere show was anders, want er gebeuren wel eens onverwachte dingen die we vooraf niet hadden voorzien. In de show zelf zitten er heel mooie dingen.”

Frans: “Leuk is een huwelijksaanzoek waarvan je vooraf een brief kreeg. Ik krijg ook zoveel geschenken. Van bonbons tot pralines.”

En die cadeautjes, moeten jullie dat nu eerlijk verdelen?

Sieneke: “Maar ook ik kreeg al heel wat cadeautjes. Vorig weekend werd ik echt verwend. Ik ontving bonbons, shampoo, enz. Weet je dat trouwe fans van Frans nu ook fan van mezelf zijn geworden. Ze komen naar onze duettenshows en dat is een bewijs dat ze mij ook in hun hart dragen. Sinds onze tournee is mijn fanbase dankzij Frans zijn fans sterk toegenomen. Daar ben ik zo blij mee.”

Frans: “Ik vind het leuk om deze levensliedkoningin Sieneke te mogen voorstellen aan mijn fans. Ooit vertegenwoordigde ze ons land Nederland met een liedje op het Eurovisiesongfestival. Prachtig toch! Maar de voorbije jaren is ze de koningin van het levenslied geworden. Ongeacht waar we ook komen, iedereen zingt mee. Het is heel fijn om te voelen dat we ons genre goed aanvoelen. De fans voelen dat eveneens aan dat alles wat we brengen mooi en oprecht is.”

Gaan jullie na 23 december moeten afkicken van elkaar?

Frans: “Het is afkicken van àlles hé! Het is niet enkel van Sieneke, maar ook van de band… Hoe vaak we op het podium kijken naar de drummer, bassist, geluidsman, enz. Op een podium heb je dat niet direct door, maar toch is dat zo. Je hebt zoveel momenten dat je schakelt. Dan moet de drummer een tandje bijzetten, dan even de gitarist, een knipoogje naar de backings. De mensen zien enkel Sieneke en ik staan, maar op een tournee zijn er zoveel dingen waarmee we bezig zijn en die ook belangrijk zijn. De laatste show: dan is de soundcheck voorbij, dan is het niet meer samen eten, niet meer iedereen vooraf een handdruk geven, enz.”

Zal het moeilijk zijn om dan terug te schakelen naar solo-optredens?

Sieneke: “We zijn allebei professionele artiesten en ook tijdens deze tournee stonden we eens elk solo op één of ander podium. Dat is dus niet nieuw voor ons. In 2023 deden we een mix, met vooral de focus op onze duettencarrière.”

Frans: “In mijn carrière deed ik ook nog nooit zolang duettenoptredens. Dat was dus wel nieuw voor mij. Onze eerste shows vond ik spannend. Ik ben een soloartiest. Als ik aan iets denk, dan doe ik het. Sieneke idem, maar nu moesten we met elkaar rekening houden. Geen enkele show is dezelfde.”

Sieneke: “Frans staat ook iedere avond nog eens voor verrassingen.”

Op zondag 19 november breng je de laatste show in Vlaanderen. Zal het een emotionele show worden?

Frans: “Ik sluit straks een bijzondere periode af in mijn carrière. Sieneke en ik begonnen eraan tijdens de coronaperiode. We brachten een liedje ‘Vaya Con Dios’ uit en die song behaalde méér dan 1 miljoen views op YouTube. Mensen namen afscheid met dat liedje, ook heel bijzonder. We werken nu al zolang samen. Ik mocht haar nieuwe single produceren, samen met Emile Hartkamp. Dat is hetzelfde zoals ooit met Laura Lynn. In Vlaanderen was dat mijn allergrootste succes. Toen ik met haar dat concept afsloot in het Antwerpse Sportpaleis dan was dat ook het einde van een mooie periode. Daar blijf ik nu nog altijd met veel liefde aan terugdenken.”

Frans Bauer & Sieneke © PADI/Daniël

Met welke vrouw sta je de volgende keer op een podium?

Frans: “Ik denk niet dat er heel veel vrouwen zijn die exact dit genre ervaring en beleven zoals ik dat doe en zoals Sieneke dat doet. Je hebt ook heel veel zangeressen, maar échte levensliedzangeressen: ik zou ze in Vlaanderen niet in één, twee, drie kunnen opnoemen. Jij wel? Het levenslied is een apart genre op zich. Je bent er fan van of niet. Je moet de tekst ook beleven. Je moet die genre het allermooiste vinden. Ik durf te zeggen: ik vind mijn muziek het allermooiste. Alle andere muziek vind ik maar niets, maar dat komt omdat ik bezeten ben van wat ik doe. Ik ben de hele dag bezig met muziek, met een piano, een gitaar, met liedjes… Dat is gewoon zo.”

En wat brengt 2024. Vertel…

Frans: “In januari begin ik aan een aantal grote shows met betrekking tot de Oktoberfesten die daar plaatsvinden. Ik werk ook aan een nieuw tv-programma. Volgend jaar ben ik eveneens te zien in de reeks ‘Holland Zingt Hazes’. Verder heb ik veel persoonlijke nieuwe doelen die eraan komen. Dat heeft te maken met de muzikale Frans en nieuwe zalen, maar daarover kan ik nu nog niets kwijt. Voor Sieneke komt er ook een nieuwe single uit, waarmee we bezig zijn en waar ik heel tros op ben. Zij schreef zelf een liedje.”

