Veertien doden bij brand in flatgebouw in Vietnamese hoofdstad Hanoi

Bij een brand in de nacht van donderdag op vrijdag in een klein flatgebouw in het centrum van Hanoi zijn zeker veertien doden en drie gewonden gevallen. Dat hebben staatsmedia vrijdag gemeld. 

Meer krantenkoppen in België

Vanaf 1 juli mag er geen alcohol meer verkocht worden in automaten, eigenaars reageren furieus: “Dit is de kleine zelfstandige pesten”

Met een mailtje van hun automatenleverancier werden ze op de hoogte gebracht. Vanaf 1 juli geldt een verbod op de verkoop van alcohol via automaten. Een aderlating voor eigenaars van automatenshops. “Hier is er tenminste nog controle, in nachtwinkels – waar verkoop wel nog mag – kopen minderjarigen wel nog drank.”
The post Vanaf 1 juli mag er geen

Lees meer »

Mathias Mesmans heeft leuk nieuws voor wie ‘Milo’ gaat missen tijdens zomerstop: “Hoop dat de fans het leuk vinden”

Seizoen één van de VTM-telenovelle ‘Milo’ zit er bijna op. Nu vrijdag staat er een razendspannende seizoensfinale te wachten. Welke snode plannen heeft Lou (Sieg De Doncker) in petto, die zijn breekpunt bereikt heeft en wrok koestert tegenover zijn broer Liam? Het antwoord volgt snel. Reporter Jarne trok naar de set in Boortmeerbeek voor een gesprek met acteur Mathias Mesmans.

Lees meer »

Bijna 600.000 mensen op de vlucht voor geweld in Haïti

Het aantal mensen dat binnen hun eigen land op de vlucht is, is in Haïti sinds maart met 60 procent gestegen als gevolg van het toenemende bendegeweld. Dat zegt de Internationale Organisatie voor Migratie. Volgens het VN-agentschap gaat het om bijna 600.000 ontheemden.

Lees meer »

Vooruit-voorzitter Melissa Depraetere sluit niet uit dat haar partij toch in federale regering stapt: “Ik vind dat we het moeten proberen”

Deelname aan een nieuwe federale regering kan voor Vooruit-voorzitter Melissa Depraetere, maar ze voegt er meteen aan toe dat haar partij niet van koers gaat veranderen. Dat klinkt iets minder hard dan wat partijkopstuk Conner Rousseau vorige week liet optekenen: hij achtte de kans toen klein dat Vooruit in een nieuwe federale regering zou stappen, samen met N-VA, CD&V, MR

Lees meer »

Het mysterie-Mbappé: sterspeler voedt met geheimzinnige boodschap geruchten dat hij tóch kan spelen, maar ontbreekt op training

Het is nog steeds niet honderd procent zeker dat Kylian Mbappé (25) het duel vrijdag tegen Nederland op het EK voetbal mist. ‘L’Équipe’ beweert zeker te weten dat hij ontbreekt door de neusbreuk, maar zijn teammaats, bondscoach en bondsvoorzitter brengen geen uitsluitsel. Wél ontbrak Mbappé vandaag op training. Om het allemaal nog wat mysterieuzer te maken stuurde de Franse superster

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Twee doden en vijftien gewonden bij Russische aanval op Charkiv

Er zijn volgens lokale autoriteiten twee doden en vijftien gewonden gevallen bij een Russische aanval op de stad Charkiv in Oekraïne. Russische strijdkrachten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag ook opnieuw een “massale” aanval uitgevoerd op de energie-infrastructuur in het westen en zuiden van Oekraïne. Dat zegt dan weer het Oekraïense ministerie van Energie. Volg hier alle ontwikkelingen

Lees meer »

“Niemand dacht dat ik ouder zou worden dan dertig”: Alice Cooper (76) liet wilde levensstijl achter zich toen hij God vond

“Toen ik op een dag wakker werd en bloed kotste, besefte ik eindelijk dat ik moest stoppen met drank en drugs.” Hoewel hij in z’n beginjaren bekend staat als notoir feestbeest, stapt Alice Cooper (76) ondertussen al vier decennia nuchter door het leven. Al blijft de Amerikaan – die voor de zesde keer op Graspop speelt – een shockrocker in

Lees meer »

Grootste mobiele zonne-installatie voor festivals strijkt neer in Kuurne

Dit weekend trapt Obscuur de festivalzomer af in Kuurne. Dat gebeurt niet alleen met internationaal toptalent op het podium, maar ook met lokaal opgewekte, groene stroom. Voordat de grootste mobiele zonne-installatie richting het Rock Werchter festival vertrekt, houdt deze eerst halt op Kuurnse bodem, bij de oude vlasroterij Sabbe, om de bar van het festival van stroom te voorzien.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Marc Coucke fileert politiek in België: “We zijn een land aan het worden dat rijk is aan regeltjes, maar arm aan ondernemers”

Topondernemer Marc Coucke (59) is na de verkiezingen wakker geworden in een land dat economisch naar rechts zwenkt. “Er bewéégt iets.” Hij is hoopvol én bevreesd voor de toekomst. Tijdens een passioneel betoog legt hij uit waarom en wat politici volgens hem moeten doen met het signaal van de kiezer. “Er komt een vloedgolf op ons af. Enkel als we

Lees meer »