Miljoenen mensen in Bangladesh en India zitten zonder stroom door tropische cycloon

Miljoenen mensen in India en Bangladesh zitten zonder stroom nadat in het zuiden van die landen zondag de tropische cycloon Remal aan land kwam via de Golf van Bengalen. De storm trok onder meer over de haven van Mongla in Bangladesh en de Indiase deelstaat West-Bengalen. Er werden windsnelheden tot 135 kilometer per uur gemeten door de Indiase meteorologische dienst. 

Meer krantenkoppen in België

Fouad (37) aan de dood ontsnapt na explosie in Hoboken op de derde verdieping: “Hij wurmde zich tussen het puin door”

Mohamed (44), Mostafa (53), Mina (47) en haar dochtertje Houda (10). Dat zijn de vier slachtoffers die stierven bij de ontploffing in een appartementsgebouw in Hoboken. Tóch wist iemand de instorting bovenaan het gebouw ternauwernood te overleven: Fouad Ibrahmen (37). Wat weten we over hem? Zijn broer getuigt bij HLN: “Plots viel het dak op zijn bed. Hij kon alleen

Lees meer »

Keurslager viert 5-jarig bestaan

In januari 2019 namen Stijn Everaert (41) en Leen Bolle (37) de slagerij van Rik & Anja over. Omdat ze dat in open lucht wilden vieren, hebben ze tot vorig weekend gewacht om hun klanten te bedanken met allerhande proevertjes, een drankje en een goodiebag.
The post Keurslager viert 5-jarig bestaan appeared first on KW.be.

Lees meer »

EK-dorp (ION Arena) op site Strobbe is geopend: “En nu hopen dat de Rode Duivels het lang uitzingen”

Vanavond 14 juni wordt het EK op gang getrapt, de avond ervoor opende de ION Arena feestelijk. Het leegstaande magazijn van de voormalige drukkerij Strobbe werd omgetoverd in een EK-dorp. Dat is ondertussen helemaal aangekleed met de tricolore kleuren, een groot scherm en meerdere kleinere schermen en heel wat verlichting. “En nu hopen dat de Belgen het wat ver schoppen”,

Lees meer »

‘Zilveren Kortrijk Spreekt’ luistert op donderdag 13 juni naar 65+’ers

Onder het inspraaktraject ‘Kortrijk Spreekt’ wil het stadsbestuur Kortrijkzanen betrekken bij het beleid. Denk maar aan het Burgerbudget of het Digitaal Referendum. Met ‘Zilveren Kortrijk Spreekt’ kunnen 17.778 Kortrijkse senioren binnenkort hun stem laten horen.
The post ‘Zilveren Kortrijk Spreekt’ luistert op donderdag 13 juni naar 65+’ers appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Heel wat mensen verklaarden me knettergek”: Stephanie Hendryckx baat al zes jaar frituur ‘t Bergske uit in Klerken

Tegenover de kerk in Klerken en bij OC Heuvelhuis vinden we frituur ‘t Bergske. Achter de toonbank staat de altijd vriendelijke Stephanie Hendryckx (37), mama van Lore (15), Charles (13), Leona (10) en Julien (8).
The post “Heel wat mensen verklaarden me knettergek”: Stephanie Hendryckx baat al zes jaar frituur ‘t Bergske uit in Klerken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Natalie Eggermont (PVDA) verovert historische zetel in Kamer: “Een Petra De Sutter-effect? Dat kan”

Het duurde op verkiezingszondag lang vooraleer ze victorie durfde te kraaien, maar het is de Kortrijkse Natalie Eggermont (35) toch gelukt. Ze heeft als eerste West-Vlaamse PVDA’er ooit een zitje bemachtigd in de Kamer van Volksvertegenwoordigers.
The post Natalie Eggermont (PVDA) verovert historische zetel in Kamer: “Een Petra De Sutter-effect? Dat kan” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Franse beurs krijgt klappen na aankondiging vervroegde verkiezingen

De aankondiging van de Franse president Emmanuel Macron om nieuwe parlementsverkiezingen uit te schrijven heeft maandag geleid tot flinke koersdalingen op de beurs in Parijs. Vooral de Franse banken kregen het zwaar te verduren. Macron organiseert vervroegde verkiezingen omdat zijn partij een grote nederlaag heeft geleden bij de Europese verkiezingen. De rechtse partij Rassemblement National (RN) van Marine Le Pen

Lees meer »