Sieneke: “Eind januari komt er een solosingle uit, samengesteld door Frans en Emile. Het andere liedje dat ik zelf schreef komt er later aan. In 2024 focus ik mij op mijn sololiedjes en optredens. Ik ben ook bezig met de uitwerking van een eigen concert.”

Je doet zoveel voor Sieneke. Je bent precies haar manager…

Frans: “Neen, ik ben niet haar manager, maar ik vind het leuk om samen met Emile Hartkamp waarmee ik al 30 jaar samenwerk ook te kijken naar haar repertoire. We helpen elkaar, dat is toch mooi. Ik had ook een aantal dromen in mijn leven, waaronder een concert in Ahoy. Toen kreeg ik tips en steun van Lee Towers. Dat moment ben ik nooit vergeten, want dat blijven belangrijke dingen in mijn carrière. Ik ben blij dat ik mijn wijsheid kan doorgeven aan iemand die het genre net zo hoog heeft zitten zoals ik. Verrassend met deze tour is dat Sieneke liedjes brengt die ik nooit zo zingen, zoals een Vaya Con Dios-medley, een discomedley, enz. Chapeau daarvoor!” (PADI)

Zondag 19 november om 20 uur: Frans Bauer & Sieneke in Kursaal Oostende. Prijs: vanaf 39 tot 55 euro per ticket. Info en tickets: www.concertevents.bewww.kursaaloostende.be

The post Frans Bauer & Sieneke sluiten Vlaamse tournee ’n Avond Met Jou’ af op zondag 19 november in Kursaal Oostende: “Ik vind mijn muziek het allermooiste. Alle andere muziek vind ik maar niets!” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Verdwijnt iconische attractie na bijna 25 jaar uit Plopsaland?: “Er liggen verschillende opties op tafel”

Het Bos van Plop, de iconische familieattractie in Plopsaland De Panne, neemt bezoekers al 24 jaar mee op een magische boottocht door een wereld vol kabouters. Ondanks plannen uit 2015 om de verouderde attractie te vervangen, blijft die tot op vandaag operationeel én populair. Binnenkort komt het Plopsa-bestuur opnieuw bijeen om de toekomst ervan te bespreken. “Er liggen verschillende opties

Lees meer »

“Na Charkiv is ook Russisch offensief in Soemy niet uitgesloten”, waarschuwt Oekraïne

De Russen lijken steeds verder op de rukken in het noordoosten van Oekraïne en zullen hun aanvallen de komende dagen en weken aanzienlijk opdrijven, voorspelt Kiev. De Oekraïense grensbewakingsdienst vreest dat Moskou na Charkiv nu ook een offensief in de provincie Soemy gaat lanceren. “De vijand heeft genoeg middelen en manschappen om de agressie voort te zetten”, klinkt het.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Door het slechte weer blijven koeien langer in de stallen en zal er minder melk zijn. Maar da’s ergens logisch.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Slachtoffer uit ‘The Voice of Holland’ wil hem toespreken in de rechtszaal”: nieuwe details bekend over verkrachtingszaak Ali B.

Rapper Ali B. (42) zal op 12 en 13 juni voor de rechter verschijnen als verdachte van twee verkrachtingen en een aanranding. AD.nl meldt nu dat een van de slachtoffers uit ‘The Voice of Holland’ Ali B. zelf zal toespreken in de rechtszaal. Bovendien heeft de rapper ook beloofd op alle vragen te antwoorden en zou hij, naar verluidt, na

Lees meer »

Voordracht over Vlamingen en Walen bij Marnixring Ieper-Westland

Marnixring Ieper-Westland mocht Christophe Deborsu en Annick De Wit ontvangen in Ieper. Ze gaven een interactieve causerie over de gelijkenissen en verschillen tussen Walen en Vlamingen. Het was de derde activiteit naar aanleiding van het vijftigjarig bestaan van Marnixring-Westland. Op de foto herkennen we v.l.n.r. Lieven Delvoye (protocolmeester), Pieter Desmet (webmaster), Wim Morlion (ondervoorzitter), Christophe
The post Voordracht over

Lees meer »

Jongetje gaat minigolfen met papa, maar raakt… de verkeerde ballen

Papa James zal de volgende keer wellicht twee keer nadenken vooraleer hij zijn zoontje George nog mee uit minigolfen neemt. De twee stonden op een terreintje toen het jongetje zijn best deed, maar… de verkeerde ballen raakte. James zakte in elkaar terwijl mama op de achtergrond haar lach niet kon inhouden. George was zich van geen kwaad bewust en speelde

Lees meer »

REPORTAGE. Deur aan deur met voorzitter Jeremie Vaneeckhout: “Wie is verantwoordelijk voor de miserie van de landbouwers? Niet Groen, hé”

Voor Groen lijken de verkiezingen in bepaalde provincies een strijd op leven of dood te worden. In de Grote Peiling van HLN flirten de ecologisten met de kiesdrempel. Hoe nerveus worden ze daarvan? Wij trokken naar West-Vlaanderen en gingen er op pad met co-voorzitter Jeremie Vaneeckhout. “Groen zou wel eens beter kunnen scoren dan velen denken.” Hij en zijn partij

Lees meer »