Chloe werd wereldnieuws bij haar geboorte, 5 jaar later blijkt ze doodgemarteld door haar stiefvader

Chloe Guan-Branch haalde als pasgeborene wereldwijd de krantenkoppen omdat ze werd geboren tijdens een vlucht van Canada naar Japan, maar het was niet de start van een mooi leven. Uit pas vrijgegeven gerechtsdocumenten blijkt namelijk dat het meisje in 2020 is doodgemarteld door haar eigen stiefvader.

 

Meer krantenkoppen in België

Poetin stelt voorwaarden voor vredesgesprekken met Oekraïne: “Oekraïense troepen terugtrekken en geen NAVO-lid worden”

De Russische president Vladimir Poetin heeft enkele voorwaarden gesteld die volgens hem noodzakelijk zijn voor vredesgesprekken en een staakt-het-vuren met Oekraïne. Poetin wil dat het Oekraïense leger zich terugtrekt uit de regio’s Zaporizja, Cherson, Donetsk en Loehansk en dat het de plannen om NAVO-lid te worden, stopzet. Als Oekraïne dat doet, kunnen vredesgesprekken morgen al starten, aldus Poetin.

Lees meer »

Vlaamse steden en gemeenten vragen meer ondersteuning bij opvang Oekraïense vluchtelingen

Vlaamse lokale besturen willen meer ondersteuning om Oekraïense vluchtelingen op te vangen. Dat blijkt uit een onderzoek van Odisee-hogeschool. Oekraïners die door de oorlog hun land moesten ontvluchten, kunnen al even op een bijzondere bescherming rekenen. Dat tijdelijke statuut werd vandaag verlengd. Maar de steden en gemeenten waar die vluchtelingen vaak terechtkomen, vragen meer steun aan de Vlaamse of federale

Lees meer »

Vleesverbruik zakt onder 80 kilogram per Belg

Het vleesverbruik in België is in 2023 onder de 80 kilogram per inwoner gedaald. Varkensvlees vertegenwoordigde voor het eerst in jaren minder dan de helft van het verbruik. Dat blijkt dinsdag uit cijfers van het Belgische statistiekbureau Statbel.

Lees meer »

Wat weten we op dit moment over de uitslag?

Vlaams Belang lijkt de grootste te worden in West-Vlaanderen. Verder boeken de socialisten en PVDA winst, en is er stevig verlies voor de liberalen en de groenen. De allereerste uitslagen lijken te bevestigen wat de peilingen suggereerden.

Lees meer »

Migranten sturen ruim 6,5 miljard euro naar thuisland vanuit België

Migranten hebben in 2022 vanuit België ruim 6,5 miljard euro (7 miljard dollar) naar hun thuisland gestuurd. Het grootste deel van dat geld ging naar Marokko, Roemenië en Turkije, zo blijkt uit een analyse van de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM). Dat is een aan de Verenigde Naties gelieerd agentschap dat de cijfers vrijdag in Brussel presenteerde.

Lees meer »

Fanfare van De Leiezonen schenkt cheque aan Somival

De Fanfare van Koninklijke Muziekvereniging De Leiezonen uit Desselgem schenkt na een reeks succesvolle voorstellingen een cheque van 750 euro aan Somival. “Vorig jaar brachten we een bezoek aan Lander Blomme uit Nieuwenhove. De tiener met een meervoudige beperking is een grote fanfarefan. Zijn enthousiasme bracht veel teweeg bij onze muzikanten en daarom besloten we
The post Fanfare van

Lees meer »