Krachtige cycloon treft Bangladesh en India: minstens 65 doden

De krachtige cycloon die Bangladesh en India trof, heeft aan minstens 65 mensen het leven gekost. De meeste doden zijn gevallen als gevolg van de stortregens die op de cycloon volgden. 

Meer krantenkoppen in België

Ontploffing Hoboken: dak volledig weggehaald door kraan – Nog minstens vier personen vermist

Bij een explosie op de Sint-Bernardsesteenweg in Hoboken (Antwerpen) is vanochtend een dode gevallen. Twee verdiepingen zijn ingestort. Een deel van het gebouw is weggeblazen. Er vielen ook drie zwaargewonden en twee lichtgewonden. De oorzaak van de explosie is nog niet bekend. Mogelijk gaat het om een gasexplosie in het gebouw. De brandweer zoekt nog naar minstens vier vermisten onder

Lees meer »

LIVE. Derde dodelijk slachtoffer gevonden onder puin, nog twee vermisten

Bijna veertien uur na de explosie in Hoboken is een derde dodelijk slachtoffer onder het puin teruggevonden. Het duurde daarna nog een tijd vooraleer de politie de officiële bevestiging gaf. Op dit moment wordt nog gezocht naar twee vermisten. Er vielen ook drie zwaargewonden en twee lichtgewonden. Twee verdiepingen zijn ingestort, een deel van het gebouw is weggeblazen. De oorzaak

Lees meer »

Verkiezingsresultaten in Dentergem: zo heeft jouw gemeente gestemd

Ook de inwoners van Dentergem trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in het Vlaams Parlement, de Kamer en Europa? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van 2024 in Dentergem.
The post Verkiezingsresultaten in Dentergem: zo heeft jouw gemeente gestemd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Immuuntherapie vóór in plaats van ná operatie verhoogt kans op overleving bij huidkankerpatiënten sterk

Patiënten met uitgezaaide huidkanker hebben een grotere overlevingskans als ze immuuntherapie krijgen vóór een operatie, zo blijkt uit onderzoek van Nederlandse wetenschappers. Momenteel is er standaard eerst een operatie voor immuuntherapie wordt opgestart. "Na 1 jaar met de nieuwe behandeling was bijna 84 procent van de patiënten tumorvrij. Bij de standaardbehandeling was dat 57 procent", zegt Christian Blank, internist in

Lees meer »

Langerei Zwemmers presenteren nieuwe editie Urban Swim Brugge: “Duimen voor vrije zwemzones”

De Langerei Zwemmers hebben een vernieuwd bestuur en stevenen af op een recordaantal leden. Zaterdag 15 juni organiseert de club de traditionele Urban Swim Brugge. Een maand later gaat het richting de kust voor de Sportzot North Sea Swim Challenge.
The post Langerei Zwemmers presenteren nieuwe editie Urban Swim Brugge: “Duimen voor vrije zwemzones” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bekers uitgereikt in VLVB-competitie

Tijdens de algemene vergadering van de voetbalcompetitie VLVB, werden de bekers en trofeeën uitgereikt aan de desbetreffende winnaars van de afgelopen competitie. Dit gebeurde in OC Kappaert in Zwevegem. “Wij hebben als doel de sportverenigingen – die de voetbalsport als liefhebber beoefenen – te verenigen en te beheren. Verder willen we meehelpen de inrichting, ontwikkeling
The post Bekers uitgereikt

Lees meer »

Sihame El Kaouakibi verschijnt op 20 juni voor raadkamer

Voormalig Vlaams volksvertegenwoordiger Sihame El Kaouakibi verschijnt op donderdag 20 juni voor de raadkamer in Antwerpen. Dat werd vrijdag vernomen bij het parket en bij haar advocaat Joris Vercraeye. Het parket wil haar vervolgen voor subsidiefraude met haar vzw Let’s Go Urban. Ook voor de vzw en haar partner wordt de doorverwijzing naar de correctionele rechtbank gevraagd.

Lees meer »

Vier Amerikaanse professoren neergestoken in een park in China

In een park in China zijn vier Amerikaanse professoren van Cornell College in Iowa neergestoken. De professoren waren in China voor een samenwerking met een universiteit in het noordelijke Jilin. Ze raakten alle vier zwaargewond. De Chinese autoriteiten beschrijven de aanval als “een geïsoleerd incident” en zeggen dat ze maatregelen nemen om de “veiligheid van buitenlanders te waarborgen.”

Lees meer »