Vlaams Belang Blankenberge wil twee zetels zeker behouden in volgende legislatuur

Vlaams Belang zal pas na de federale verkiezingen zijn lijst bekendmaken waarmee de partij op 13 oktober naar de kiezers trekt. Didier Treppa, die sinds kort ook de voorzitter is van de lokale afdeling, staat op de eerste plaats. De huidige raadsleden Mark Misson en Sandra Storme zijn geen kandidaat meer.

De oppositiepartij had zijn lijst al klaar in december 2023. “Velen hebben zich spontaan aangemeld en ondertussen hebben alle kandidaten al de kans gehad om met elkaar kennis te maken tijdens onze ontmoetingsavonden. Op de lijst hebben we ook een aantal kandidaten die ondertussen een aantal jaren in Blankenberge wonen en die al actief waren in afdelingen waaruit ze afkomstig zijn”, aldus Teppa. “Zo is er een voormalig provincieraadslid uit Antwerpen en onder meer bestuursleden uit andere afdelingen, die nu in onze badstad wonen.”

“Ook de weduwe van Roger Catrysse, de oprichter en oud-voorzitter van onze afdeling, heeft zich kandidaat gesteld”

De eerste plaats is voor Teppa zelf die sinds enkele maanden de nieuwe voorzitter is. Rika Buyse, die in 2018 een score van 80 voorkeurstemmen behaalde, wordt lijstduwer. “Zij was jaren geleden al verkozen en zetelde toen als OCMW-raadslid. Ze is de moeder van Mark Misson die gedurende deze legislatuur zetelde als fractieleider. Ook de weduwe van Roger Catrysse, de oprichter en oud-voorzitter van onze afdeling, heeft zich kandidaat gesteld.”

Meer zetels?

De twee raadsleden die nu in de gemeenteraad zetelen, zijn niet langer kandidaat. “Mark vertoeft voor zijn beroep veel meer in het buitenland en zijn agenda maakt het niet meer mogelijk om met zekerheid aanwezig te zijn. Sandra Storme zal binnenkort verhuizen waardoor ook zijn ermee stopt in Blankenberge. Uiteraard zijn we hen allebei dankbaar voor hun inzet van de afgelopen jaren”, licht Teppa toe.

In 2018 behaalde Vlaams Belang 9,5% in de badstad. “Het is onze ambitie om zeker opnieuw 2 zetels te behalen. Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen hadden we een tiental stemmen te kort voor een 3de zetel. Na de gang van zaken tijdens deze bewogen, onrustige legislatuur in Blankenberge, zal de kiezer beslissen of er voor ons een extra plaats klaarstaat.”

The post Vlaams Belang Blankenberge wil twee zetels zeker behouden in volgende legislatuur is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Slovakije legt strengere regels op voor betogingen na aanslag op premier Fico

Bijna een maand na de aanslag op de Slovaakse premier Robert Fico wil de regering in Bratislava een sterkere persoonlijke bescherming voor politici, zowel regeringsleden als oppositieleiders. Daarnaast komen er ook strengere regels voor betogingen: zo zijn manifestaties voor de zetel van de regering, de president en het parlement voortaan uit den boze, net als voor gerechtsgebouwen. Een afstand van

Lees meer »

Na de oorlog is er voetbal

De Ethiopische regio Tigray ging sinds november 2020 gebukt onder een burgeroorlog die honderdduizenden levens kostte. Tigray ging drie jaar lang op slot, maar is dankzij een staakt-het-vuren sinds november weer opengesteld. Dat maakt dat de drie voetbalclubs die er in de hoogste divisie speelden, volgend seizoen weer welkom zijn in de Ethiopische Premier League.

Lees meer »