CEO Sabam: ‘We moeten opletten dat AI niet de piraterij van de 21ste eeuw wordt’

23:42 De beheerder van auteursrechten Sabam haalde vorig jaar 6 procent meer inkomsten op en verdeelde 16 procent meer geld dan het jaar voordien. ‘We worden steeds efficiënter’, zegt CEO Steven De Keyser. … 

Meer krantenkoppen in België

Zeven keer niet te missen dit cultureel najaar!

Deze week is de verkoop in zowat alle grote cultuurhuizen van onze provincie gestart, met een pak boeiende en niet te missen West-Vlaamse voorstellingen die we dit najaar in de zalen mogen verwachten. Wij stellen er zeven voor die de moeite waard zijn.
The post Zeven keer niet te missen dit cultureel najaar! appeared first on KW.be.

Lees meer »

Aziatische hoornaar valt niet meer klein te krijgen: “Het probleem is niet meer uitroeibaar, maar moet beheersbaar blijven”

Geel-zwart en incontournable: N-VA is het voor de Vlaamse regeringsvorming, de Aziatische hoornaar is het in het hele land. In Gistel werden 140 koninginnen gevangen, in Holsbeek 112, en in tal van andere gemeenten worden plannen gesmeed om de killerwesp volledig uit te roeien in onze contreien. “Onmogelijk”, zo oordeelt het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO). Maar wat kunnen

Lees meer »

Uitslaande brand legt oude schuur in Koolskamp bijna volledig in de as

Een uitslaande brand op de hoek van de Zwevezeelsestraat en de Laagstraat in Koolskamp legde zaterdag rond 10.30 uur een oude schuur bijna volledig in de as. De wind wakkerde de vuurzee aan, wat voor een enorme rookontwikkeling zorgde.
The post Uitslaande brand legt oude schuur in Koolskamp bijna volledig in de as appeared first on KW.be.

Lees meer »

Fietser sterft bij aanrijding in Kortemark: onduidelijk wie man aanreed

Op de Staatsbaan in Kortemark is een fietser van 75 uit Hooglede om het leven gekomen. Het slachtoffer werd gevonden door een voorbijganger. De hulpdiensten kwamen ter plaatse, maar alle hulp kwam te laat. De fietser werd waarschijnlijk aangereden door een voertuig, maar de precieze omstandigheden worden nog onderzocht door een verkeersdeskundige.

Lees meer »

Peilingen duwen partij van Rishi Sunak nog dieper in het verlies voor Britse parlementsverkiezingen

De komende parlementsverkiezingen in het Verenigd Koninkrijk dreigen voor de Conservative Party van de Britse eerste minister Rishi Sunak uit te draaien op een historische afstraffing. Dat blijkt uit drie verschillende peilingen waarmee de Britse zondagskranten uitpakken. In een van de peilingen wordt – met enige zin voor overdrijving – zelfs gewaarschuwd voor het “electoraal uitsterven” van de Tories.

Lees meer »

Allemaal in functie van een campagne: Ronaldinho schept duidelijkheid over vreemde uitspraken rond Braziliaans elftal

Een ommezwaai van Ronaldinho (44) in de aanloop naar de Copa América. In een post op Instagram verweet de Braziliaanse legende de huidige generatie een gebrek aan respect voor het plunje van de nationale ploeg. Maar vandaag klonk het al helemaal anders: “Deze woorden kwamen van echte fans. Ik zou het Braziliaanse voetbal nooit in de steek laten.”

Lees meer »