Louisiana geeft groen licht aan wet die abortuspil indeelt bij gevaarlijke substanties

In de conservatieve staat Louisiana, in het zuiden van de Verenigde Staten, heeft het parlement donderdag zijn definitieve goedkeuring gegeven aan een wetsvoorstel dat het bezit van abortuspillen zonder voorschrift strafbaar stelt.

 

Meer krantenkoppen in België

Stefaan en Sophie openen broodjeszaak Krop: “We gaan volop voor vers”

Aan de Blankenbergse Steenweg openden Stefaan Van den Berghe (48) en Sophie De Laere (41) de deuren van Krop, een takeawaybroodjeszaak en saladebar. “De klanten komen al van ver voor onze verse, rijkelijk belegde broodjes”, zegt Sophie.
The post Stefaan en Sophie openen broodjeszaak Krop: “We gaan volop voor vers” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Grondwaterstanden uitzonderlijk hoog door natte lente: “De huidige situatie staat in schril contrast met 2022″

De natte lente heeft een invloed gehad op het grondwaterpeil in Vlaanderen: de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) bemerkt op de meeste van haar meetplaatsen een hoge tot zeer hoge stand voor deze tijd van het jaar. Dat meldt de VMM vrijdag in een persbericht. “Een gelijkaardig nat begin van juni kwam sinds de eeuwwisseling nog niet voor”, aldus de VMM.

Lees meer »

Wordt Conner Rousseau opnieuw voorzitter van Vooruit, nu Melissa Depraetere zich niet kandidaat stelt? Vier vragen aan Carl Devos

Melissa Depraetere zal zichzelf niet opvolgen als voorzitter bij Vooruit. Alle ogen zijn nu gericht op Conner Rousseau, met 75.000 voorkeursstemmen heeft de kiezer hem een duidelijk mandaat gegeven. Maar is dat wel zo’n goed idee voor de partij? Was dit doorgestoken kaart? En is er een impact op de regeringsonderhandelingen? “Laat kopstukken niet langer zoals boze schoonmoeders aan de

Lees meer »

Moleculair restaurant Disfrutar verkozen tot beste ter wereld: “Je wilt hier geen vijf keer per jaar komen, daar is het té speciaal voor”

De moleculaire keuken van Disfrutar in Barcelona is verkozen tot beste restaurant ter wereld. Op de menukaart: donuts gevuld met kaviaar en gazpacho-ijs. Radiopresentator en Barcelona-fanaat Sven Ornelis is er haast kind aan huis. Is het eten er werkelijk zo goed en wat betaal je als klant? “Ik heb één tip om Disfrutar betaalbaar te kunnen proeven.”

Lees meer »

Nieuw speelmateriaal voor De Kaproenen

In basisschool voor buitengewoon onderwijs De Kaproenen in Sint-Michiels was de sfeer enkele dagen geleden bijzonder opgetogen. Waarnemend directeur Valerie Pensaert ontving immers de voorzitter en vijf leden van Lions Club Damme Zwin, die een mooi geschenk voor de school kwamen overhandigen. De serviceclub schonk voor bijna 700 euro materiaal. Verschillende soorten ballen, skateboards en
The post Nieuw speelmateriaal

Lees meer »

Taekwondoclub Kourosh schittert op internationale tornooien

Het gaat Kourosh Roeselare momenteel voor de wind. De taekwondoclub beschikt momenteel over zo’n 90 actieve leden die hun opleiding krijgen van tien gediplomeerde trainers. Dat zorgt voor steeds betere resultaten. Dat toonden ze recent op de internationale tornooien in Lommel, Tongeren en Genk.
The post Taekwondoclub Kourosh schittert op internationale tornooien appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wielervakbond doet “petjesgooister” drie opmerkelijke voorstellen: “Als ze er niet op ingaat, wordt het toch de rechtbank”

De Oost-Vlaamse vrouw die in de volle finale van Parijs-Roubaix een petje richting Mathieu van der Poel gooide, zal misschien toch niet vervolgd worden. De Franse wielervakbond diende klacht tegen haar in, maar is nu bereid om die in te trekken. Al moet de vrouw dan wel op drie van hun voorstellen ingaan. En eentje daarvan zou betekenen dat ze

Lees meer »

Eerste EK-straat van ‘t land ligt in Lauwe: “Tijdens de matchenvan de Rode Duivels sluiten we de Koning Boudewijnstraat volledig af”

Wie de matchen van de Rode Duivels op het EK Voetbal in een heuse stadionsfeer wil volgen, kan hiervoor terecht in Lauwe. Daar wordt de eerste EK-straat van het land geopend.
The post Eerste EK-straat van ‘t land ligt in Lauwe: “Tijdens de matchenvan de Rode Duivels sluiten we de Koning Boudewijnstraat volledig af” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man bevrijd na ontvoering in Anderlecht

In de Brusselse gemeente Anderlecht is zaterdagavond een man ontvoerd. Het slachtoffer kon na enige tijd teruggevonden worden, en de ontvoerders konden opgepakt worden. Dat meldt de politie Brussel Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst) zondag.

Lees meer »