Kaktivisme in Parijs: actie roept inwoners op hun gevoeg te doen in Seine uit protest tegen Olympische Spelen

De website jechiedanslaseinele23juin.fr (ik schijt in de Seine op 23 juni) roept de Franse bevolking op om te kakken in de bekende rivier. Die dag neemt de burgemeester van Parijs een duik om te bewijzen dat het water proper is voor de Olympische Spelen. Volgens de actievoerders gaat té veel geld naar de sportieve hoogmis. 

Meer krantenkoppen in België

Vrienden café Sint-Joris pakken uit met rommelmarkt en livemuziek

Op zaterdag 20 juli wordt voor het eerst een rommelmarkt georganiseerd in het centrum van Passendale in een organisatie van enkele vrienden van café Sint -Joris. De rommelmarkt gaat door van 5 tot 16.30 uur en is voor iedereen toegankelijk.
The post Vrienden café Sint-Joris pakken uit met rommelmarkt en livemuziek appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gemeente Ettelgem viert 50 jaar verbroedering

Van vrijdag 19 tot zondag 21 juli vindt opnieuw de Hoge Dijken Feesten plaats, een organisatie van vzw Ettelgheem en ontsproten in de schoot van de amateurvoetbalploeg KVK Ettelgem. Jaarlijks komt een Duitse delegatie van Essentho naar Ettelgem. De verbroedering is aan zijn 50ste verjaardag toe. “We krijgen een ontvangst door het stadsbestuur”, vertelt secretaris Fernand De Blauwe.
The

Lees meer »

80ste Watermolenfeesten: jubelen op zijn best

De 80ste Watermolenfeesten op Heule-Watermolen waren een succes. De optredens, traditionele maaltijd en tentoonstellingen lokten veel volk en Mirthe Vernou (15) werd verkozen tot het 60ste Tineke van de Watermolen.
The post 80ste Watermolenfeesten: jubelen op zijn best appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gloednieuwe afleveringen van Huizenjagers in de Westhoek: “Van rivaliteit tussen elkaar is er nauwelijks sprake”

Vanaf 15 juli wordt het tiende seizoen van Huizenjagers hervat. Drie West-Vlaamse makelaars – Indchara, Jason en Steve – strijden vier dagen lang voor de meeste punten en hopen de potentiële kopers te overtuigen om een bod uit te brengen.
The post Gloednieuwe afleveringen van Huizenjagers in de Westhoek: “Van rivaliteit tussen elkaar is er nauwelijks sprake” appeared first

Lees meer »

“Hij had dit afscheid zo gewild, fietsen was alles voor hem”: emotionele ouders van verongelukte André Drege (25) spreken renners toe in Oostenrijk

Emotionele momenten in de Ronde van Oostenrijk. Ter nagedachtenis van André Drege (25) – de Noorse renner die gisteren viel in de afdaling van de Großglockner en overleed – werd de slotrit vandaag geneutraliseerd. De renners en stafleden van Dreges ploeg Team Coop-Repsol konden hun tranen op het podium niet bedwingen, de ouders van Drege spraken achteraf het peloton toe.

Lees meer »

Deze artiesten kan je deze zomer gratis meepikken in onze provincie!

Onze provincie kan dit jaar weer heel wat grote namen trekken: van The War on Drugs op Cactusfestival tot Froukje op Dranouter. Toch hoeft het niet heel veel te kosten om een mooi optreden mee te pikken op West-Vlaamse grond. Dit zijn vijf steengoede artiesten die jij deze zomer gratis aan het werk kunt zien!
The post Deze artiesten

Lees meer »

Dertig deelnemers aan Horecabrigade in Roeselare

Voor het derde jaar op rij organiseert stad Roeselare de Horecabrigade. Drie dagen lang komen 30 enthousiaste deelnemers samen in de viplounge van het voetbalstadion op de site Schiervelde om er alles bij te leren over het werken in de horeca.
The post Dertig deelnemers aan Horecabrigade in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE GAZA. Civiele Bescherming: 60 lichamen onder puin gevonden na terugtrekking Israël – Spaanse premier hekelt op NAVO-top dubbele standaard Gaza

De Spaanse premier Pedro Sánchez heeft er woensdag bij het Westen op aangedrongen om de “dubbele standaard” met betrekking tot het conflict in Gaza te verwerpen. Hij deed dit in het licht van de steun voor Oekraïne die de NAVO-leiders tijdens de top in Washington uitspraken. En Benjamin Netanyahu is vastbesloten een akkoord over een wapenbestand in Gaza te sluiten,

Lees meer »

Frédéric De Gucht (43), zoon van, geeft zichzelf 666 dagen als Open Vld-voorzitter: “Ik ben geen kopie van mijn vader”

“Zeg maar Frédéric, niet meneer De Gucht.” Vader Karel heeft hem afgeraden om in zijn voetsporen te treden, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan: Frédéric De Gucht (43) heeft zich kandidaat gesteld om als crisismanager – 666 duivelse dagen lang – orde op zaken te stellen bij Open Vld. “Ik doe dit om ervoor te zorgen dat

Lees meer »