FACTCHECK. Geen verband tussen covidvaccin en kanker

Dr. Marleen Finoulst van gezondheidenwetenschap.be checkt met haar team wat waar en niet waar is.

Meer krantenkoppen in België

Overleden schepen van Koksijde Dorine Geersens uit respect niet vervangen: “Tijd is te kort om nog iemand nieuw in te werken”

Sinds het overlijden van schepen Dorine Geersens op 3 mei is er een plaats vacant in het college van burgemeester en schepenen van Koksijde. Uit respect voor de overleden schepen zal aan de gemeenteraad, die op maandag 3 juni opnieuw samenkomt, worden voorgesteld om deze vacante plaats niet in te vullen. Dit is mogelijk volgens het decreet over het lokaal

Lees meer »

13 locaties langs de jaagpaden van de Leie worden beleefzones, waaronder Bissegem Plage

Op de oevers langs de Leie tussen Deinze tot Wervik komen minstens 13 beleefzones waar ten volle van de rivier en de streek kan worden genoten. Zeven beleefpunten krijgen dezelfde stijl en krijgen de koepelnaam roothoek, waaronder Bissegem Plage. “We willen de steden en gemeenten langs de Leie extra in de picture zetten en de identiteit in dit gedifferentieerd landschap

Lees meer »

Verzekeringen bij woonkrediet opzeggen zonder straf: dit zijn de nieuwe spelregels vanaf juni

Wie ooit een woonlening aanging, weet: de bankier kan een ‘mooiere’ rentevoet bieden als je bij hem meteen ook een (duurdere) brand- of schuldsaldoverzekering afsluit. Aan die ‘bundelverkoop’ verandert op 1 juni het een en ander. Wat betekent de wet-Dermagne voor uw portemonnee? En wat is het mogelijke nadelige gevolg? David Geerts van Hypotheek.winkel en vastgoedeconoom Wouter Thierie leggen uit.

Lees meer »

Oppositie verlaat opnieuw gemeenteraad tijdens stemming

Door een overeenkomst met het OCMW van Menen zou het woonzorgcentrum een extra capaciteit van 22 bedden krijgen. Volgens de oppositie wordt het dossier er 1 maand doorgeduwd. Zowel SOMM, N-VA als Open VLD vroegen om het punt uit te stellen en pas op de raad van juni te behandelen. De meerderheid weigerde waarop de voltallige oppositie opstapte bij de

Lees meer »

Rode Kruis-Vlaanderen krijgt rechtspersoonlijkheid

Rode Kruis-Vlaanderen heeft voortaan rechtspersoonlijkheid. Dat is het gevolg van een decreet dat recent unaniem is goedgekeurd in het Vlaams Parlement. Die decretale verankering versterkt de samenwerking tussen Rode Kruis-Vlaanderen en de Vlaamse overheid, wat belangrijk kan zijn tegen de achtergrond van toenemende dreiging van conflicten en rampen.

Lees meer »

Een gestolen plek in de finale

Manchester City wint zondag de FA Cup Final tegen Manchester United, dat is volgens Filip Joos evident. Gelukkig moeten Kevin De Bruyne en Jérémy Doku niet spelen tegen Coventry City.

Lees meer »

Ook West-Vlaamse organisatie krijgen financiële ondersteuning voor duurzaam woon-werkverkeer via het Pendelfonds

45 organisaties, waaronder zestien West-Vlaamse, krijgen via het Pendelfonds financiële ondersteuning voor hun investeringen in duurzaam woon-werkverkeer. Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters trekt daarvoor 3,3 miljoen euro uit.
The post Ook West-Vlaamse organisatie krijgen financiële ondersteuning voor duurzaam woon-werkverkeer via het Pendelfonds appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politie verwijdert betogers “sereen” uit gebouwen KU Leuven, maar studenten vertellen ander verhaal: “Dit was gewelddadig en vernederend”

In de gebouwen van de KU Leuven werd op vrijdag opnieuw betoogd tegen de samenwerking van de universiteit met Israëlische instellingen. Of toch tot 17 uur, toen enkele agenten de 25 betogers buiten stuurde. Volgens de politie verliep dat vreedzaam, maar de studenten vertellen een ander verhaal: “We werden geschopt, over de grond gesleept en gekleineerd met seksistische opmerkingen.”

Lees meer »

Erkenning Palestina zou een krachtig signaal zijn

“Ik wil de komende jaren zeker weten dat Ierland zich heeft uitgesproken, dat het is opgekomen voor vrede.” Dat zei de Ierse premier Simon Harris woensdag. Zijn land erkent vanaf nu de Palestijnse Staat. België vindt het daarvoor nog te vroeg.

Lees meer »

Tweede promotie op rij voor De Ruiter

KSV De Ruiter (3A) kon voor het tweede jaar op rij de champagne ontkurken voor een promotie. Volgend seizoen speelt het team van trainer Gregory Werbrouck in tweede provinciale, maar dat had niemand voor de start van het seizoen verwacht.
The post Tweede promotie op rij voor De Ruiter appeared first on KW.be.

Lees meer »