Vlaams Belang Blankenberge wil twee zetels zeker behouden in volgende legislatuur

Vlaams Belang zal pas na de federale verkiezingen zijn lijst bekendmaken waarmee de partij op 13 oktober naar de kiezers trekt. Didier Treppa, die sinds kort ook de voorzitter is van de lokale afdeling, staat op de eerste plaats. De huidige raadsleden Mark Misson en Sandra Storme zijn geen kandidaat meer.

De oppositiepartij had zijn lijst al klaar in december 2023. “Velen hebben zich spontaan aangemeld en ondertussen hebben alle kandidaten al de kans gehad om met elkaar kennis te maken tijdens onze ontmoetingsavonden. Op de lijst hebben we ook een aantal kandidaten die ondertussen een aantal jaren in Blankenberge wonen en die al actief waren in afdelingen waaruit ze afkomstig zijn”, aldus Teppa. “Zo is er een voormalig provincieraadslid uit Antwerpen en onder meer bestuursleden uit andere afdelingen, die nu in onze badstad wonen.”

“Ook de weduwe van Roger Catrysse, de oprichter en oud-voorzitter van onze afdeling, heeft zich kandidaat gesteld”

De eerste plaats is voor Teppa zelf die sinds enkele maanden de nieuwe voorzitter is. Rika Buyse, die in 2018 een score van 80 voorkeurstemmen behaalde, wordt lijstduwer. “Zij was jaren geleden al verkozen en zetelde toen als OCMW-raadslid. Ze is de moeder van Mark Misson die gedurende deze legislatuur zetelde als fractieleider. Ook de weduwe van Roger Catrysse, de oprichter en oud-voorzitter van onze afdeling, heeft zich kandidaat gesteld.”

Meer zetels?

De twee raadsleden die nu in de gemeenteraad zetelen, zijn niet langer kandidaat. “Mark vertoeft voor zijn beroep veel meer in het buitenland en zijn agenda maakt het niet meer mogelijk om met zekerheid aanwezig te zijn. Sandra Storme zal binnenkort verhuizen waardoor ook zijn ermee stopt in Blankenberge. Uiteraard zijn we hen allebei dankbaar voor hun inzet van de afgelopen jaren”, licht Teppa toe.

In 2018 behaalde Vlaams Belang 9,5% in de badstad. “Het is onze ambitie om zeker opnieuw 2 zetels te behalen. Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen hadden we een tiental stemmen te kort voor een 3de zetel. Na de gang van zaken tijdens deze bewogen, onrustige legislatuur in Blankenberge, zal de kiezer beslissen of er voor ons een extra plaats klaarstaat.”

The post Vlaams Belang Blankenberge wil twee zetels zeker behouden in volgende legislatuur is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Formateur De Wever schetst geen fraai toekomstbeeld tijdens 21 juli-toespraak: “Moeilijk decennium”

Aan het Stadspark van Antwerpen hebben de stad en provincie Antwerpen hun traditionele 21 juli-viering gehouden. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) toonde zich vooral dankbaar dat de drukke sportzomer de publieke aandacht wat wegneemt van de federale en Vlaamse regeringsonderhandelingen, maar hij had het ook over “een moeilijk decennium” dat ons te wachten staat.

Lees meer »

Prominente politica doodgeschoten in West-Oekraïne

In het westen van Oekraïne is het gewezen rechts-nationalistische parlementslid Iryna Farion doodgeschoten. Farion is vooral bekend van haar anti-Russische uitspraken. De 60-jarige vrouw overleed in Lviv in het ziekenhuis aan haar verwondingen, nadat ze een kogel in het hoofd had gekregen.

Lees meer »

“Dit is de bakermat van de Belgian Cats”: samen supporteren voor Emma Meesseman op de Spelen kan in Iepers sportcentrum

In het Ieperse sportcentrum met muurschildering van Emma Meesseman kunnen haar stadsgenoten de basketster aan het werk zien tijdens de Olympische Spelen. Piet en Nathalie plaatsen een groot scherm op de plek waar Emma en andere Belgian Cats groot werden.
The post “Dit is de bakermat van de Belgian Cats”: samen supporteren voor Emma Meesseman op de Spelen kan

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Het is bouwverlof, dus ook de aannemers genieten van vakantie. Al is het voor hen soms moeilijk loslaten…
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jeugdhuis ‘t Schipke uit Lauwe heeft een nieuwe vaste locatie: “Waaier van mogelijkheden in het leegstaande café De Sportwereld”

‘t Schipke is dood, lang leve ‘t Schipke! Na een noodgedwongen sluiting van meer dan een jaar, krijgt het iconische jeugdhuis uit Lauwe een doorstart. Pal op Lauweplaats zullen er vanaf 9 augustus opnieuw pinten worden getapt en zal de jeugd er een nieuwe uitvalsbasis hebben.
The post Jeugdhuis ‘t Schipke uit Lauwe heeft een nieuwe vaste locatie: “Waaier

Lees meer »

Deze keer wel raak: Mathieu van der Poel wint Natourcriterium in Roeselare en blikt vooruit op de Spelen: “Belgen hebben héél sterk blok”

Mathieu van der Poel (29) heeft het Natourcriterium in Roeselare op zijn naam geschreven. De wereldkampioen blikte daar voor het eerst terug op de Tour, waarvan hij “meer verwacht had”. Maar de wereldkampioen is nu al volop bezig met de Olympische Spelen. “Remco en Wout zullen grote concurrenten zijn, maar ook Jasper Stuyven reed héél sterk in de Tour.”

Lees meer »

’t Geluws Zuivelhof verkoopt zelfgemaakt hoeve-ijs: “Wij vormen hier de zevende generatie”

Tijdens de zomer gaan we elke week op bezoek bij een boerderij waar je zelfgemaakte hoeveproducten kan aankopen. Deze week: ’t Geluws Zuivelhof bij Wouter Denturck en Sigrid Franco, helemaal op het einde van de Dadizelestraat in Geluwe. Hun specialiteit is hoeve-ijs, gemaakt van melk van de eigen koeien.
The post ’t Geluws Zuivelhof verkoopt zelfgemaakt hoeve-ijs: “Wij vormen

Lees meer »