Louisiana geeft groen licht aan wet die abortuspil indeelt bij gevaarlijke substanties

In de conservatieve staat Louisiana, in het zuiden van de Verenigde Staten, heeft het parlement donderdag zijn definitieve goedkeuring gegeven aan een wetsvoorstel dat het bezit van abortuspillen zonder voorschrift strafbaar stelt. 

Meer krantenkoppen in België

QR-codes, metershoge hekken en veel chaos: niet alle Parijzenaars even blij met Olympische Spelen

Veel Parijzenaren zijn niet te spreken over de overlast die de Olympische Spelen in hun thuisstad veroorzaken. Metrostations zijn gesloten, buslijnen zijn onderbroken en de straten rondom de Seine – afgesloten met hoge hekken – zijn enkel via een QR-code toegankelijk. Restaurants in deze zogenoemde grijze en rode zones blijven leeg. "De inwoners van Parijs vertrekken, de toeristen blijven over."

Lees meer »

Eén dag voor start Olympische Spelen worden in ons land terreurverdachten van hun bed gelicht: “Voorkomen is beter dan genezen”

De zeven verdachten die donderdagochtend vroeg werden opgepakt op verdenking van het voorbereiden van een terreuraanslag, zouden aanhangers zijn van de jihadistische terreurgroep ISKP. Ook in Duitsland werden twee verdachten gearresteerd. Dat ze één dag voor de start van de Olympische Spelen van hun bed werden geplukt, is geen toeval.

Lees meer »

Tesla gaat onderuit op Wall Street na tegenvallende resultaten

Tesla is onderuitgegaan op de aandelenbeurzen in New York. De fabrikant van elektrische auto’s zag de winst in het tweede kwartaal fors dalen door prijsverlagingen van zijn modellen en flinke investeringen in kunstmatige intelligentie (AI). De resultaten van Tesla voldeden voor het vierde kwartaal op rij niet aan de verwachtingen. Het aandeel werd daarop 10 procent lager gezet.

Lees meer »

OPROEP. Kreeg u nog nooit een snelheidsboete?

Nooit eerder kregen meer chauffeurs een snelheidsboete dan in 2023. Er werden er bijna 7 miljoen uitgedeeld. Toch zijn er Vlamingen die nog nooit een flitsboete hebben gehad. Bent u een van hen en wil u daarover getuigen in de krant? Hoe hebt u het klaargespeeld om nog nooit een boete te krijgen? Hoe trots bent u erop? En hoe

Lees meer »

Jongeman (18) opgepakt die schoten lost met alarmpistool in Duffel

In Duffel is een jongeman (18) opgepakt die schoten heeft gelost met een alarmpistool. Dat bevestigen politie en parket. Intussen is de man opnieuw vrijgelaten. Het is nog niet duidelijk wat er precies aan de hand was. Op sociale media reageerden heel wat ongeruste buurtbewoners die de schoten hadden gehoord en een helikopter hadden zien overvliegen. Er vielen geen gewonden.

Lees meer »

Anja en Steven wonen met hun gezin in een zwarte doos: “Soms staan er mensen in onze achtertuin: ‘We komen een keer kijken’. Dat is er toch wat over”

Vraag in het Vlaams-Brabantse Humbeek naar ‘the black box’ en het zal niet lang duren of je staat voor de woning van de familie Van Campenhout. Het indrukwekkende zwarte spiegelhuis is de thuis van Anja (53) en Steven (55), Nina (21) en Maura (23). En van Vic (13) natuurlijk, de jongste van het gezin, die furore maakt in de autosport

Lees meer »

Raf Van Brussel leeft al drie maanden met een stoma: “Financieel kan ik me niet veroorloven nog langer thuis te zitten”

“Heel spannend, optreden met een stoma.” JOE-presentator Raf Van Brussel (53) stond dinsdag op het podium van ‘Tien om te zien’ in Westende met zijn voormalige band Sunny Side Up, maar het waren vooral gezondheidsperikelen die voor zenuwen zorgden. Voor het eerst praat hij zonder schroom over zijn darmperforatie, leven met een stoma en de gevolgen voor zijn carrière na

Lees meer »

Massaal protest tegen toerisme op Mallorca

Opnieuw is in Spanje massaal geprotesteerd tegen de negatieve gevolgen van het toerisme. Op het vakantie-eiland Mallorca gingen zondagavond volgens de politie 20.000 mensen de straat op in hoofdstad Palma om onder het motto “Minder Toerisme, Meer Leven” hun afkeer te tonen van de toenemende excessen, en een koerswijziging te eisen.

Lees meer »